Dobry den, skusene kucharky, poradte. Urobila som plnene tvarohove knedle..zvycajne ich robim neplne, ale dnes som do nich dala male mirabelky. Take tie drobne cervenkave slivky. No a knedlicky vyplavali, nechala som este povarit, ale... vo vnutri su akoby stale mazlave, cesto je stale ako keby surove, skoro ako plastelina. Vo vode boli cca 10-12 minut. Velke su mozno 5 cm v priemere. Zvonku sa mi uz zdaju akoby rozvarene.. mozeme ich jest? Nikdy sa mi to nestalo. Sposobili to tie slivky vo vnutri?
Jasne, ze ich jest mozes, nic sa vam nestane, tiez sa mi to stalo viackrat, ale neriesim, je to skrz to, ze su ovocne, ze pustilo to stavu.
@mucuinka ovocie pustí šťavu, preto je vo vnútri mazľavé. Môžete skúsiť knedličky bez náplne a spraviť napr.ovocný doplnok - povariť trošku ovocia s cukrom a preliať knedličky, alebo pridať k nim džem. Skúste napr.:
@akinomel ano, presne takto to standardne robim. Vzdy su krasne uvarene a vo vnutri pevne. Ale dnes deri vymysleli, ze oni chcu s mirabelkami plnene. A este ho aj dost nahrubo napatlali. No a to cesto, co sa tahalo ako nedovarene ma dost vystrasilo, kedze tam bolo vajicko. Mam hrozu zo salmonely. Ale tak varili sa nejakych 10-12 minut, tak snad je to ok.
Slivky pustili stavu, to je tym.
Ked budes robit ovocne knedle, vrucne odporucam robit odpalovane cesto. Su krasne nadychane, nerozvaraju sa a daju sa spravit aj vopred, alebo do mraznicky. Lepsie gule som nikdy nemala
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/28862/sli...