Ahojte baby, potrebujě surne poradit. Akurat peciem tortu na zajtra (nie na objednavku, len tak pre radost). Korpus je piskota, naplnim ho cucoriedkovym kremom z mascarpone a tvarohu. Na obtretie by som chcela pouzit len nejaky biely krem, lenze s mascarpone kremom na obtretie nemam dobru skusenost, vzdy mi zacal stekat aj ked bol zachladeny :/. Napadlo mi urobit bielkovo maslovy krem, ten pekne drzi, len si neviem tie chute predstavit... vo vnutri mascarpone krem a dookola maslovy... mate nejaku skusenost? Bude to spolu okey? Alebo mam radsej skusit na obtretie mascarpone krem? Pripadne mi mozete poradit aj pomery mascarpone a slahacka... lebo mne to furt steka 🤷🏽♀️ Dakujeeem 🤍
Naposledy 500g mascarpone, 250ml slahacka, 250g hladky tucny tvaroh, drzalo niekolko dni v pohode. Slahacku zaslahavam ale tekutu, nie vyslahanu
ja dávam aj tak že dovnutra mascarpone a von swiss a v pohode aj chuťovo. MA mascarpone robím od oka mascarpone dam miešať a dolievam šlahacku do požadovanej konzistencie. Ale cca to je 500g mascarpone a 250 sľahačka.
Ak máš obavy zo stekania krému z mascarpone, tak si ho poisti a zašľahaj do neho Želatínový stužovač za studena dr.oetker. Stojí cca 1€ a nebudeš mať starosti, prášok len nasyp a poriadne vyšľahaj krém.
ja na obtieranie pouzivam uz dlho 2x mascarpone 1x cream cheese + praskovy cukor. velmi dobre sa s tym robi, pekne sa da uhladit, dobre chuti aj drzi
dakujem baby za odpovede 🙂 ste super, riskla som to s 250 mascarpone + 125 slahacka a drzaaal.. takze predtym som asi davala zle pomery alebo zle vyslahala slahacku, neviem.. torticka mala uspech, este raz dakujem za rychle odpovede ❤️
@natal1230 nie je, oproti mane to ma neutralnu chut, lebo ta je vyslovene kysla/slana. Ja som robila aj s lidl cream cheese (trosku kyselkavy) aj philadelphia (ta mi prisla viac bez chuti) a obidvoje dobre. Odkukala od jedne sikovnej zienky co pecie na zakazky(ja len tak pre nas a kamaratov a tak)
@natal1230 ja robim pomer 250g mascarpone a 1 vyslahana 200ml slahacka a drzi to ako malta