Ahojte, prosím vás je tu niekto kto by mi vedel pomôcť respektíve poradiť. Malý mi.bude mat teraz v apríli 3 roky rozhodla som sa ze mu tortu upečiem doma. Nakoľko jednu dostane od Babky ktorá ju dala urobiť cukrarke. Tak ja to risknem a spravím doma. Chcela by som okrúhlu. Nie som cukrárka sem tam upečiem koláč. Viete mi poradiť nejaké osvedčené plnky, mame radi, pribinacik, tvaroh, celkovo také smotanové. A piškót aby nebol tvrdý a nadýchni. A hlavne na potretie torty aby mi to nestieklo. Chcela by som tam e plnky aby bola trochu taka väčšia. A aby tie plnky k sebe ladili. Korpus asi kakaový. Prosím ak by mi niekto.porafil budem vďačná
Korpus som naposlefy urobila s klasickejo piskotoveho cesta, z akeho robim aj kolac.
Plnka? Zmiesam mascarpone s tvarohom a kyslou smotanou
@lenka2710 šľahačku daj vychladnúť a vymixuj ju poriadne. Vo vodnom kúpeli si rozpust čokoládu. Šľahačku s mascarpone spoj, ja to len miesam. Nemixujem, potom trošku tej zmesi(slahacka a mascarpone) zmiesaj s tou čokoládou, nech to má takú istú teplotu a potom vsetko spolu spoj. Dávaj pozor naozaj na teplotu tej čokolády, lebo ak bude ta čokoláda tepla plnka sa ti zgrcne a bude riedka.
Vyššie som ti dala link na super postup na korpus...plnku robím čokoládovú, takže to neporadim.
Kebyze chces coko verziu, tato kubánska je vyborna
https://www.instagram.com/p/CzCG-lJLRPl/?igsh=M...
@candii aký je priemer formy a hmotnosť čokolády? Ďakujem
@drobcek100 toto je priemer 20cm. Ak chces väčší pridaj vajcia na každé vajce pripadá 30g hl. múky. Čokoládu klasická Milka biela, neviem akú má hmotnosť .. 2ks budú stačiť
Ja vždy robím takúto a je úžasná a korpus mäkký a nadýchaný. Každý rok pečiem synom.
- 7 vajec, na každé vajce ide 30g múky. Čiže 210 hladkej múky, ak chces korpus kakaový 1 vajce -30g múky náhrad kakaom. Čiže dáš 180g hl. múky a 30g kakaa.
- 7 lyžíc oleja
- 210g cukor krupica
Bielka vyslahas do tuheho snehu s cukrom. Žĺtka s olejom vyslahas.. primiesas k snehu a na 3x pridaj muku. Pecies na 150 stupňov asi hodinu. Naozaj rucim za tento korpus. Je skvelý.
Plnku robím vždy mascarpone 500g, šľahačka na šľahanie 250ml a 1,5 ks biela čokoláda.
Slahacku vyslahas, primiesas s mascarpone a vychladnutu čokoládu potom premiesas. Hotovo. Do toho môžeš dať ovocie ale chces .. čučoriedky, maliny , jahody.. hoco .. ja som kúpila aj jedlu oblatku na vrch.