Tvrdé tartaletky - kde som urobila chybu?

marta1315
7. apr 2019

Ahojte... Robila som dnes prvý krat tartaletky a sú dosť tvrdé..
Neviete mi povedať, kde som spravila chybu? Išla som presne podľa receptu
Je možné že do zajtra budu mäkšie?
Ďakujem 😊

diewcatqoo
7. apr 2019

Ahoj, uz si davala aj na vrch krem? Zvyknu zmaknut, ak sa nechaju chvilu odlezat s kremom na vrchu.. ten krem sa akoby vpije do cesta.
Teda, ja som ich zatial robila len 2x a stale sa mi zdalo, ze ten spodok je dost tvrdy. Ale ked som tam dala krem a nechala tak pol dna/den odlezat, tak to pekne zmaklo.
Inak, si mi narobila chute 🙂

marta1315
autor
8. apr 2019

@diewcatqoo áno dávala som hneď krém a veru nepomohlo.. A áno možno aj to som spravila zle ze som ich dala hneď do chladničky lebo som sa bála o krém 😄
ale môžem povedať ze dnes sú mäkšie 😁
No tak šup šup zasterku a chod nato 😄👍
A môžem sa opýtať.. Čím si ich plnila? Ďakujem 😊

diewcatqoo
9. apr 2019

No ano, mohlo to byt tym, ze si to supla hned do chladnicky. Ja stale ak mam nejaky tvrdsi korpus, tak to necham len tak mimo chladnicky odlezat aspon 2 hodky, nech sa to pekne spoji.
A super, ze ti aspon trochu zmakli, tak by to malo byt. Pojedli sa vsetky? 🙂
Raz som plnila klasickym pudingovym kremom (puding + maslo) a raz tvarohovym kremom (slahackova smotana + creme ole + tvaroh) a na to klasika - ovocie. Ten tvarohovy krem je super, plnim nim aj torty a zakusky. Je trochu hustejsi a chuti ako pribinacik 🙂
Veru, dala by som si tartaletky. Len teraz moc nemam cas na pecenie. Ale snad na velku noc upeciem 🙂

marta1315
autor
9. apr 2019

@diewcatqoo aha lebo tu zase bolo, ze treba dat cesto po spracovaní do chladničky aspoň na hodinu 🤷‍♀️😁
Ale hlavne je ze boli mäkšie druhý krát budem vedieť
Áno zjedli sa všetky bola som rada 😅
Aha super ďakujem za tipy😁 hodia sa mi začínam sa učiť piecť ci už toto alebo torty 😊
Áno rozumiem
Tak ešte raz ďakujem a pekne sviatky a.... Vydarené tartaletky 😁