Usporiadanie trvanlivych potravín

nana123
23. jún 2022

Ahojte žienky domáce 😉, otázka ohľadom usporiadania trvanlivych potravín. Mam to momentálne usporiadané vid foto. A rozmýšľam či to dat do nejakých nádob. A ma to význam presypavat to? Nebude s tym viac prace a starosti a bordelu? Ako to máte vy? Určite to chcem nechať v sufliku. Ďakujem za inšpirácie.

bluemoon24
23. jún 2022

Pro inspiraci na jakekoliv usporadani mrkni na ig minidiamondblog 👍🏻👍🏻

nana123
autor
23. jún 2022

@bluemoon24 prosím ma aj fb? Insta nepoužívam 😁

mia_von_prag
23. jún 2022

Moja cerstva skúsenosť. Ano, má zmysel dať vsetko do doz a napísať si len datum spotreby. Nam sa objavil v skrinke cervotoc spajzovy, prehryzol papiere, plastove sáčky a museli sme celu skrinku vyprázdniť.

luccija
23. jún 2022

@nana123 ja to mam ako ty.Neviem najst spravne dozy, aby sa mi vsetko do nich zmestilo.Vzdy mi z muky zostalo, trocha z cestovin...ale muku, cukor, krupicu, struhanku mam v doze a ostatne takto

danieli
23. jún 2022

A ja odkedy mam deti mam v spodnych skrinkach uz len misky, ziaaaadne veci vhodne na vysypavanie😆

nana123
autor
23. jún 2022

@luccija no mam to tak isto s tým cukrom, mukov. A presne to sa bojím ze budu mi ostáva zvyšky a budem to mat na dva krát. Ale zase na druhej strane teraz som urobila poriadok v to šuplíku a predtým to hrozne vyzeralo jedno cez druhé...

nana123
autor
23. jún 2022

@danieli 😁 mojich to už preslo

nana123
autor
23. jún 2022

@bluemoon24 nasla som na fb a nemá tam nič take

hviera81
23. jún 2022

@mia_von_prag aj my sme mali nejake chrobaky a vsetko islo do kosa, odvtedy to mam v uzatvaratelnych, najlepsie sklenenych nadobach.

ariesi
23. jún 2022

@nana123 ja všetko v nádobách. Je pravda, že cestoviny nie vždy vojdú celé, tak zvyšok v sáčku zbal>m na nádobku a spotrebujem ako prvé. Ale mam veci na klasických policiach. A strukoviny, bulgur, kus kus a podobné mám v 7 dc pohároch od medu. Mám pocit, že je to tak lepšie chránené pred moľami a inou háveďou.

dzatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
roja01
23. jún 2022

Vsetky muky, skroby davam do sklenenych, tesne uzatvaratelnych doz z Ikei. Jediny sposob ako uchranit pred potravinovymi molami.

stannkal
24. jún 2022

@nana123 ja používam na to plastové dózy lock&lock, majú ich v takých tvaroch že sa tam vojde napr kilo múky tak akurát, dávam to tam aj s pôvodným obalom, presypanie je pre mňa strata času.

danica2711
24. jún 2022

všetko mám v sklenených/porcelánových dózach, je to praktickejšie (keď to náhodou nešikovne chytíš do ruky, nič sa nevysype) a podľa mňa aj hygienickejšie. Už ani nehovoriac o tom, že to pekne vyzerá (mňa navyše baví si ich pekne odekorovať, hlavne tie nepriesvitné). Rozličných dóz je na trhu toľko tvarov a veľkostí, že ti neostanú žiadne zvyšky, leda že by si sa tvrdohlavo pokúšala narvať napr. kilo múky do pollitrovej dózy

rencina_4
24. jún 2022

prosim ta ja mam tiez na to len skrinku kde mam napriklad ze oleje vedla toho cestoviny ryzu zemiaky cesnak atd atd zavaraniny :D takze a vyznam sa v tom :D

nana123
autor
24. jún 2022

@danica2711 no aj ja mam maniu mat všetko usporiadané tip top v rovnakých nadobach a uhladne 😁 takže rozhodnuté

nana123
autor
24. jún 2022

Dievčatá rozhodnuté, ide to všetko do doz. Už objednane z Ikea rovnaké nech to už vyzerá 😃