Prosim osvedčený recept na tortu, korpus. Nejak sa nedari taky vlacny, nadychany. Klasicky piškótovy bol tiez taky nijaky, ale mozno sa len zle vydaril. Krem bude cokoladovy.
Dakujem
Ja mám vždy korpus ako obláčik ... Vždy dávam koľko vajec, toľko lyžíc múky polohrubej, oleja, cukru a prášok do pečiva dávam tak jednu lyžičku ... ja do 18 cm formy robím zo 4 vajec a je krásne vysoký . Ale ako prvé vyšľahám sneh do peny, potom pridám postupne kryštálový cukor a tu naozaj miešam dlho aj cez 5 min, aby sa ten cukor uplne rozpustil a bol uplne pevný. Postupne dám jedno žltko, jednu lyžičku oleja, premiešam, už len na najnižších otáčkach a takto dokým neminiem všetky žltka ... Potom ručne už len opatrne pridám múku, preosiatu ... Pečiem na 170 stupnov cca 35 min tuším ...
https://varecha.pravda.sk/recepty/korpus-na-tor...
Skús tento, nebudeš ľutovať.
Ja kupujem polotovar 🫣 a vždy je super...