Torta - rada od cukrárky

sejbipi
4. apr 2024

Ahojte baby, potrebujem radu cukrákry, verím, že sa tu nejaké nájdu😊🙏🏼
Torty pečiem len pre nás, po prípade pre rodinu, no vždy ma to veľmi baví a bavilo.
Akurát si neviem dať rady s jednou vecou. Plnku do torty mám čokoládovú a vrch si potieram mascarpone+šľahačka. Vrchnú časť vždy robím večer pred oslavou/odovzdávaním, nech to poriadne stuhne, no vždy mi presvitá čoko plnka. Zovňajšok natieram na 2x najskôr taká “hrubá” vrstva a po cca 2-3h už robím na finálne a zdobím. Kde robím chybu? Dávam málo vrchného krému? Alebo radšej na finále dokončiť tortu v deň akcie, aby to nepresvitlo za ten čas? Ďakujem za rady.

nikaeli
4. apr 2024

Ja by som na vrch volila ganache krém, môžeš ho urobiť aj z bielej čokolády.

pinkgirl
4. apr 2024

Musíš dať dostatočne hrubú vrstvu krému aby ti podklad neprerážal. Ja ti odporúčam použiť swiss meringue buttercream, ľahko sa s ním pracuje a je dostatočne pevný.

osky
4. apr 2024

Nastriekaj bielu plnku na okraj korpusu po celom obvode ,cc 1 cm a cokoladovu daj do stredu.
Ked pospajas platy ,a budes obtierat tortu bielou plnkou,budes uz mat zvonka len tu bielu a tak sa ti nebude spinit od cokoladavej

sejbipi
autor
4. apr 2024

@osky ďakujem, videla som veľa takých videií, no nikdy mi nenapadlo to tak urobiť 🤦🏻‍♀️🙈😁

osky
4. apr 2024

@sejbipi ja som to este takto nikdy nerobila😅
Ale ked som si to predstavila,hned ma to napadlo.
Urcite to bude fungovat🙂
A bude to pekne aj v reze.

petulda333
4. apr 2024

@sejbipi ano,takto ako radi
@osky to urob. Ja to robim obcas,ale aj ked nie,tak mi krem nepresvita. Pouzivam bud ganache alebo swiss krem

cukrarenubosorky
22. máj 2024

Ahojte. Som amatérska cukrárka, ale "zložité veci" sú pre mňa výzva. Neviem si však poradiť s jednou vecou... Torta je obtiahnutá krémom z mascarpone a šľahačky. Ako na bočnú stenu torty umiestnim ozdoby z fondánu (napr. formičkou na vykrajovanie urobené srdiečka, zvieratká ....) tak, aby sa "nezošmykli" dole. Ďakujem.

petulda333
22. máj 2024

@cukrarenubosorky na tento krem by som ozdoby z fondanu nedavala,roztopi ti ich. Pod fondan ide maslovy krem. ja potriem tortu,dam zachladit a potom vyberiem a polozim ozdoby a prilepsia sa. Ak ide o kvety alebo nieco tazsie,tak zapichnem sparadlo