Uštekaný 11ročný pes

vendula13
26. júl 2019

Ahojte, potrebujem radu. Máme 11 a pol ročného psa. Ustekany, nemá rád nikoho a nič. Teda okrem nás. Doteraz vždy bol s niekým doma tak susedia pohodka - neštekal. No o chvíľu má byť 8hod.sám a viem, že bude stekat. Neviem čo s ním, keď ani elektrický obojok nepomáha. Neviete nejakú radu?

merkelica
26. júl 2019

nema rad nikoho a nic - co to znamena? co sa stekania tyka, treba ho postupne naucit na to, ze bude sam.. ak doteraz nebyval sam, tak je dost mozne, ze si na to nezvykne

jankalukasova
26. júl 2019

@vendula13 asi Ti neporadim ale je super, ze to riesis....

janci05
26. júl 2019

U nás susedia majú asi 4-ročného psa a ten, len čo odídu z domu, tak zavýja. Nie je to žiadny malý psík, ale štafordšir. Je na nich zvyknutý a chýba im. Len ho asi postupne nechávať samého, nech sa naučí. Inak neviem.

vendula13
autor
27. júl 2019

Nikoho cudzieho, deti, kolobežky, bicykle... s tým že ho postupne budeme nechávať samého bude asi najlepšie riešenie. 🙂

0silvia0
27. júl 2019

@vendula13 pracujem v centre mesta a oproti je brána, ktorá je neprehľadná, čiže pes nevidí von. Ten pes vkuse steká, nemá žiadne vizuálne podnety, nevie asi spať alebo sa inak prebaviť. Ak sa dá a nie je horúco, musíme zatvoriť okno, lebo ten nonstop stekot je maximálne rušivý, obťažujúci, zle sa pri tom pracuje a pôsobí to, akoby ten pes bol tyrany samotou. Podávam len pohľad z druhej strany, ako sa budú cítiť tvoji susedia... 😶

Napadlo mi, nemôžete psa u niekoho počas vašej neprítomnosti nechať? Nejaký človek na dôchodku, ktorého pes pozná? Je to už pes v rokoch, čiže zvykať si v tomto veku na samotu musí byť pre neho ťažké...

rado02
27. júl 2019

@vendula13 Minule v TV sa zaoberali niecim podobnym
a) psovi treba ukazat, ze od neho neodchadzas navzdy - pomaly ho zvykat, ze byva doma sam. Ist prec najprv iba na kratsie a predlzovat intervaly, kedy sa vratis
b) ked prides domov, psa chvilu ignorovat a nevitat sa hned s nim
c) pred odchodom mu dat nejaku maskrtu, ale schovat mu ju do nejakej hracky (tam pouzili taku dutu gulu, z ktorej to sice vedel vytiahnut, ale trvalo mu to dost dlho) Tym sa zabavi a nenudi sa, kym si prec.

Psovi to pomohlo.
Asi by bolo dobre ist sa poradit aj s nejakym kinologom na psie cvicisko.

rado02
27. júl 2019

@vendula13 ...no, az teraz som si uvedomil ten jeho vek. To asi uz bude tazsie. Skus nejakeho odbornika na psy

merkelica
27. júl 2019

socializovali ste ho?

zmysel
27. júl 2019

Mňam, uštekaný pes. Odporúčam dlho dusiť.

jankapepe
27. júl 2019

@vendula13 11 ročného psa sa už bude ťažko cvičiť....to ste mali hneď. Treba ho cvičiť socializovat prechádzky ....

lubik87
27. júl 2019

@vendula13 skús ísť za odborníkom ...ale pobavilo ma zaradenie ustekany pes/ recepty ....:D

vendula13
autor
28. júl 2019

Nevedela som nájsť nezaradené zaradenie😉 keď toho psa sme dostali keď mal 8r. a už vtedy bol nesocializovany. Celé dni sám v byte s druhým psom. Vonka bol možno 2x denne. My s ním chodíme 4-5x denne. Bojí sa všetkého a na všetko steká. Výcvik ako alternatívu som zvažovala. 500€😱 na 15 dní a to si myslím, že je prehnane zbytočne. Dať ho niekomu? On sa nedá pohľadkať od nikoho cudzieho. Vrci steká. Ten pes má 5kg ale keď som s ním von mám pocit, že som a nejakým bojovnym psom ( nič v zlom). RADO 02 si predstav, že raz som mu schovala piskoty do vrecka teplákov a tepláky boli po zemi, takže si myslím, že bol pokoj v bytovke. Tú hračku rozhodne vyskúšam, no ak nepomôže tak... neviem už potom čo. Ste zlatí ako ste mi všetci poradili. 🤗

eliska13
28. júl 2019

@vendula13 akože začínaš pracovať a bude sám doma či len jednorazovo bude sám 8 h?
Asi v tom veku a pri takej povahe nepomôže nič..

vendula13
autor
28. júl 2019

Bude častejšie 8hod.sám

0silvia0
28. júl 2019

@vendula13 bývate v byte ci rodinnom dome? Ak v byte, tak chudáci susedia😲

erickatt
28. júl 2019

@vendula13 kde byvate?? Ja so psom chodím na cvicisko a super rady maju.. skus najstna FB TAJOMNÝ DVOR KOVÁLOV... aspoň cez net ti poradia

erickatt
28. júl 2019

@vendula13 akurát dnes sme trénovali reakciu na bycko, štvorkolku a koňa..

viera27
28. júl 2019

Mojom susedom som rozdala veľké vakuovo balené kosti. Ak náhodou začne stekat a my nie sme doma, podhodia mu kosť a sklapne, lebo je sústredený na niečo iné. . A nie, nenaučil sa stekat za odmenu. Zatiaľ za 2 roky to použili len raz.