Prosim vas, viete, ako by som vykrojila okruhle valceky z upecenej piškóty? Potrebujem spravit valcový kruh, ďakujem za radu.
Aký priemer a ako je vysoká piškóta?
@limoncino 🙂 zle som napisala...taketo niečo obr.
@ckocka to neviem kolko má okruhla forma, čo mám, ..najvacsia, taká bežná, ale mozno ju spravím obdlznik ..kocka a na to by som dala ten kruh na polevu a dozdobila nejakou hmotou. Chcem robiť volant a nechcem to formovat celé ten šúlok z marcipanu, aj drahé to je..
Ale teda chcem ju väčšiu, vysokú, 3 hrubsie pláty, alebo 4 tenké, to este ako vyjdú,
Na toto asi žiadna formička nie je, myslela som že chceš valec.
Ja by som upiekla hrubú piškotu, vykrojila normalne s rolkou od wc papiera. "Navliekla" na tenký drát, spojila do formy volantu. Ganache a/alebo marcipan/fondan na povrch a dozdobila.
Mate na Slovensku Marshmallow a Rice Krispies? Ak ano vyrob si z nich modelovaciu hmotu podla navodu na krabici a vytvaruj ju za horuca do tvaru volatu. Potom ako vychladne ju mozes este nozom poobrajovat do idealneho tvaru. Je to velmi lacne, lahkucke a skvele drzi tvar.
Jemne priehlbiky na povrchu vypln klasickou tortovou plnkou a obal to vyvalkanym fondantom, alebo modelovaciu cokoladu.
Že čo?