Baby poraďte mi..neviete prečo sa mi tak rozplestia keď sa upecu?už som z toho zúfalá...
@dskjhfdlkdjhl nedávala som ani jedno ani druhé..recept mám 260g hl muky,1 vajce, 220g palmarin, 70 g orechy,140g práškového cukru..
@arasidka123 Napisem Ti moj-robim ho dlho a vzdy boli vyborne:
150g hl. muky, 50g struhanych mandli/orechov (ja kombinujem), 40g pr. cukru, 1/2 sacku vanil. cukru, 100g masla, stipka soli. ja robim zvycajne z dvoch davok. Takze na 300g muky mam 200g masla a Ty mas na 260g muky 220 palmarinu, tak mozno tam bude chyba, ze mas toho tuku tam vela.
@dskjhfdlkdjhl ouky..vyskúšam tak...
Vela tuku. Treba tuhsie cesto
@arasidka123 skús vyskúšať tieto, sú výborné: https://www.mimibazar.sk/recept/35406/vanilkove...
@arasidka123 ahoj, no aké boli? Máš už overený recept? 😊
Robime tieto.. a treba normálne maslo, nie ine tuky, je to rozdiel a navyše su nezdravé
170 g masla
50 g práškového cukru
210 g hladkej špaldovej múky
80 g mletých vlašských orechov alebo mandlí
štipka soli
vela tuku, to sa roztopi pri peceni a roztecie...
@arasidka123
@arasidka123 podľa mňa keď robíš rohlík z cesta tak je veľmi hrubý. Ja keď robím tenšie cesto menej sa roztecie pri pečení
@enoula ďakujem 😍 hlavne by ma zaujímalo či sa nebude cesto už pri tvarovani rozpadať... Minulý rok to bola hrôza (1x som robila a povedala som si že už nebudem no tak mi chutili že chcem zase skúsiť). Ani som nerobila rožky ale len paličky lebo to proste nešlo 😩
@abcmajacba nie, treba nechat trochu cesto odležať v chladničke, potom to ide.. ale ja sa s tym moc nepiplem, nemam nervy, rovnako ako s medovnikmi 😀 hlavne, ze su chutovo super
@enoula super, do chladničky som veru asi nedávala 🤔 ďakujem. Napíšem jak to dopadlo 😁
@abcmajacba drzim palce 🙂
Napis sem recept a urcite Ti niekto poradi, co tam je zle. ja napr. nedavam ziaden prasok do peciva, ani sodu, tieto Tvoje vyzeraju, ze si tam nieco take dala.