Ahojte poradil by ste čo môžem urobiť z tohto cesta nechcem klasické linecké koláčiky dajú sa urobiť aj košičky poprípade trubičky? Máte skúsenosť ďakujem
Dostala som to od kamošky a neviem čo s tým
Ja si cesto robim sama a potom ho okrem lineckych koliesok pouzivam prave aj na kosicky, alebo z neho vykrajujem tie kolieska pod uliky.
@viestta no ja prave linecke vobec nerobim a neviem či to mozem vyvalkat a dat ako spodok pod kolač alebp sa to musi piect len tak suche bez ničoho a ptm dať krem
či sa mi to nebude lamat ked to budem chciet krajat ako tortu alebo rezy
no trubičky bol priklad len 🙂 košicky do foriem viem spraviť
@dskjhfdlkdjhl a tu formu na košičky vymazavaš maslom a mukou ?
košíčky olejom vymažem...
linecké cesto ak upečieš len tak samé, tak sa ti bude lámať... ale ak dáš na neho tvaroh plnku, jablká a pod tak ho po upečení krásne pokrájaš... robievam kde aké koláče z lineckého...
@deti95060810 presne toto som potrebovala vediet či sa to da 🙂
a maš ak nejake overené recepty alebo všetko z hlavy ?
ja formicky nevymazavam, ale zalezi od cesta, takze kludne vymaz.
Ja zvyknem z lineckého robiť aj takýto mrežovník (s rozvarom z ovocia aj s kúskami namiesto džemu) https://www.babickinavolba.sk/recepty-sk/lineck... 🙂 ale aj košíčky úplne v pohode, tiež nemažem, keby som ale nemala skúsenosť s cestom, asi by som radšej vymazala...
Netreba vymazavat ničím ak ideš robiť kosicky. Linecke cesto je mastné dosť.
Pod dommace cesto vymazať netreba, ale ktovie co spravi kupene. Ja by som z neho spravila linzer tortu. Dve tretiny cesta vyvalkat na okruhly plat, natriet dzemom, zvysok cesta vyvalkat, nakrajat na prúžky a spravit z neho mriezku.
pouzijes ho tak akoby si si robila vlastne linecke. Ale neviem co myslis pod trubickami z lineckeho ceta, lebo tie sa robia vacsinou z listkoveho alebo specialneho, ktore sa staca este horuce