Vanilková omáčka

evazhoufova
26. aug 2024

K dukatovym buchtickam z vanilkoveho pudingu ako urobím?

simsalabim
26. aug 2024

7dcl mlieka, puding, cukor

markusrasford
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
26. aug 2024

@markusrasford nie, nebude. Bezne tak robim. Na puding ide 5dcl. Na omacku je 7 ideal.

viestta
26. aug 2024

@markusrasford to bude presne akurat na dukatove buchty

markusrasford
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
markusrasford
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
26. aug 2024

@markusrasford ved to je klasicky puding 🙈 Nie omacka… a ty pises o zlatom klase. Nie o vanilkovom pudingu.

markusrasford
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
markusrasford
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
markusrasford
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
26. aug 2024

Vanilkovy puding a zlaty klas su velmi podobne a lahko nahraditelne.
@markusrasford Uvarit klasicky puding je nechutne podla mna, do omacky na buchticky ide viac mlieka aby to bolo redsie, cca 700 ml kludne aj viac a ja davam aj zltok. Ak stiahnes ohen skor, je to nedovarene. Treba dat viac mlieka, nez ked sa vari klasicky puding

viestta
26. aug 2024

@markusrasford a budu jest nedovareny skrob...
A gurmani si daju tu robotu a urobia vanilkovy krem s pravou vanilkou a zltkami, ti uplne najvacsi fajsmekri si urobia salpikon.

viestta
26. aug 2024

@markusrasford a este pripomienka. Medzi vanilkovym pudingom v prasku a Zlatym klasom je rozdiel len v nazve. Zlozenie to ma rovnake, skrob, farbiva a dochucovadla. Aj gramaz je skoro vzdy rovnaka, 40g.

la_dolce_vita
26. aug 2024

Robim zo Zlateho klasu, neviem z hlavy kolko mlieka, ale na tom obale je to uvedene.

simsalabim
26. aug 2024

@matkusradford 3x si ma soomenula a 3x zmazala 🤔

veronikaszabova
26. aug 2024

@simsalabim to je chlap 🙂

simsalabim
26. aug 2024
saraxyz
26. aug 2024

@evazhoufova ja robím tento bez pudingu Na krém
1000 ml mléka – 1 litr
200 ml 12% smetany
150–180 g cukru
2 vanilkové cukry nebo nejlépe pravá vanilka
4 až 5 žloutků
3 lžíce hladké mouky
50 ml rumu – nebo méně dle chuti

markusrasford
26. aug 2024

@viestta no vôbec nemáš pravdu. Vanilkový puding je na trhu niekoľko od rôznych výrobcov. No zlatý klas je na trhu len jeden od dr oetker. Možno pre teba je rozdiel len v názve. Pre mňa nie. Na dukatove buchty sa používa zlatý klas a nie vanilkový puding. Kto aký recept použije je už na každom zvlášť.

viestta
26. aug 2024

@markusrasford Zlaty klas sa vyrabal este za totaca, ked ho vyrabali Skrobarne Boleraz. Kedze bol uchyteny na ceskom a slovenskom trhu DrOetker z marketingovych dovodov nechali znacku bezat dalej. Podobny pripravok ako je nas Zlaty klas sa predava aj inde, pod inym nazvom. Vacsineo kremovy prasok alebo vanilkovy krem. Aj puding je ochuteny skrobovy skrobovy prasok (niektory je z kukuricneho skrobu, aj Zlaty klas, preto sa vola Zlaty klas), niektory zo zemiakoveho), rovnako ako je ochuteny aj Zlaty klas.
Dokonca sa da kupit neochuteny skrobovy prasok v 200 g krabickach. Dva druhy. Zlaty klas z kukuricneho skrobu a Maizena zo zemiakoveho.
V kazdom pripade, pre mna je krem na dukatove buchticky akekolvek balenie vanilkoveho skroboveho prasku a 700 ml mlieka + zltok na zjemnenie, pre teba je to nedovareny Zlaty klas s pol litrom mlieka.

markusrasford
26. aug 2024

@viestta mňa nemusíš skolit. Ty s čoho budeš robiť krém mne je úplne jedno. Neviem odkiaľ máš že ja robím nedovarený Zlaty klas. Ale hold dnes sú už ľudia čo dokážu určiť bez toho aby videli postup a ochutnali krém.

viestta
26. aug 2024

@markusrasford vsak sam si napisal, ze odstavis kym je to riedke, darmo si zmazal, ja si taku kulinarsku perlu pamatam.
A myslim si, ze ja som uvarila viac kremov k dukatovym buchtickam ako si ty kedy stihol zjest.

markusrasford
26. aug 2024

@viestta pri pol litra mlieka urobiť riedky krém dokážeš len ty. To som určite nenapisal

viestta
26. aug 2024

@markusrasford nuz ked uz ani neviesco vypisujes, tak to nie je moja chyba

markusrasford
26. aug 2024

@viestta aspoň si nevymyslaj lebo urobiť riedky krém je možné jedine vtedy keď zlatý klas rozmiešame vo vlaznom mlieku. A sam sa chváliť ze ty si aká šikovná varicka krémov je také akurát pre teba

markusrasford
26. aug 2024

@viestta tvoja chyba je to že fabulujes a klameš. Madam dokonalá 24 hodinová lady MK

viestta
26. aug 2024

@markusrasford ci brdo, ty uz fakt nevies kam z konopi. 🙄
Ale napisem ti to tak aby si pochopil. Ked dam zlaty klas do pol litra mlieka a uvarim ho, je to husty krem na dukatove buchty. Ten sa pouziva ako zaklad kremov do kolacov. Pre mna treba viac mlieka (a nielen pre mna, viac zien ti tu pisalo ze 700 ml) aby bol primerane riedky.
Ty sam si napisal, ze ked das do pol litra mlieka jeden Zlaty klas odstavis skor ako je husty. Cize ho nedovaris.

markusrasford
26. aug 2024

@viestta žiaľ fabulatora neviem presvedčiť cez písmenká ako sa to robí. Žiaľ. Nič s tým neurobím. Krém nemusí bublinkat dá sa uvariť na malom ohni a pri správnej konzistencii ho odoberie z plynu. A ešte taka maličkosť varím 35 rokov aby si vedela kolko dukatovych buchtičiek som zjedol.

milanemila
26. aug 2024

Rozmyslam co za chlapa sa ide na mamickovske forum hadat o kreme na dukatove buchticky a este keby aspon mal pravdu, ale trepe 2 na 3 milujem fakt 😂
Ja davam 700ml mlieka, 1zlaty klas, vanilkovy cukor podla chuti a 3 zltka. U nas ale manzel lubi s cokoladovym kremom, takze to robim rovnako, len mam cokoladovy puding a este tam zvyknem hodit horku cokoladu.

markusrasford
26. aug 2024

@milanemila rozmýšľajú ďalej možno prídeš na niečo rozumne.