Ahojte,možno hlúpa otázka pre mnohé z vás ale som len začínajúca gazdinka a rada by som si nechala poradiť.
Ide o to že máme v chladničke už dlhšiu dobu vajíčka,domáce ,teda nevidím odkedy tam sú. Dnes som si ich všimla. Otázka je akým najlepšim spôsobom odhalím či sú v pohode na jeden jedenie?
Zistím to čuchom ? Alebo ako by ste to spravili? Napr robiť praženicu a predtým to mimo panvicu rozbit a ovonat ?
Vďaka.
Ano ako pises,vedla rozbi a zistis to raz dva
ak ich ides okamzite spotrebovat, daj do vody, komplet zaliate. Ak vajicko zostane na dne je ok. Ak sa postavi tak ze koncek je hore a druhy dole, uz nie je najcerstvejsie, ale je ok. Ak plava komplet na povrchu bude na nic. A samozrejme este po rozbiti cuchom skontrolovat. Pozor, do vody len ak ich ides hned pouzit, voda totiz narusi ochranny obal skrupinky.
Rozbiť mimo a podľa "vône" zistíš hneď. Netreba to nejako špeciálne analyzovať - ak je pokazené, tak je to smrad ako keby si dostala facku...
Vajcia vydrzia priblizne 2 mesiace. Rozbijaj po jednom, ked je vnutri ok, ze peknej farby aj bez zapachu, su v poriadku.
Rozbijes a hned uvidis...ked smrdi ci je zakalene, tak je pokazene.
V chladnicke vydrzia aj mesiac v pohode.
My mame domace len v komore a v lete sa obcas stane ze niektore je pokazene, lebo nestihame konzumovat...pri stave cca 10novych vajicok denne
@euka210 tak to je asi už zle lebo už je tam dlhšie ako mesiac dva.. už hádam aj tri
vyhod,viac ako mesiac by som neriskovala pri vajciach
Po rozbiti zistis ci sa nepokazili,ci nesmrdia....