Týždenné menu - inšpirácia

ikonica
3. jún 2022

Prosim vas, tie ktore si robite jedalnicek na tyzden dopredu a potom si podla toho aj nakupite, dajte prosim nejaku inspiraciu. Napr napiste, co ste si naplanovali na tento tyzden... Rady typu 'pozri si jedalnicek v restike' si neprosim. Dakujem.

zankapetro
3. jún 2022

a to si chces sama pripravovat alebo teda varit/chystat? lebo tak su aj rozne tie krabickove jedalnicky ktore si mozes zaplatit a to ti firma nosi 🙂

konikkon
3. jún 2022

@ikonica ja si jedálniček nerobím. Niekedy nám nabali mama, niekedy varím ja podľa chuti a toho čo je v chladničke/ mrazničke. Moja mama vari tradičnú kuchyňu, ja rada experimentujem. Varíme vždy na dva dni. Toto sme mali posledné dni.

Slepačí vyvar
Bravčový rezeň s pečenými novými zemiakmi v šupke, zeleninový šalát

Brokolicová krémová polievka
Kuracie soté v tortille

Syrová polievka s dubakmi
Hovädzie mäso na fazuľke, kukurici a paradjakach, slovenská ryža

Jarná zeleninová polievka na masle
Zapekané bravčové medailonky na smotane so slaninkou, cibuľkou a syrom.

Raz, dva krát do týždňa robím bublaninu s ovocím, puding, perník..

deti95060810
3. jún 2022

dnes : špenátový prívarok, zemiaky , varené vajce, polievka zemiaková so syrom
zajtra: vyprážaný karfiol, zemiaky, tatárska
nedeľa : hovädzí vývar s rezancami, máčané rezne, ryža, uhorkový šalát, koláč jahodové rezy
pondelok : ako nedeľa
utorok : grenadír
.

deti95060810
3. jún 2022

daj sa do skupiny dnes na obed - tam budeš mať inšpirácii až až...

compra
3. jún 2022

@ikonica vacsinou si robim jedalnicky na tyzden. Podla stavu chladnicky a mraznicky. Plus to ovplyvni ak nieco kupim neplanovane v obchode. Nakupujem len v pondelok. Polievky robim na 2 dni. Varim kazdy den. Skoro. Tento tyzden:
Pondelok - br.plece na platky pecene, ryza, uhorkovy salat, hovadzi vyvar
Utorok - rybacie fasirky so zemiakmi, domaca tatarka
Streda - svieckova omacka s kuracimi stehennymi reznami, knedla/cestoviny
Stvrtok - hamburgery so salatom, hraskova polievka
Piatok - treska tmava s krustou, zemiakova kasa
Sobota - hovadzie so sampionmi, tarhona, hrstkova polievka s udenym, na veceru jahodove knedlicky
Nedela - bravcove kare, pasternakove pyre, zelenina z krabicky na masle, na veceru salat s krevetami
Vela veci mam predchystanych, naporcovanych. Realne mi samotne varenie nezaberie viac ako 30 min. Vyuzivam moznosti rury a varnej dosky.

roja01
3. jún 2022

Mne prekvapuje, ze maso je u vacsiny takmer kazdy den. Ano, je z roznych dovodov dolezite, ale staci 1x max. 2x za tyzden. Striedala som po dnoch ryzu, cestoviny, strukoviny, cicer, zemiaky, knedle, plus rozne zrna ako pohanku, pseno, quinou, cirok. Z ryze som robila okrem cistej ryze rizoto, nakyp, miesanu ryzu s inymi zrninami. Zo strukovin privarky, z ciceru bud "rimsky hrniec" alebo falafel. Z fazule alebo ciceru navyse rozne natierky. Z pohanky okrem kasi aj "magicku kasu" alebo placky. K veceri som vacsinou robila syte, huste polievky (casto sa im hovorilo desiatova polievka). Zo zemiakov okrem cistych som robila pyre, pecene v rure, halusky, strapacky, sulance, zemiakove gule na sladko aj na slano s cibulkou. Zo zeleniny dusenu na masle, dusenu v omolete, dusenu mrkvu s petrzl.vnatou, rozne obalovanu a vyprazanu, skladany zapeceny baklazan, paradajka a mozzarella. Velmi casto som z roznej zeleniny robila placky- nastruhana nahrubo plus vajco, trocha muky, bylinky a sol k zemiakom.

