Typické detské jedlá

9. sep 2022

Taká detská klasika, prípadne čo varia v školkach a čo deťom chutí
Hľadám napady co variť

30ericka
9. sep 2022

Dukátové buchty chce stále odkedy chodí do škôlky.

lujziana44
9. sep 2022

@30ericka Áno, to frčí aj u nás 🙂 Tým pádom chcú deti, aby som to varila aj doma, našim chutí najviac sladké, logicky. Ale mne vôbec, keby je na mne, tak také veci vôbec nevarím, príde mi to ako dezert, nenajem sa z toho :D

30ericka
9. sep 2022

@lujziana44 ja sa tiež zo sladkého nenajem, ale všetko sladké čo upečú v škôlke si prosí doma na obed. :D ryžový nákyp, parené buchty atď.

30ericka
9. sep 2022

ja si inak stále pozriem jedálny lístok MŠ na celý týždeň a tým sa inšpirujem.

marzuz89
9. sep 2022

Detska klasika krupicova kasa, ale nie na obed samozrejme 😅 myslim, ze to je uplne jedno takto "vseobecne", kazdemu chuti nieco ine, skor podla dietata. Skolkarovi by som varila pestro, co lubi velmi aj co menej, nesustredila by som sa len na oblubene 🤗 co ide u nas najviac su bryndzove halusky, kuracie stehno s ryzou a kompotom, spenat s vajickom a zemiaky, perkelt s cestovinou alebo haluskami, polievky kremove a vyvar, zo sladkeho vsetko - parene buchty, slivkove gule, dukatove buchticky..

anjelicek26
9. sep 2022

Na nete lahko najdes jedalnicky roznych skol a skolok, mne to ked robim tie nase tiez pomaha... drzime sa 2x v tyzdni maso, raz ryba, raz sladke, tri krat vegetarianske... s vegetarianskeho raz cestoviny, raz zapekane/gril, raz polievka husta alebo privarok... zavisi ako mame chut...

nina004
9. sep 2022

U nás vedú cestoviny s rôznymi omáčkami, najviac kura na paprike, plnená paprika pre malého bez papriky, a hovädzie vtáčiky s ryžou. Sladké jedlá nemá zatiaľ rád

diewcatqoo
9. sep 2022

Minule si ma v skolke odchytila ucitelka, ze sa s detmi rozpravali o oblubenych jedlach a ze vsetky deti povedali klasiku cestoviny, sladke a pod a moj syn zahlasil butter chicken. Ze ucitelka nevedela, co to je a ako ma na to reagovat. Vraj sa pytala potom dcery a ta jej to vysvetlila 🙂
Takze u nas vedie azia... indicke a vietnamske jedla. Ale nepohrdne ani cestovinami. Ale musia byt bez omacky, len omastene s maslom a posypane parmezanom 🙂

gladys_07
9. sep 2022

@diewcatqoo ooohh mala ma vkus, mnam 🥘

marianarem
9. sep 2022

@diewcatqoo My to mame podobne 🙂 U nas teda hlavne jedla s paneerom ficia.
Autorka, okrem spominanej Indie idu ciste cestoviny, placky roznych druhov, masove gulicky a fasirky, tvarohove gulky klasicke aj slane spenatove, rizoto, kuskus, quinoa, tarhona, spenatovy privarok a zemiakove pyre, omeleta, palacinky sladke aj slane, ryby na rozne sposoby a samozrejme sladke jedla a parky.

lucyt11
16. sep 2022

@diewcatqoo maly vie co je dobre😃

ivec16
24. sep 2023

mam album zo skolky, ale neviem ci ta inspiruje :D

victoriab
24. sep 2023

@ivec16 wow tie jedla vyzeraju jedlé... ja som minuly tyzden priniesla zo skolky obed malemu domov a uprimne, skioro som sa pozvracala, to bop hnus...

ivec16
24. sep 2023

@victoriab nutricne su urcite spravne vyvazene… moje deti vsak maju problem to jest