Ahojte žienky domáce 😉, otázka ohľadom usporiadania trvanlivych potravín. Mam to momentálne usporiadané vid foto. A rozmýšľam či to dat do nejakých nádob. A ma to význam presypavat to? Nebude s tym viac prace a starosti a bordelu? Ako to máte vy? Určite to chcem nechať v sufliku. Ďakujem za inšpirácie.
@bluemoon24 prosím ma aj fb? Insta nepoužívam 😁
Moja cerstva skúsenosť. Ano, má zmysel dať vsetko do doz a napísať si len datum spotreby. Nam sa objavil v skrinke cervotoc spajzovy, prehryzol papiere, plastove sáčky a museli sme celu skrinku vyprázdniť.
A ja odkedy mam deti mam v spodnych skrinkach uz len misky, ziaaaadne veci vhodne na vysypavanie😆
@bluemoon24 nasla som na fb a nemá tam nič take
@mia_von_prag aj my sme mali nejake chrobaky a vsetko islo do kosa, odvtedy to mam v uzatvaratelnych, najlepsie sklenenych nadobach.
@nana123 ja všetko v nádobách. Je pravda, že cestoviny nie vždy vojdú celé, tak zvyšok v sáčku zbal>m na nádobku a spotrebujem ako prvé. Ale mam veci na klasických policiach. A strukoviny, bulgur, kus kus a podobné mám v 7 dc pohároch od medu. Mám pocit, že je to tak lepšie chránené pred moľami a inou háveďou.
Vsetky muky, skroby davam do sklenenych, tesne uzatvaratelnych doz z Ikei. Jediny sposob ako uchranit pred potravinovymi molami.
všetko mám v sklenených/porcelánových dózach, je to praktickejšie (keď to náhodou nešikovne chytíš do ruky, nič sa nevysype) a podľa mňa aj hygienickejšie. Už ani nehovoriac o tom, že to pekne vyzerá (mňa navyše baví si ich pekne odekorovať, hlavne tie nepriesvitné). Rozličných dóz je na trhu toľko tvarov a veľkostí, že ti neostanú žiadne zvyšky, leda že by si sa tvrdohlavo pokúšala narvať napr. kilo múky do pollitrovej dózy
prosim ta ja mam tiez na to len skrinku kde mam napriklad ze oleje vedla toho cestoviny ryzu zemiaky cesnak atd atd zavaraniny :D takze a vyznam sa v tom :D
@danica2711 no aj ja mam maniu mat všetko usporiadané tip top v rovnakých nadobach a uhladne 😁 takže rozhodnuté
Dievčatá rozhodnuté, ide to všetko do doz. Už objednane z Ikea rovnaké nech to už vyzerá 😃
Pro inspiraci na jakekoliv usporadani mrkni na ig minidiamondblog 👍🏻👍🏻