Len taká rýchla otázka nemyslite si či mi šibe… ale fakt som si neni istá.. umývali by ste takéto šampiňóny pred prípravou?
Oplachnem vodou
Vždy oplachujem vodou
Samozrejme, umyvam.
Ja sampinony vždy šupim a stonky vyhadzujem
ja šúpem, však tam je stále nejaká hlina na nich
Huby neumyvam, ocistim papierovou utierkou, nozom oskrabem spinu. Ani, lesne neumyvam
Sampinony neumyvam - osupem a z nozky odkrojim spodok.
hríby a huby sa neumývajú, lebo nasajú vodu. Max. očistiť vlhkou hubkou/utierkou
Nie, ved sa budu varit. Ocistit od hrubej spiny len
Nie neumyvam očistíme hlavičku a zoskrabem stonku
Umyvam vsetko
Moj muz umyva. Tiez som sa hrala na gurmansku kucharku a ze nemozes umyvat lebo sa nasiaknu vodou a treba supat. Je to blbost. To minimum vody ktoru nasiaknu pocas umyvania nedokazem zaznamenat. Chutia uplne rovnako... umyte alebo osupane. A pri supani vyhodim dost vela z tej huby. Umyvat musim lebo je na nich zemina.
Huby sa nesupu.... to nie je mrkva. Ak treba hubkou alebo nožom oskrabkam špinu z klkbuka, nohy, ak treba ja ich aj rýchlo opláchnem a idú sa variť. Nezasiakne nič ak sa nebudú zbytočne macat vo vode dlho. Aj skúsim.kazsy rok.haldy hríbov a nie je s tým problém, ak treba oplachnu sa.
Huby do jedla musíš očistiť a prepláchnut. Huby na sušenie len očistíš. Raz som ich umyl a potom som pochopil, prečo sa to nemá robiť. Niet nad osobnú skúsenosť. 😉
Nie ved huby su ako spongia, ocistim od spiny a sup varit
ja umyvam vzdy vsetko, cokolvek coho sa chytal niekto dalsi