Ahojte stale mam zo silvestrovskej kapustnice jem ju sama nakolko priatel je bohuzial na diete. Nechcem aby sa pokazila ako odporucate odlozit sterilizovat alebo do mraznicky? Nikdy som to nerobila (sterilizovanie) tak keď tak bol by super aj nejaky menši postup, ďakujem
@h2 prave ze este tam je vela, keby viem tak jej spravim aj menej. Ale priatel ochorel cize nemoze z nej jest. Nestrati chut keď ju zamrazím? Mozem ju zamrazit aj v zavaraninovej flaske?
Do mrazaku. Menej roboty s tym a nepokazí sa
Nemáš plastové nádoby, my mrazime v nich.
Zamrazit. My sme mrazili vianocnu a na silvestra rozmrazili,bola vynikajuca ❤️
V skle radsej nie. Obycajna doza
Ja by som zamrazila ale v skle by som nemrazila.
Môžeš mrazit aj vo fľaške. Ale potom musíš dať iba tak polku nádoby (lebo pri mrznuti vnútro naberie na objeme) a pri rozmrazivani to musíš nechať na prírodu - neodporúčam rozmrazivanie na rýchlo v skle - praská.
Určite v skle nič nedávaj do mrazničky. Môže ti pri vyberaní prasknúť v ruke a ešte sa aj porežes.
Oki tak teda zamrazim v plastovej nadobe dakujem
Mrazím v plastovej dóze. Ak máš ešte veľa, daj do viacerých menších, aby si po rozmrazeníala len toľko, čo hneď zjete.
A ešte: snaž sa ju spotrebovať čo najskôr. Chápem, že od Silvestra už ti ide krkom, ale dlhšie, než nejaké 2-3 mesiace by som ju neskladovala.
Ja mrazim
Ked je rec o mrazeni kapusty, mozem zamrazit strapacky s kyslou kapustou? Ako sa rozmrazi zemiakove cesto? Skusal niekto?
Mrazim v plaste tak aby po rozmrazeni som mala jednu alebo dve porcie (spočítam varesky). Potom čiastočne rozmrazim a keď sa dá preložiť tak ohrejem v hrnci na sporáku.
@0silvia0 neodporúčam, po rozmrazeni boli také veľmi kasovite s divnou pachutou.
@chupakabra dakujem. Tak to nebudem skusat.
Ahoj, ja zavaram cielene kapustnicu, obycajne ked este ostala kapusta v sude z minulej sezony.tak uvarim 30 litrov a zavarim:D
A iba normalne v hrnci ako uhorky ci slivky, dam to na cca 30 min. Len treba ju zjest, neskladovat zbytocne dlho. lebo ten tuk v nej zacne mat casom pachut. Tak do polroka do roka by som ju zjedla. Ale jedla som aj dvojrocnu a bola stale vyborna.asi ako ktora. treba kvalitne viecka. A skladujem ju v polici.
U nas robime kapustnicu tak,ze ju uvarime vo velkom aby mala cela rodina,este horucu nalozime do zavaraninovych poharov,zavrieme a otocime hore dnom a nechame vychladnut na kuchynskej linke.Potom vychladnutu ulozime do pivnice a vydrzi aj rok.A je v pohode,nepokazi sa vobec.A ked sa niekomu v rodine nechce,alebo nema cas varit,tak zoberie jednu flasu,vyklopi do hrnca,zohreje a zje.Robim to tak aj omackami ak mi zostane tak 1-2 porcie a uz nik na to nema chut a nechcem to vyhodit.dam do maleho pohara a na dalsi mesiac ked nie je nahodou cas varit tak je to jak poklad najst v spajzke 😂. Mam v byte maly mrazacik a pivnica je na rodicovskom dome.Tak takyto postup sa mi osvedcil.Dokonca aj vyvar ked sa nezje,tak ho nalejem do tych sackov na lad a zamrazim.A ked potrebujem ako zaklad do volacoho,tak beriem z mrazaku a pouzijem kolko potrebujem.
Pošli. My pojeme😀 Varila som kapustnicu pred vianocami, na Vianoce aj na Silvestra. Zakaždým sme to spráskali do troch dní. 😀
@madielilly presne takto som minuly rok nalozila kapustnicu do poharov aj ja, ze som ju horucu naliala do 7dcl poharov, otocila hore dnom, tak ako pri zavarani dzemov a nechala vychladnut na linke, potom dala do chladnicky, bolo to len par poharov, takze mi to vela miesta nezabralo, spajzu nemame. Tam som ju mala cca vyse pol roka a po zohriati bola vyborna, robila som z nej aj segenin, stacilo pridat sl. smotanu, prevarit a vyborny obed na svete 🙂
Predpokladám, že od Silvestra už ti jej veľa nezostalo, takže praktickejšie je zamraziť. Ale už sme aj sterilizovali a tiež bola v pohode. Ale kvôli mäsu v nej odporúčam použiť viečka na zaváranie mäsa (s červeným tesnením) a aj po zasterilizovaní to držať v chladničke. Čiže aj kvôli tomu je mrazenie jednoduchšie.
Nabudúce, keď uvaríš viac, tak si zamraz/zasterilizuj radšej hneď, nie až na 5-ty deň, to už je tak na hrane.