Gazdinky potrebujem rýchlu radu idem robiť tortu kde navrchu budú maliny a neviem či musia byt len čerstvé alebo môžu aj mrazené? Či tie po rozmrazeni mi zostanú asi škaredé?
rozmrazene maliny sa ti roztecu
@deti95060810 ďakujem určite chcem čerstvé len ak by som nezohnala ma napadla takáto alternatíva ale teda blbosť
mrazene urcite nie. To jedine ak ako napln Rozmrazene ti jednak pustia vodu, a ostanu samozrejem splasnute, niekedy az na "kašu".
Radsej ju potom ovocim nezdob, a daj tam nieco ine navrch, alebo aj nic.
Da sa aj cerstve pouzit aj mrazene, len pri tych mrazenych ich treba zaliat zelatinou este zmrznute a idealne podsypat absorberom tekutin, alebo trochu poprasit praskovym cukrom.
Iba cerstve, pripadne susene mrazom ( inak mrazene sa rozleju)
@stefi_k len toto nie je ozdoba na torte:D ale dala by som si... mňam....
@simca06022011 toto iste robime ako ozdobu na toru, zalejeme želatinou v rafiku a dozdobime boky. Len tu nemam odfotenu.
@stefi_k v želatíne áno...ale nie samé na torte.
autorka, ja som minule kúpila gaštany - čokoládu a ešte nejakú, a pekne podávala na vrch torty - pekne to ukázalo...
Ďakujem baby a ešte sa spýtam mrazené maliny dám teda do kremu ten bude nepeceny mascarpone šľahačky kakao a ako najlepšie ich zam zapracovať aby to nebolo vodnate ? Keď peciem tak ich rovno mrazené tam supnem ale takto do nepeceneho tiež rovno mrazené ich tam dať alebo až keď odmrazit ?
@deti95060810 áno kúpila som maliny ale menej než malo byt lebo nie sú ani veľmi pekne a za tu cenu čo stali silou mocou ich tam nebudem dávať 500g tak som ešte kúpila nejaké zdobenie navrch a už sa s tým pohram je to len narýchlo a dám do kremu ešte mrazené ako kompenzáciu že nebudú hore 😃
ja zvyknem mrazene trochu povarit s cukorm na roztriem to pod krem ako lekvar.. alebo ich normalne naukladas na korpus /cize aby sa dotykali korpusu, nie medzi krem... po vrstvach korpus, maliny, krem, korpus, maliny, krem.... ), rpipadna stava sa vcucne do cesta a bude to ok. Samozrejme v tom pripade rozmrazit, odkvapkat na sitku.
@simca06022011 s cukrom práve nechcem to mi veľmi nechutilo keď som jedla čiže takto určite naukladat a teda rozmrazene ďakujem 😊
ak budú maliny na vrchu torty tak čerstvé...
mrazené tak do plnky.