Ahojte, nejak sa mi doma ocitlo 20 vajec, ktorym konci zaruka dnes, ak nesmrdia, mozem ich este pouzit? Popripade poradite co s nimi? Na bublaninu sa uz chystam, ale stale ostane este dost
Ak boli vajcia spravne skladovane, kludne ich mozes pouzit na tepelnu upravu aj o tyzden. Pokazene vajce rozoznas na prvy pohlad, teda na prve oňuchanie
Ak nesmrdia: niekto pečie korpus aj z 10vajec. Z ďalších 10 správ veľkonočnú hrudku (10vajec na liter mlieka). To zjete raz dva.
Mozes, ponor do vody a ked plavaju, vyplavaju na povrch, tak ich vyhod. Ak sa vo vode len postavia spickou hore, tak su este ok. Cerstve vajcia zostanu na dne.
v živote nikdy som vajciam nesledovala záruku... a často máme domáce vajíčka, tam neviem ani kedy uzreli svetlo sveta a nie ešte kedy im končí záruka 😀
že je vajce pokazené zistíš v momente, ako ho rozklepneš...
A jasne, pokazene vajce sa da rozoznat hned po rozklepnuti, ale rozklepavali ste uz 10 vajec rovno do jednej misky a presne desiate bolo pokazene? My ano. 😂
Samozrejme, že môžeš. Ja toto nejak extra neriešim pri vajciach vôbec a žijeme doteraz 🙂 Stále to tak robím, že dávam kamkoľvek vajcia aj po dátume spotreby.
@anavixy ja každé klepem do pohárika a až potom miska - mama ma tak drilovala 😃 Muž to nenačítaval, keď sme začali spolu bývať 🫣
Sledujem vajíčko a nie zaruku, máme domáce. Upeč bábovku a omelety na večeru 🤷
Francúzske karamelové rezy, tam ide 13 vajec, k tomu nátierka a vybavené. Mám domáce, chovám sliepky a keď mi švihne tak za deň miniem aj 30+ a keď nie tak za týždeň spotreba =0 😃 nikdy neviem akú majú spotrebu, ale u nás sa vajíčka viac ako 1,5-2 týždňa neohreju a skladujem v chlade.
@michaela329 aj u nás tak, ale v oboch rodinách, tak sme obaja tak zvyknutí.😂
Svokrine sliepky nesú vajcia bez dátumu spotreby. Ak vajce nesmrdí, alebo sa nerozleje ako voda, je dobré.
@rozculena ano, prava, zle som to napisala. Netreba ich hned vyhodit, ale prave tieto plavajuce vajcia treba rozbit zvlast a skontrolovat, ci su ok. Zle som sa vyjadrila 🙂
A to rozklepavanie zvlast, ano, jasne, to vsetci vieme, ale ked pecies vo velkom a ides ako na pase, tak proste je to zdlhave. Robime to len ked mame vajcia od niekoho, kde nevieme ako velmi si dava zalezat na cerstvosti 🙂
Tak jasne ze pri domacich zaruku nemas, ale asi vies kedy su znesene…. Tieto kupene ktovie ako dlho su skladovane a preto tam ten datum je
Vajcia sa peciatkuju hned v den kedy boli znesene, a aj sa balia a postupne vyskladnuju
Hocico chlieb vo vajci, prazenica, zapekany karfiol, ja mam velke deti, mne sa nevidi problem to spotrebovat. A ano, vajcia su ok.