Idem robiť prvýkrát tiramisu a niekde píšu, že do mascarpone pridať vajcia a v iných receptoch to nie je.. tak neviem, vy dávate?
Ja bielka nedávam a žĺtka najskôr vyšľahám s cukrom nad parou. Vtedy to dávam jesť aj deťom. Ak to jedia len dospelí, tak dám aj surové ale domáce čerstvé. Z obchodu by som nepouzila
Ahoj, v pravom talianskom tiramisu su vzdy vajicka, niekto pridava len zltka, niekto aj bielka. Najjednoduchsi recept, ktory v taliansku pouzivaju je na kazdych 250gramov mascarpone 1 vajicko a 1 lyzicka cukru 🙂. Tak to bude vzdy vyvazene, nikdy nie presladene. Plus nezabudni dlhe piskoty, amaretto a kava. Vrch posypat kakaom az ked sa ide podavat. Najlepsie je na druhy den. Ak to budu jest deti, tak bez amaretta a ako pise @katka708 vyslahat nad parou.
@sofistikovana123 1 polievkova lyzica, nie lyzicka 😂
Do tiramisu nejdu vajcia😊mam pravy taliansky recept a ziadne vajcia!surove by som ich ani nezjedla🤢
neviem ako vy, no ja ich tam napriklad nedavam, neviem teda ci robim nieco zleho alebo nie 🙂
Myslim, ze aj s Tiramisu to moze byt podobne ako s nasou kapustnicou, skvarkovymi pagacmi a podobne - nielen kazdy kraj, ale dokonca kazda rodina ma ten svoj "jediny a pravy" recept.
Ja tiez viem tak, ze do tiramisu idu zltka, ale mozno su regionalne alebo rodinne recepty, kde ich robia bez nich a povazuju to stale za svoj original.
Okej, tak dám aj tie žĺtky.. a z bielkov robite sneh, či nie ? Lebo aj to som videla vo videu
Taktiez davam iba zltka 🙂
No po tom, ako dostala sesternica salmonelózu z domácich vajec (žltko v tvarohu v palacinkách) a ležala kvôli tomu v nemocnici, by som nikdy, naozaj nikdy surové vajce ani surové mäso do úst nevložila. Radšej obetujem tú "delikátnu nenahraditeľnú" chuť a bude to o percento menej chutné akoby som riskovala svoje zdravie a zdravie mojej rodiny. To je len môj skromný názor, samozrejme, štastie praje odvážnym 😘
@miadi presne, minule som môjmu povedala nech tam pri mieša stuzovac šľahačky a bude to mať nádhernú zakuskoidnu formu, a schyľovalo sa ku kríze, rovnako ako cestoviny nie sú cestoviny, ale sú penne, trofie, spaghetti, fusili, linguine, orechietty, Tagliatelle atď atď... A penne nemôžu ísť k Bolognese, a orechietty len s ragú sauce, a k vongole musia ist linguine à Lasagne s mletým mäsom, ananás na pizzy a kečup na spagetach alebo na pizzy, ci olej má cestovina h aby sa ne lepili hotový koniec sveta
Ja nedávam, čiže nerobím pravé talianske tiramisu. Ale bez tých vajec mi to chutí viac.
@borihh Ja áno. Žĺtka zmiešam s mascarpone a bielka šľahám osobitne, ako aj smotanu na šľahanie. Potom všetko dokopy.