Ahojte s manželom sme mali diskusiu o tom v čom je tuniak lepšie kupovať. 🙈 Podľa mna skle kde je vidno čo kupujem a je v celku a v konzerve nevidno a je už rozdrveny. Akanje vaša skúsenosť?
@milka1988 este sa nam nestalo, ze by v konzerve, kde maju byt kusky (je to tam napisane) bol drveny. Takze za mna uplne jedno.
je to úplne jedno - len treba čítať čo je na obale napísané
A akú značku by ste mi odporučili?
@milka1988 vacsinou mame rio mare, alebo giana, vzdy bez problemov.
Skor sa pozeraj aho ho ulovili a kde. Najlacnejsie su momentalne z Papui a to nechces podporovat. Kupuj iba take co su chytane na udicu a nie sietou ( typ lovu a miesto odkial je musi byt na kazdej konzerve)
@martinmmartin ďakujem 👌🏼
@milka1988 Hm, v poslednych rokov sa velmi hovori o zvysenych hladinach kovov v tuniakovi v konzerve, cize z toho dovodu sa ako zdroj omega viac odporucaju makrely a sardinly..Mrkni internet je plny clankov o tejto teme, napr. https://www.food-safety.com/articles/8344-level...
@milka1988 neviem, ake typy tuniaka sa predavaju na Slovensku, ale tu v Spain je to bud normalny tuniak, alebo svetly tuniak, tento druhy ma ovela menej tazkych kovov.
Ja kupujem hocijaku znacku atun claro (svetly tuniak) v olivovom oleji, normalne v konzerve. Tu som ale este nevidela nejaku drt, vsetko su to krasne kusy masa, ta drt ide asi do krajin mimo Spain
No ale v konzerve sa dajú kúpiť aj kúsky, nemusí byť len drvený