Taká detská klasika, prípadne čo varia v školkach a čo deťom chutí
Hľadám napady co variť
@30ericka Áno, to frčí aj u nás 🙂 Tým pádom chcú deti, aby som to varila aj doma, našim chutí najviac sladké, logicky. Ale mne vôbec, keby je na mne, tak také veci vôbec nevarím, príde mi to ako dezert, nenajem sa z toho :D
@lujziana44 ja sa tiež zo sladkého nenajem, ale všetko sladké čo upečú v škôlke si prosí doma na obed. :D ryžový nákyp, parené buchty atď.
ja si inak stále pozriem jedálny lístok MŠ na celý týždeň a tým sa inšpirujem.
Detska klasika krupicova kasa, ale nie na obed samozrejme 😅 myslim, ze to je uplne jedno takto "vseobecne", kazdemu chuti nieco ine, skor podla dietata. Skolkarovi by som varila pestro, co lubi velmi aj co menej, nesustredila by som sa len na oblubene 🤗 co ide u nas najviac su bryndzove halusky, kuracie stehno s ryzou a kompotom, spenat s vajickom a zemiaky, perkelt s cestovinou alebo haluskami, polievky kremove a vyvar, zo sladkeho vsetko - parene buchty, slivkove gule, dukatove buchticky..
Na nete lahko najdes jedalnicky roznych skol a skolok, mne to ked robim tie nase tiez pomaha... drzime sa 2x v tyzdni maso, raz ryba, raz sladke, tri krat vegetarianske... s vegetarianskeho raz cestoviny, raz zapekane/gril, raz polievka husta alebo privarok... zavisi ako mame chut...
U nás vedú cestoviny s rôznymi omáčkami, najviac kura na paprike, plnená paprika pre malého bez papriky, a hovädzie vtáčiky s ryžou. Sladké jedlá nemá zatiaľ rád
Minule si ma v skolke odchytila ucitelka, ze sa s detmi rozpravali o oblubenych jedlach a ze vsetky deti povedali klasiku cestoviny, sladke a pod a moj syn zahlasil butter chicken. Ze ucitelka nevedela, co to je a ako ma na to reagovat. Vraj sa pytala potom dcery a ta jej to vysvetlila 🙂
Takze u nas vedie azia... indicke a vietnamske jedla. Ale nepohrdne ani cestovinami. Ale musia byt bez omacky, len omastene s maslom a posypane parmezanom 🙂
@diewcatqoo ooohh mala ma vkus, mnam 🥘
@diewcatqoo My to mame podobne 🙂 U nas teda hlavne jedla s paneerom ficia.
Autorka, okrem spominanej Indie idu ciste cestoviny, placky roznych druhov, masove gulicky a fasirky, tvarohove gulky klasicke aj slane spenatove, rizoto, kuskus, quinoa, tarhona, spenatovy privarok a zemiakove pyre, omeleta, palacinky sladke aj slane, ryby na rozne sposoby a samozrejme sladke jedla a parky.
@diewcatqoo maly vie co je dobre😃
Dukátové buchty chce stále odkedy chodí do škôlky.