Ahojte vedel by mi niekto poradiť idem piecť tortu a chcem spraviť plnku so salka myslíte že môžem dat do nej aj ovocie nebude sa plnka topiť alebo nezredne.... Ďakujem krásne
Mascarpone a salko spolu je super, ja davam trosku jemneho tvarohu na odlahcenie. Uplne uzasne je s praskom z lyofilizovanych jahod alebo Malin, tak dostames ruzovy jahodovy alebo malinovy intenzivny Krem
Ja by som salko ani maslo nedavala vobec. Staci poriadne vyslahat mascarpone + slahacku, prip. jemny tvaroh s 2-3 lyzicami cukru a nic sa ti neroztopi, ovocie daj cerstve az na vrstvu kremu na torte a poriadne zachlad.
@ivulec1 Ja salko "upeciem" vo vodnom kupely tak ze sa spravi karamel a do neho po vychladnuti primiesam maslo. Pre mna je to naj krem.. 🙂 a ked dam do kolaca pod krem banany tak mi to moc chuti, banan je celkovo take este "neutralne" ovocie, ze sa da pouzit skoro vsade.
Ďakujem vám krásne za každú radu 🙂🙂
@ivulec1 na tvojom mieste by som urobila plnku mascarpone alebo jemný tvaroh + salko, pretože salko samé o sebe je dosť riedke, rozrekalo by sa 🙂