Torta - klasické piškótové cesto

dzarika
17. apr 2024

Baby, prosím vás idem robiť prvýkrát tortu, chcem sa opýtať idem robiť klasické piskotove cesto a do toho plnka mascarpone + šľahačka klasika a bud nejaké jahody ešte dnu, viete mi poradiť či môžem týmto krémom potrieť aj tortu aby sa mi to neroztopilo, alebo mam.pridat aj tvaroh, alebo suzovac. Niekto píše tak Niekto. Viete mi este Niekto poradiť nejakú jednoduchú plnku napr čokoládovú, a ešte by som sa chcela opýtať načo si dat pozor, napríklad aby sa mi nezrazil krém. Ďakujem budem vďačná za každý komentár🙂.prosím a môžem použiť aj džem pod to mascarpone, a poliať korpus môžem aj stavu z jahôd alebo sirupom ?

petulda333
17. apr 2024

Akurat dnes robim tortu. Krem mascarpone,biela coko a slahacka. Kremom tortu mozes potriet pokial nebudes davat marcipan na nu. Cokoladova plnka asi najjednoduchsia je parizsky krem. Slahacku zohriat,pridat cokoladu. Nechat vychladnut najlepsie cez noc. Potom vyslahas a pridas maslo. Samozrejme pod krem mozes dat aj dzem,piskotu polievat nemusis,ale ak chces,tak mozes stavou.

dzarika
autor
17. apr 2024

@petulda333 ďakujem pekne

barborka106
17. apr 2024

@dzarika Ahoojky, ja keď pečiem tortičky, tak používam krém - mascarpone, tvaroh, šľahačka, 2 čajové lyžičky štužovača - práškového a sladidlo podľa chuti. Plnka je taká tuhšia a mne sa s ňou lepšie pracuje. A samozrejme ovocie, zvyknem k nemu dávať bielu čokoládovú ganaché - tie chute sú neskutočné. 😍 Na plnenie torty používam cukrárske vrecko a je super. 🙂 Na potretie torty používam len mascarpone a šľahačka. Veeľa šťastia pri pečení, tortička bude chutná a určite krásna. ♥️😍

valiant
17. apr 2024

na youtube, na Kuchyna Lidla nájdeš aj torty a presne aj takúto s mascarpone. Uvidíš ako ju treba poskladať, čo môže ísť dnu a aj aká tuhá je asi šľahačka s mascarpone.
Ale nemusis sa báť, šľahačka s mascarpone drží pekne aj bez stužovača a vydrží rovnaká aj 4 dni v pohode. Ale tolko nevydrží, lebo sa zje 😉