Prosim tie co ste zbehlejsie v peceni, ak zmiesam 500g mascarpone s 2 slahackami a cukrom, bude mi taky krem drzat na torte (aj zboku)? Nebude stekat za 1 den v chladnicke? Vdaka za kazdu radu
podla mna to bude riedke 🙂 ja som taky robila ale s cokoladou a ten pekne stuhol v chladnicke myslim ze hlavne kvoli tej cokolade ale to je len moj laicky nazor tak pockaj este na vyjadrenie nejakej skusenejsej zienky 🙂
Kludne len tam zamiesaj platkovu zelatinu alebo bielu cokoladu aby ti to stuhlo 🙂
Ja miesam s bielym Jogurtom a mne sa drzi aj z boku piskotovej torty, nesteka to, ale nedavam niejak extra hrubu vyrstvu. Podla mna ked to dobre vyslahat spolu, tak to by malo byt huste.
ja robim krem - 500g mascarpone, 500g philadephia, 700g slahacky 40%, 200g praskoveho cukru a dve lyzicky vanilkoveho extraktu. krem nesteka a ani nie je velmi sladky.
Presne Tak, Bud pridat tvaroh, ja davam so Mascarpone kremu jemny tvaroh a rozpustenu zelatinu, Tak drzi na bokoch skvele. Ked chces karamelovy tak pridat aj skaramelizovane Salko namiesto cukru
Absolútne nemusíš dávať želatínu ani jogurt ani nič iné... Úplne ti stačí mascarpone a šľahačky... Ale pozor... Musíš mixérom miešať úplne do tuha 😊pečiem torty 8rokov s mascarpone kremami... Takže viem o čom hovorím
Ešte pridám, že tu šľahačku nedávaj vymiesanu... Jednoducho daj do misky mascarpone a vylej tie šľahačky +cukor
@lius slahacka,mascarpone ,cukor a trochu vanilky.
Bozska chut.a drzi to dobre.plnila i ospricovala som.tym tortu v lete koncom.jula,v chladnicke vydrzala takmer tyzden-kedze torta bola obrovska tak sme ju cely tyzden po kuskoch dlavili😅
Nic nestekalo.
Mala som 4 platy,a plnky boli pravy parizsky krem a tento vanilkovy.
Navrchu i v stredelen cerstve ovocie/cucoriedky,maliny,cernice,hrozno biele i tmave,ribezle a kusky marhul/.no fantazia...🎂
Dakujem baby, krem som robila nakoniec s tym stuzovacom a pekne drzi 🙂
Ja robim takyto 250g mascarpone, 200g smotany na slahanie a 250g cokolady. Zohriat smotanu, pridat coko a zmiesat s mascarpone. Je vyborny. Ak chces ale slahacku slahat, tak ja by som urobila takto... Jednu smotanu zohrej a pridaj coko, zmiesaj s mascarpone a pridaj vyslahanu slahacku do ktorej pridaj stuzovac.
Ja robim krem z 500 g mascarpone, 1 lyzicka stevioveho cukru, a citronova kora vymiesam. Potom si vyslaham v slahacke Rama 2 praskove slahacky, zlahka zmiesam dokopy dam na noc do chladnicky a krem drzi. Pouzivam ho na Pavlovovu tortu. Niekedy pridavam aj vajecny konak 12 lyzic vajecneho konaku na 500 g mascarpone.
Ja by som slahacku nedala ale nahradila makkym tvarohom.Ten mam oskusany.Za prve je to chutnejsie,za druhe lepsie drzi.Slahacka sa ti rozfrcne.
Zdravim, viete mi prosim poradit, ako urobit krem z mascarpone, ale bezlaktozovy? Bude to drzat? Viem, ze existuju bezlaktozove mascarpone a aj slahacka. Aky pomer pouzit? Mate skusenosti? Dakujem
@supucka ahoj vidím že máš skúsenosti s pečením môžem sa niečo spýtať???
@trpasliiiik áno.. Jasné 🤗
@supucka vieš čo robila som cheesecake a mixérom som trochu vymiešala mascarpone potom som si vymiešala samotnú šľahačku zo stužovačom potom som do mascarpone pomaly pridávala tu šľahačku vyšľahanú a mne sa to zdrclo prosím ťa prečo ako to mám robiť už 2x sa mi to stalo škoda surovín 🤦🤦
Je tu taka skupina ze tortickarky,skus tam ...sa opytat mne vzdy dievcata poradia
Staci mascarpone, slahacka, cukor..roky tak robim
@trpasliiiik prečo sa ti to zdrclo síce neviem ale ja do cheesecaku dávam mascarpone , tvaroh, jedno vajíčko a vanilkový cukor a je takto výborný
@lius niesom zbehla, ale mne velmi dobre drzal krem...zlaty klas husty (+vanilkovy cukor) + mascarpone