V čom nosiť stravu do práce?

6. okt 2024

Ahoj. Viete mi poradiť alo by som to mohla vyriešiť so stravou do práce ak by som si chcela priniesť vlastný obed?
V práci máme jedáleň v ktorej si jedlo musíme kupovať. Ak by som si chcela varené jedlo doniesť, tak nemám ho kam dať do chladničky a tiež ani ako si ho zohriať.
Videla som take tie elektrické dozy, lenže aj to mi bolo v práci zakázané, kvôli bezpečnosti nemôžeme používať zástrčky vo firme.
Strava mi zvyčajne v kantíne nechutí (ktoré ste v Británii asi viete o čom hovorím...) + doma je stále navarené a mne je ľúto si kupovať jedlo každý den, keď viem, že doma mám mňam obed. Už to robím tak, že si nosím len desiatu so šunkou, snacky a potom sa najem doma, ale to už vlastne ani neobedujem, ale len večeriam okolo 6-7 večer.
Viete niečo poradiť? Bolo mi povedané, že si to mám ráno zohriať a dať do termo dózy a že to zostané teplé a môžem to zjesť na obed. Ale keďže to nie je jedlo navarené v ten istý deň, tak sa bojím, že sa to pokazí?
Díky

januska12323
6. okt 2024

To čo ješ na večeru si zober do práce a na večeru si dáš varený obed.

saxana000
6. okt 2024

Nepokazi sa ti to.rano to poriadne ohrej supni do termodozy a na obed to bude akurat..uplne bez problemov..ja som tak nosila detom na cvicenie jedlo.

tundra
6. okt 2024

Prebehol som googl,toto mi naslo.Obedar na baterky.Zohreje obed bez elektriky,to by mohlo byt pre teba, ako stvorene.Celkom sa mi to paci.Ovladas cez appku v telefone👍.Daj vediet,ako si s tym spokojna😉
https://heatsbox.com/de/products/heatsbox-go?va...

autor
6. okt 2024

@januska12323 to som chvílu tak robila, ale nerada jem varené večere, býva mi potom ťažko

autor
6. okt 2024

@saxana000 za pokus to stojí - a ohrievala si aj tu termo dozu? alebo len jedlo a dala ho do dozy?

autor
6. okt 2024

@tundra dik

tundra
6. okt 2024

@autorka tak sa mi to paci😂,ze si to asi objednam.Dik za temu👍.

domininini
6. okt 2024

Mne pride nechutne mat teple jedlo 4 hodiny v nejakej doze vsak to bude sparene 🤢🤢 a nehovorim o tom ze je to raj pre bakterie..

saxana000
6. okt 2024

Iba jedlo do dozy len nalozis.

saxana000
6. okt 2024

@domininini a v nemocnici si nikdy nebola?tepla vecera maso s tarhonou k tomu listok cas nalozenia 10.05.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
6. okt 2024

Ohriať teda máš kde? Iba chladničku nie? Ak hej, nosila by som normálne v dóze, ráno z chladničky naložené, fungovala som tak pár mesiacov, keď sme mali pokazenú chladničku a vždy všetko v pohode, jasné, že nie v horúčavach majonézový šalát, ale nejaké mäsko, soté, ryža, zemiaky, rezance vydržia pár hodín... ak nemáš kde zohriať, tak termoska na jedlo a ráno naložiť ohriate, ale tam skôr také veci na šťave atď, proste čomu nevadí, že to navlhne, na rezeň a pečené zemiaky napr. to ideál nebude... a teda ešte si zvyknem robiť veci, ktoré neohrievam, napríklad wrap s grilovaným kuracím na studeno, šaláty zeleninové, cestovinové atď - tiež ti to aj bez chladu do obeda vydrží a lepšie asi ako stále iba pečivo so šunkou (zase nebavíme sa o nejakých smotanových dresingoch uprostred leta) 🙂

maranco
6. okt 2024

Nedá sa poskladať sa, zamestnanci na chladničku a mikrovlnku?
Alebo požiadať zamestnávateľa aby vám kúpil?
Toľko hodín v teple sa nemôže nechávať jedlo, rozmnožia sa baktérie.

lindous
6. okt 2024

Ah, už čítam, že nemáš kde zohriať... som to prehliadla v tom úvodnom príspevku..

autor
6. okt 2024

@maranco to je z "bezpečnostných" dôvodov... kľúdne by každý mohol mať na svojom oddelení chlandičku a mikrovlnku... proste ide o to, aby sme si jedlo kupovali. vo firme je nas okolo 2tisic

niekto2hy
6. okt 2024

A kavu,teple napoje tiez mate z automatu?

autor
6. okt 2024

@niekto2hy áno, tie si tiež kupujeme. zadarmo máme len čistú vodu 🙂

autor
6. okt 2024

@niekto2hy nemáme automat, ale Costu vo firme.

tundra
6. okt 2024

@jakubrianka ja to asi risknem,travim vela casu na cestach,v horach,na rybach a teda vyzera to mega dobre.Prebehol som recenzie a okrem jednej,vsetky top.

subartic
6. okt 2024

môj syn bol v Anglicku nejakú dobu ako študent a teda mi povedal že strava angličanov je strašná a aj ich spôsob stravovania. Nie je žiadny rozmaznanec , zje skoro všetko .

niekto2hy
6. okt 2024

Teraz som precital ze si v UK.

subartic
6. okt 2024

@tundra aj ja to asi risknem , lebo som často na cestách, " žeriem " obložené rožky, bagety a takto to nechcem .

tramtada31
6. okt 2024

Ja by som nedrzala zohriate jedlo v termoobale, naozaj je to raj pre bakterie. Oslovte odbory a nech vám chladnicku vylobbuju.

tundra
6. okt 2024

@subartic ved prave,doma kvalitna strava,len studene to cloveku nechuti a toto sa mi paci,uvidime...bagety ja uz
nejem vôbec.Po par zaludocnych problemoch,sa im snazim vyhybat😁

sundew
6. okt 2024

Termos nádoby maju take široké v ktorom to ostane teple do obeda (rano ohrejes a das to tam).

kluska
6. okt 2024

uplne rozumiem, zijem v irsku, ja by som volila nejaky termo dozu, ale zo stainless steel materialu, nie z plastu

autor
6. okt 2024

@kluska túto mám vybratú zatiaľ... Radšej by som niečo ako dozu, kde možem rozdelit jedlo a prilohu, termos ma všekto vhodne tak na polievku prip. cestoviny.
https://www.amazon.co.uk/Black-895619-Stainless...

maranco
6. okt 2024

Existujú nerezové termoskové obedáre
https://www.heureka.sk/?h[fraze]=laken+food+the...

maciatkolulu
6. okt 2024

Môj malý mantuti a sme extra spokojný,máme ale malú,dá sa dať do boxu