Baby uľahčuje vam fritéza vysmazanie ?
Ja som sa s nou este nestretla, prosim vas aku by ste odporucali kupit a ako prosim funguje? Kolko oleja tam treba dat, nemozu byt rezne napr.surove? Či ako viete kolko sa tam maju smazit?
No ja mam taku tu klasicku kde ide 2,5l oleja... a teda umyvat to je hroza, olej sa tak ci tak zaspini od vyprazania... ja teraz skor pokukujem po tych kde olej nejde alebo len fakt ta lyzica ci kolko.. :D takze som zvedava, co ti tu poradia 😇
Ja mam taku hranatu od Tefalu, tusim to je 9v1, ze v tom mozes aj piect a neviem co este robit, pouzivam ju vsak len ako fritezu. Idu tam 2l oleja (takeho na vyprazanie, nie kazdy olej je na to vhodny a moze sa rychlo prepalit, cim vznikaju tie karcinogenne latky).
Za mna je to super vec, velmi mi to urychluje pracu. Pouzivam ju na chalupe, kde je stale vela roboty okolo domu ci v zahrade a tak ked do nej dam styri-pat reznov naraz vysmazat, tak je to super. Neprska to - teda hej, ale je zatvorena, rezne su brutalne chrumkave. Syr mi neroztecie (na panvici niekedy hej), hranolky su vyborne a vobec nie su mastne.
Co je uz trochu menej komfortne je to, ze mi potom ostava horuca friteza na linke, cize zabera miesto, nemozem ju hned odlozit, lebo musi vychladnut. Olej pouzivam tak na dva, max. tri vyprazania a potom ho uz vymienam.
Inak na tej mojej tefalke mam rada, ze je hranata, kosik je velky, vrchnak ide dat dole ako klasicky vrchnak z hrnca (nie je pevne spojeny s telom fritezy). Tym, ze viem tu nadobu, v ktorej je olej, uplne vybrat von a umyt (dokonca moze ist do umyvacky, ale na chalupe mycku nemam) tak sa to aj dobre umyva. Umyjem vrchnak a pekne tu nadobu a "telo" fritezy len utieram vlhkou handrou a jarou tam, kde je pripadne zafrkana olejom.
Radšej vysmazam na panvici vo friteze to bol otras .hlavne to umývanie tej fritezy
Fritezu áno,ale určite nie tu s olejom😖Mám horkovzdusnu delimano
ako sa to vezme 😀 áno, vyprážanie vo fritéze je super, ale máš vysokú spotrebu oleja 2-3litre. Vieš v tom vypražiť tak 2-3x, aspoň teda pre mňa už viac použití nehrozí. Len potom je oštara prelievať olej do fľaše aby si mohla fritézu umyť, ideálne ak je nádoba na olej vyberateľná a dá sa dať do umývačky.
Mne sa to kvôli dvom rezňom raz za rok neoplatí. Ale zas u svokry, ktorá každú nedeľu vypráža 15-20 rezňov, je to super.
Tie teplovzdušné neviem, je to iné.
skor nad tou teplovzdusnou rozmyslam, podla mna olejova je strasne vela oleja a teda mne sa jeho pouzitie na viackrat vobec nepaci. Hlavne napr. kvoli hranolkam a inym veciam, lebo to robime v rure na pecenie a celkovo sami to zda vela EE zohriat ruru, kvoli 10minutam a par hranolkam :D
Mne sa najlepsie vypraza na panvici, na veci ako karfiol a spol pouzivam hlboky hrniec.
My mame teplovzdusnu fritezu a nevieme si vynachvalit-hranolky,zemiacky,cipsy,rezne,syr,placky,klobasky hocico v nej spravim bez oleja alebo max s kvapkou oleja pre chut.Ovela zdravsie,lahsie na zaludok,za nas bomba vec 👍
Veľa oleja to berie,sú crispy a crunchy viac menej mastné
@hranolka22 aku mas prosim ?
Mne to pride sialene naliat tam kvoli jednemu jedlu dve pixle oleja. Este pri dnesnych cenach
@76california ktorú konkrétne odporúčas?
@hranolka22 akú značku prosím?
@evinqua mame tuto xxl z lidla.Velky kos,urobim napriklad naraz hranolky pre vsetkych-mame 4 deti 😃 Za nas jedna z naj veci v kuchyni
@hranolka22 a ide tam aspoň malé mnozstvo oleja?
@evinqua nie,olej sa nemusi davat na nic,ale napriklad na hranolky ja streknem olej rozprasovacom 1-2 strieknutia napriklad,lepsie sa na nich chyti sol potom😃 alebo rezne niekedy tiez s tym rozprasovacom zvrchu trocha strieknem,ale to su doslova kvapky oleja.A da sa aj bez toho uplne.Receptov je kopa.Ja som tam aj maly chlebik robila ci mafinky 😊
@hranolka22 a tie hranolky, rezne maju naozaj taku vyprazanu chuť?
@hranolka22 môžem sa spýtať? Ja mam delimano XXL. Ale keď dám plný košík tak ne daj bože sa to upiecť. Ty ako dlho pečies napr. Hranolky - plný kôš.
Dakujem baby rozhodla som sa pre teplovzdušnu, uz len vybrat značku 🙏
@macilaci hranolky napriklad kilove balenie podla casovaca ako je nastavene,15-20 minut dlhsie nie.Ale skor 15 minut,kupujem tie tenucke,tie su do teplovzdusnej najlepsie 👌2x premiesam,ku koncu streknem rozprasovacom olej,2-3 streknutia,posolim a su ako z mekacu 😊👍
@evinqua zalezi od pripravy,napriklad hranolky pouzivam tenucke-tie su najlepsie do tychto fritez a ku koncu len rozprasovacom kvapku oleja a sol a su ako z mekacu,fakt vyborne.A napriklad rezne,karfiol tiez poprasim tym olejom,pre chut,ale to je ozaj par kvapiek a je to velmi podobne ako bezne vyprazane,chrumkave to je,len nie take mastne.Odkedy mame fritezu deti nepytali klasicke rezne,ci karfiol,ci syr vyprazany,jedia z fritezy a ako najstarsi povedal,citi sa po zjedeni lepsie ako ked sme klasicky vyprazali.To odlahcenie od oleja robi ozaj vela 😃
Znacku neporadim,my mame z lidla,mamina ma napriklad za 80 eur tesla aircook a je o dost mensia-ale nie vonkajsok,ale vnutro,menej funkcii..ak je vas ale viac ako dvaja vyberala by som xxl verziu,vacsiu,aby ste vedeli naraz urobit viac jedla ako po troche v malej friteze
@elanor tak s tymto nesuhlasim,my mame air fryer a teda vobec to nie je take ako popisujete.Treba sa pohrat mozno s nastavenim-na aku teplotu a cas co pripravit a najdete jedla aj pre vas chutne 😊 hranolky my z nej mame chrumkave a rezne ci syr urcite nie su prachove.Odkedy mame vylrazame klasicky len chlieb vo vajicku,aj navstevy u nas mali "vyprazane" z fritezy a kazdy si chvalil,ze chutilo
@evinqua tefal acti fry...je to ozaj drahšia, ale rozdiel je evidentný
určite zdravšia verzia - Tefal Acti fry, je drahšia, ale je to TOPKA (naozaj stačí lyžica tuku), pozor, určite neodporúčam klasicke teplovzdusne fritezy, je to o ničom...