Ahojte. Kúpili sme si jedno avokádo, a chceli sme z neho urobiť nátierku, ale netušila som, že tvrdé avokádo tiež znamená, že je nezrelé. Už sme to rozmixovali, a dali tam cesnak, citrón, horčicu, soľ a peper. Chcela som sa opýtať, že či nám môže niečo byť, keď zjeme nátierku z takého avokáda, alebo či sa to odrazí len na chuti a nechytia nás žiadne žaludočné, či črevné ťažkosti. ĎAKUJEM! 🙂
@moonlight1210 málo už maslovozltu dužinu len tvrdšie bolo...
@lorela mali sme tu pomazánku cez noc v chladničke a už nie je zelená ale hneda stále je to ok?
To sa nemusíš báť, aj my kupujeme trošku tvrdšie to avokádo a necháme ho potom doma "dojsť" ale keď ste ho hneď použili tak to nevadí len bola trošku ťažšia na prípravu tá pomazánka keďže to pravdepodobne šlo horšie rozmixovať ale nemalo by sa vám nič stať neboj 🙂
@zizzinka zhnedne to vždy (aj uzavrete v nádobke, skúšala som už kadečo), ale len navrchu. Podtym je to zas normálne. Ak chceš, vyhoď vrchnú vrstvu, ale my to jeme aj s tým. Nikomu nikdy nič nebolo.
Určite sa vám nič nestane. Len poradím do pomazánky sa pridáva citrónová šťava a vtedy si uchová farbu.
Nič sa Ti nestane, ale nabudúce už v obchode hľadaj mäkké, prípadne počkaj 2 dni a ono samé zmäkne. My máme často nátierku z avokáda, milujeme ho..Aj na pizzu je výborné, aj do šalátov..
@zizzinka najlepsie je vtedy ak je ako maslo, jednoducho ho roztlacis vidlickou. Ja pripravujem vzdy cerstve, nenechavam do druheho dna. V obchodoch sa da kupit avokado s oznacenim "eat me" alebo "ready to eat" alebo tak nejako, to je urcite zrele, na priamu konzumaciu, ostatne vacsinou necham doma este niekolko dni ako radia baby vyssie
ja zasnem nad tym,co vsetko je vo fore 😀
@maria123 velmi vela ludi nema skusenosti s plodmi ako avokado, mango, hurmikaki, nashi a o exotickejsich ani nehovorim
@marcelatje zakladatelka temy sa pytala na jedno a to avokado,stacilo dat na plochu dotaz,nie zakladat temu
@marcelatje ďakujem za podporu... Máte pravdu, s týmito exotckymi plodmi nemám skoro žiadne skúsenosti... A pred tým než som zakladala túto tému som nikde nenašla odpovede na moju otázku... Všade písali len kedy je dozreté a kedy nie... Ale nikde nepisali, či je lepšie vyhnúť sa nezrelemu úplne lebo môže urobiť šarapatu v tráviacom trakte, alebo či len ide o chut, že bude o niečo horšie chutiť... A myslím si, že iní menej skúsení ako ja tiež môžu mať podobné otázniky v hlave a táto téma im môže pomôcť... Ja zas žasnem, ako niektorí ľudia sú ustipacni namiesto toho, aby radšej poradili a svoje komentáre typu "zjedla som všetku múdrosť sveta", ktoré vôbec napomáhajú a sú zbytočné, si nechali radšej pre seba... Nie každý je zvedavý na takéto reči... Tiež nechodim na modry koník často, tak je pre mňa mnoho veci tu cudzie... Ale čo už 🙂
@zizzinka akú farbu mala druzina? Viac do maslovozlta? To by mala byt už bezproblémová.
Inak ja nakupujem tvrdé avokádo a nechám cca 3 dni odstať v košíku v kuchyni. Keď je na stlačenie už akoby jemne mäkké, už zacina byt vhodne.
Malo by mat maslovozltu dužinu. Keď je tvrdšia, krajam na pásiky a zapekam v toaste. Keď mäkká, mixnem ako ty s prísadami na nátierku. Mňam. 🙂