Valčeky z upečeného cesta

6. mar 2023

Prosim vas, viete, ako by som vykrojila okruhle valceky z upecenej piškóty? Potrebujem spravit valcový kruh, ďakujem za radu.

limoncino
6. mar 2023

Že čo?

ckocka
6. mar 2023

Aký priemer a ako je vysoká piškóta?

autor
6. mar 2023

@limoncino 🙂 zle som napisala...taketo niečo obr.
@ckocka to neviem kolko má okruhla forma, čo mám, ..najvacsia, taká bežná, ale mozno ju spravím obdlznik ..kocka a na to by som dala ten kruh na polevu a dozdobila nejakou hmotou. Chcem robiť volant a nechcem to formovat celé ten šúlok z marcipanu, aj drahé to je..

autor
6. mar 2023

Ale teda chcem ju väčšiu, vysokú, 3 hrubsie pláty, alebo 4 tenké, to este ako vyjdú,

ckocka
6. mar 2023

Na toto asi žiadna formička nie je, myslela som že chceš valec.

simonkazga
6. mar 2023

Ja by som upiekla hrubú piškotu, vykrojila normalne s rolkou od wc papiera. "Navliekla" na tenký drát, spojila do formy volantu. Ganache a/alebo marcipan/fondan na povrch a dozdobila.

andreatytler
7. mar 2023

Mate na Slovensku Marshmallow a Rice Krispies? Ak ano vyrob si z nich modelovaciu hmotu podla navodu na krabici a vytvaruj ju za horuca do tvaru volatu. Potom ako vychladne ju mozes este nozom poobrajovat do idealneho tvaru. Je to velmi lacne, lahkucke a skvele drzi tvar.
Jemne priehlbiky na povrchu vypln klasickou tortovou plnkou a obal to vyvalkanym fondantom, alebo modelovaciu cokoladu.