Ahojte maminy,
chcem Vás poprosiť o radu. Moja dcéra má desať ročkov a miluje Hellou Kitty. Chcela by som ju prekvapiť a upiecť jej tortu . Môžete mi prosím poradiť ako na to? pozerala som si aj stránky ale idem robiť vôbec moju prvú tortu v živote a nejak som stratená z videopostupov na internete, potrebujem to nejak polopate 🙂 vôbec neviem aký správny je korpus, či piškótový alebo iný a ďalšia vec aký použiť krém. Ktorý je najlepší 🙂 pretože chcem aby jej veeeľmi chutila 🙂
strašne Vám ďakuujem 🙂
a ten zakladny korpus potiahni a prestriekaj tam cez sablonu farebnym sprejom nejake srdiecka. Korpus potahujes podla postupov na videach,cize rozvalkas, potiahnes, pekne zahlasis, prebytok odrezes tej hmoty. Hore ak chces a mas sikovne ruky vyrezes pekne pismenka z ruzoveho marcipanu s menom dcerky.
Ďakujem veľmi pekne!!
byt Tebou upeciem si zakl. korpus a na to namodelujem z druheho korpusu vacsiu Hello kitty postavicku, pripadne aj viac tych postaviciek. Do velkeho 3D sa nepustaj ak s tym nemas skusenost. Mohlo byt to zle drzat atd. Uz vacsie postavicky treba istit nejakou spajlou,aby to pekne drzalo. Telo si robit tak,ze si to pekne rozlozis do jednotlivych dielov (telo, ruky, hlava) tieto potiahnes cim potrebujes (marcipan mozes aj farbit), odporucam ako zaciatocnicke kupovanu potahovku nejaky smarflex. Takto si postupne potiahnes telo, hlavu, dotvarujes tomu uska. Co potrebujes lepit,tak su na to speci lepidla, vola sa to piping gel. Kludne si kup sprej a tym zafarbis aj cez sablonu co potrebujes. Na oci si mozes kupit tzv. jedlu fixku alebo ich domalujes stetcom. Budes urcite potrebovat aspon 3 farby hmoty: odporucam ruzovu, bielu, zltu. Potom ciernu farbu a nejaku zelenu na detaily. Modelujes rovnako tie male casti ako ked Vas to ucili robit z plasteliny. Pod potahovku si daj radsej lekvar, nepotahuj na krem, zle by to dopadlo. Korpus urcite piskotovy, dobre sa s tym pracuje a ked ho zmiesas tie mensie diely, odrezky s kremom a lekvarom,tak mozes modelovat tvary (takto namodelujes gulatu hlavu,ruky, na trup pridas postavicke obliny, aby mala pozadovany tvar.) Odporucam si pozriet nejake torticky kde to uvidis z viacerych stran tu postavicku.