Torta a jej plnka

adka7755
30. jan 2012

o pár ní idem robiť synovi tortu..ako plnku som si zvolila tvarohovú s ananásom a., chcem sa spýtať, či môžem touto plnkou natrieť aj vrch cesta, keď tú tortu budem poťahovať marcipánom, keďže tvarohová plnka je dosť vlhká, tak sa bojím aby sa mi ten marcipán nerozmočil ☹
skúšali ste to??

ichbinich
30. jan 2012

POZOR: tvaroh plus ananas = HORKOST odporna, teda ak budes davat cerstvy ananas! Pozor, ten ma nejake enzymy a tie zhorknu, uz sa mi to par krat stalo. Takisto cerstvy ananas znici zelatinu, teda ak pouzijes zelatinu, nebude mat ziaden efekt.
Tvoje obavy ohladom povrchu zdielam s tebou, asi by bola lepsia maslova plnka pod marcipan.

anjelicek26
30. jan 2012

@adka7755 - nie vymiesaj cukor s maslom 1k1 a potri boky a vrch torty. Dovnutra kludne mozes tvarohovu plnku. Len proste nesmies dat pod potahovku tvaroh a ovocie. A pripajam sa k hore - cerstvy ananas NIE - urcite ten z konzervy.

adka7755
autor
30. jan 2012

@ichbinich ďakujem za upozornenie..a ananás z konzervy ten môžem,alebo má podobné vlastnosti??
@anjelicek26 iba cukor + maslo??

anjelicek26
30. jan 2012

@adka7755 - ano len cukor s maslom 🙂 Vymiesat poriadne a potriet boky. Mozes tam aj dat trocha vanilky, ale vobec to netreba. Ved je to len mala vrstva, aby sa vlhkost nedostala k potahovke.

ichbinich
30. jan 2012

@adka7755: Ananas z konzervy mozes.
Toto cerstve ovocie robi sarapatu a neda sa zozelirovat pravou zelatinou: ananas, papaja a kiwi a myslim mango.
Nech sa ti torta vydari a vsetkym chuti 😉

adka7755
autor
31. jan 2012

@ichbinich ďakujem🙂 keďže nie som expert a mojimi rukami neprešlo až tak veľa tortičiek,tak mám obavy 🙂 🙂 ale hádam to bude dobré..