mirage
3. jún 2022

@roja01 ano, na Sk same maso a potom langose, buchty a pod. tiez mi takato kuchyna nevonia..

konikkon
3. jún 2022

@roja01 u nás je mäso takmer denne. Bezmäsité jedlo môjho muža jednoducho nezasyti a po takých strapackach by bol o chvíľu hladný. Ak by som varila len pre seba, bolo by oveľa viac bezmasitych jedál.

pinaofina
3. jún 2022

Ja si pisem na tyzden dopredu v mobile do poznamok, ktore mame zdielane s muzom, nech vie aj on (smeje sa, ze si vzdy rano pozrie menu ako v restike). Ja si priebezne pod to pisem jedla, ktore mi napadnu a potom raz tyzdenne to zaplanujem do jedalnicka a podla toho napisem nakupny zoznam, na nakup ideme raz za tyzden. Max. Este jedenkrat vybehnem po nieco. Maso sa snazime obmedzit na 1x tyzdenne, nemame problem, ze by jedla bez masa prenho neboli dost syte a to posiluje. Okrem toho mame este poobedny snack, bud nieco upeciem alebo ovocie alebo kupene nieco. A ako vidis, tak velmi vela jedal je na 2 dni.

Nedela
R ovsena kasa s ovocim
O plnena paprika
V Zapiekanky

Pondelok
R chlebik s paradajkami, beyond sausage
O plnena paprika
V Makove rezance, dzem

utorok
R jogurt granola
O Koprovy privarok, vajce, knedlik karlovarsky
V cestovinovy salad (mozzarella, paradajky, kukurica, fazula, oliv olej, olivy)

streda
R jogurt granola
O koprovy privarok, vajce, karlovarsky knedel
V pasta salad
V cestovinovy salad

stvrtok
R bananove lievance s proteinom
O Tofu gyros v pita chlebe s dressingom, zeleninou, cervena kapusta

V Fazulova pastika, chlieb, zelenina

piatok
R chlebik, paradajka, uhorka, prazenica, beyond sausage
O Tofu gyros v pita chlebe s dressingom, zeleninou

V donaska

ikonica
autor
3. jún 2022

@compra obdivujem, ze varis kazdy den... Ja sa snazim tak na dva dni varit ak to jedlo je 'vhodne' na ohrev...
Aj tak to jem len ja a manzel, dcerka strasne vymysla s jedlom, varene nezje takmer nic... A druha je este malicka... Diky za inspiraciu...

ikonica
autor
3. jún 2022

@pinaofina dakujem

bessie12
3. jún 2022

@konikkon u nas je to podobne. Moj priatel ma rad masite pokrmy a presne tak ako aj u teba, ze keby som mala varit len pre seba, tak by bolo trochu viac bezmasitych a hlavne zeleninovych jedal. Snazim sa do nasho jedalnicka zaradit co najviac zeleniny.
@ikonica varim takmer kazdy den a obcas je aj taky tyzden, ze varim kazdy den. Do obchodu chodime raz za tyzden a nakupime si maso, zeleninu ( teraz ju dostal v praci, tak usetrene nejake to € ) a vsetky potrebne veci a potom uz len vymyslam co varit. Hladam inspiraciu na nete, ale aj v kucharskych knihach alebo zavolam mame. Ta mi vie vzdy dobre poradit.

katulienkax
3. jún 2022

@roja01 malo chlapov zje bezmäsité gebuziny a deti zeleninu väčšinou nechcu

kristiii
3. jún 2022

@ikonica u nás napríklad dnes a včera fazuľový prívarok, včera beleš a rajčinova polievka, predtým rizoto dva dni, predtým tuším fašírky...zajtra mám na pláne cestoviny so šampiňónovou omáčkou a v nedeľu asi kura na kapuste a zemiakoch

ikonica
autor
3. jún 2022

@kristiii diky... Idem hladat co je to beleš... To nepoznam 😁

kristiii
4. jún 2022

@ikonica haha, schválne som si to aj ja hodila do Googlu a teda my tak voláme niečo iné 😆 a síce taký zemiakový posúch pečený v trúbe