Uskladnenie kapustnice

4. jan 2025

Ahojte stale mam zo silvestrovskej kapustnice jem ju sama nakolko priatel je bohuzial na diete. Nechcem aby sa pokazila ako odporucate odlozit sterilizovat alebo do mraznicky? Nikdy som to nerobila (sterilizovanie) tak keď tak bol by super aj nejaky menši postup, ďakujem

h2
4. jan 2025

Predpokladám, že od Silvestra už ti jej veľa nezostalo, takže praktickejšie je zamraziť. Ale už sme aj sterilizovali a tiež bola v pohode. Ale kvôli mäsu v nej odporúčam použiť viečka na zaváranie mäsa (s červeným tesnením) a aj po zasterilizovaní to držať v chladničke. Čiže aj kvôli tomu je mrazenie jednoduchšie.
Nabudúce, keď uvaríš viac, tak si zamraz/zasterilizuj radšej hneď, nie až na 5-ty deň, to už je tak na hrane.

autor
4. jan 2025

@h2 prave ze este tam je vela, keby viem tak jej spravim aj menej. Ale priatel ochorel cize nemoze z nej jest. Nestrati chut keď ju zamrazím? Mozem ju zamrazit aj v zavaraninovej flaske?

erickatt
4. jan 2025

Do mrazaku. Menej roboty s tym a nepokazí sa

januska12323
4. jan 2025

Nemáš plastové nádoby, my mrazime v nich.

petulda333
4. jan 2025

Zamrazit. My sme mrazili vianocnu a na silvestra rozmrazili,bola vynikajuca ❤️

petulda333
4. jan 2025

V skle radsej nie. Obycajna doza

nynia
4. jan 2025

Ja by som zamrazila ale v skle by som nemrazila.

lenkakravcova
4. jan 2025

Môžeš mrazit aj vo fľaške. Ale potom musíš dať iba tak polku nádoby (lebo pri mrznuti vnútro naberie na objeme) a pri rozmrazivani to musíš nechať na prírodu - neodporúčam rozmrazivanie na rýchlo v skle - praská.

lilianka28
4. jan 2025

Určite v skle nič nedávaj do mrazničky. Môže ti pri vyberaní prasknúť v ruke a ešte sa aj porežes.

autor
4. jan 2025

Oki tak teda zamrazim v plastovej nadobe dakujem

h2
4. jan 2025

Mrazím v plastovej dóze. Ak máš ešte veľa, daj do viacerých menších, aby si po rozmrazeníala len toľko, čo hneď zjete.

h2
4. jan 2025

A ešte: snaž sa ju spotrebovať čo najskôr. Chápem, že od Silvestra už ti ide krkom, ale dlhšie, než nejaké 2-3 mesiace by som ju neskladovala.

viestta
4. jan 2025

Ja mrazim

0silvia0
4. jan 2025

Ked je rec o mrazeni kapusty, mozem zamrazit strapacky s kyslou kapustou? Ako sa rozmrazi zemiakove cesto? Skusal niekto?

zeldia
4. jan 2025

Mrazim v plaste tak aby po rozmrazeni som mala jednu alebo dve porcie (spočítam varesky). Potom čiastočne rozmrazim a keď sa dá preložiť tak ohrejem v hrnci na sporáku.

chupakabra
4. jan 2025

@0silvia0 neodporúčam, po rozmrazeni boli také veľmi kasovite s divnou pachutou.

0silvia0
4. jan 2025

@chupakabra dakujem. Tak to nebudem skusat.

janetinka27
4. jan 2025

Ahoj, ja zavaram cielene kapustnicu, obycajne ked este ostala kapusta v sude z minulej sezony.tak uvarim 30 litrov a zavarim:D
A iba normalne v hrnci ako uhorky ci slivky, dam to na cca 30 min. Len treba ju zjest, neskladovat zbytocne dlho. lebo ten tuk v nej zacne mat casom pachut. Tak do polroka do roka by som ju zjedla. Ale jedla som aj dvojrocnu a bola stale vyborna.asi ako ktora. treba kvalitne viecka. A skladujem ju v polici.

luccija
4. jan 2025

@0silvia0 ja som raz mrazila halušky iba samotné a boli dobre riskla by som to🙂

madielilly
Včera o 06:19

U nas robime kapustnicu tak,ze ju uvarime vo velkom aby mala cela rodina,este horucu nalozime do zavaraninovych poharov,zavrieme a otocime hore dnom a nechame vychladnut na kuchynskej linke.Potom vychladnutu ulozime do pivnice a vydrzi aj rok.A je v pohode,nepokazi sa vobec.A ked sa niekomu v rodine nechce,alebo nema cas varit,tak zoberie jednu flasu,vyklopi do hrnca,zohreje a zje.Robim to tak aj omackami ak mi zostane tak 1-2 porcie a uz nik na to nema chut a nechcem to vyhodit.dam do maleho pohara a na dalsi mesiac ked nie je nahodou cas varit tak je to jak poklad najst v spajzke 😂. Mam v byte maly mrazacik a pivnica je na rodicovskom dome.Tak takyto postup sa mi osvedcil.Dokonca aj vyvar ked sa nezje,tak ho nalejem do tych sackov na lad a zamrazim.A ked potrebujem ako zaklad do volacoho,tak beriem z mrazaku a pouzijem kolko potrebujem.

zazka666
Včera o 06:42

Pošli. My pojeme😀 Varila som kapustnicu pred vianocami, na Vianoce aj na Silvestra. Zakaždým sme to spráskali do troch dní. 😀

janci27
Dnes o 17:55

@madielilly presne takto som minuly rok nalozila kapustnicu do poharov aj ja, ze som ju horucu naliala do 7dcl poharov, otocila hore dnom, tak ako pri zavarani dzemov a nechala vychladnut na linke, potom dala do chladnicky, bolo to len par poharov, takze mi to vela miesta nezabralo, spajzu nemame. Tam som ju mala cca vyse pol roka a po zohriati bola vyborna, robila som z nej aj segenin, stacilo pridat sl. smotanu, prevarit a vyborny obed na svete 🙂