Už hotové linecké cesto

13. nov 2024

Ahojte poradil by ste čo môžem urobiť z tohto cesta nechcem klasické linecké koláčiky dajú sa urobiť aj košičky poprípade trubičky? Máte skúsenosť ďakujem
Dostala som to od kamošky a neviem čo s tým

viestta
13. nov 2024

pouzijes ho tak akoby si si robila vlastne linecke. Ale neviem co myslis pod trubickami z lineckeho ceta, lebo tie sa robia vacsinou z listkoveho alebo specialneho, ktore sa staca este horuce

dskjhfdlkdjhl
13. nov 2024

Ja si cesto robim sama a potom ho okrem lineckych koliesok pouzivam prave aj na kosicky, alebo z neho vykrajujem tie kolieska pod uliky.

autor
13. nov 2024

@viestta no ja prave linecke vobec nerobim a neviem či to mozem vyvalkat a dat ako spodok pod kolač alebp sa to musi piect len tak suche bez ničoho a ptm dať krem
či sa mi to nebude lamat ked to budem chciet krajat ako tortu alebo rezy
no trubičky bol priklad len 🙂 košicky do foriem viem spraviť

autor
13. nov 2024

@dskjhfdlkdjhl a tu formu na košičky vymazavaš maslom a mukou ?

deti95060810
13. nov 2024

košíčky olejom vymažem...

deti95060810
13. nov 2024

linecké cesto ak upečieš len tak samé, tak sa ti bude lámať... ale ak dáš na neho tvaroh plnku, jablká a pod tak ho po upečení krásne pokrájaš... robievam kde aké koláče z lineckého...

autor
13. nov 2024

@deti95060810 presne toto som potrebovala vediet či sa to da 🙂
a maš ak nejake overené recepty alebo všetko z hlavy ?

dskjhfdlkdjhl
13. nov 2024

ja formicky nevymazavam, ale zalezi od cesta, takze kludne vymaz.

lindous
13. nov 2024

Ja zvyknem z lineckého robiť aj takýto mrežovník (s rozvarom z ovocia aj s kúskami namiesto džemu) https://www.babickinavolba.sk/recepty-sk/lineck... 🙂 ale aj košíčky úplne v pohode, tiež nemažem, keby som ale nemala skúsenosť s cestom, asi by som radšej vymazala...

4stanka4
13. nov 2024

Netreba vymazavat ničím ak ideš robiť kosicky. Linecke cesto je mastné dosť.

evansova
14. nov 2024

Pod dommace cesto vymazať netreba, ale ktovie co spravi kupene. Ja by som z neho spravila linzer tortu. Dve tretiny cesta vyvalkat na okruhly plat, natriet dzemom, zvysok cesta vyvalkat, nakrajat na prúžky a spravit z neho mriezku.