Tortový korpus

14. dec 2024

Prosim osvedčený recept na tortu, korpus. Nejak sa nedari taky vlacny, nadychany. Klasicky piškótovy bol tiez taky nijaky, ale mozno sa len zle vydaril. Krem bude cokoladovy.
Dakujem

earlgrey
14. dec 2024

Ja kupujem polotovar 🫣 a vždy je super...

nikoleta999
14. dec 2024

Ja mám vždy korpus ako obláčik ... Vždy dávam koľko vajec, toľko lyžíc múky polohrubej, oleja, cukru a prášok do pečiva dávam tak jednu lyžičku ... ja do 18 cm formy robím zo 4 vajec a je krásne vysoký . Ale ako prvé vyšľahám sneh do peny, potom pridám postupne kryštálový cukor a tu naozaj miešam dlho aj cez 5 min, aby sa ten cukor uplne rozpustil a bol uplne pevný. Postupne dám jedno žltko, jednu lyžičku oleja, premiešam, už len na najnižších otáčkach a takto dokým neminiem všetky žltka ... Potom ručne už len opatrne pridám múku, preosiatu ... Pečiem na 170 stupnov cca 35 min tuším ...

akinomel
15. dec 2024