Ahojte baby, potrebujem radu cukrákry, verím, že sa tu nejaké nájdu😊🙏🏼
Torty pečiem len pre nás, po prípade pre rodinu, no vždy ma to veľmi baví a bavilo.
Akurát si neviem dať rady s jednou vecou. Plnku do torty mám čokoládovú a vrch si potieram mascarpone+šľahačka. Vrchnú časť vždy robím večer pred oslavou/odovzdávaním, nech to poriadne stuhne, no vždy mi presvitá čoko plnka. Zovňajšok natieram na 2x najskôr taká “hrubá” vrstva a po cca 2-3h už robím na finálne a zdobím. Kde robím chybu? Dávam málo vrchného krému? Alebo radšej na finále dokončiť tortu v deň akcie, aby to nepresvitlo za ten čas? Ďakujem za rady.
Musíš dať dostatočne hrubú vrstvu krému aby ti podklad neprerážal. Ja ti odporúčam použiť swiss meringue buttercream, ľahko sa s ním pracuje a je dostatočne pevný.
Nastriekaj bielu plnku na okraj korpusu po celom obvode ,cc 1 cm a cokoladovu daj do stredu.
Ked pospajas platy ,a budes obtierat tortu bielou plnkou,budes uz mat zvonka len tu bielu a tak sa ti nebude spinit od cokoladavej
Ahojte. Som amatérska cukrárka, ale "zložité veci" sú pre mňa výzva. Neviem si však poradiť s jednou vecou... Torta je obtiahnutá krémom z mascarpone a šľahačky. Ako na bočnú stenu torty umiestnim ozdoby z fondánu (napr. formičkou na vykrajovanie urobené srdiečka, zvieratká ....) tak, aby sa "nezošmykli" dole. Ďakujem.
@cukrarenubosorky na tento krem by som ozdoby z fondanu nedavala,roztopi ti ich. Pod fondan ide maslovy krem. ja potriem tortu,dam zachladit a potom vyberiem a polozim ozdoby a prilepsia sa. Ak ide o kvety alebo nieco tazsie,tak zapichnem sparadlo
Ja by som na vrch volila ganache krém, môžeš ho urobiť aj z bielej čokolády.