Ahojte ako pripravujete toto tofu ? môže sa jesť tak ako je bez tepelnej úpravy?
a čo odporúčate variť ho, piecť , opražiť ? dakujem poradte recept
@banderaska29 mne zasa tempeh vobec nechuti, radsej mam tofu
@minesasubu ja robim opekane ryzove rezance s tofu miesto masa, nam viac chuti verzia s tofu
ja pokrajam na kocky opeciem na oleji s korenim, paprika, tymian, cierne korenie. a davam ho do veganskeho rizota pre dcery a s dusenou zeleninou.
v kazdom pripade by sa malo tofu kratko tepelne spracovat.
My ho používame aj ako “slaninu” na halušky. Nakrájam na malé kocky a na oleji opražím, pridám trochu sójovej omáčky na dochutenie a super 🙂
@0silvia0 mojej dcere takisto nechuti tempeh, lebo su tie boby vcelku, len podla vsetkeho tempeh je ovela zdravsi ako tofu (kvoli fermentacii). Kvoli nej ficime na tofu, ale teda snazim sa ho limitovat, lebo ho spojuju so zlym vstrebavanim jodu, ach jo, hotova veda, nase mamy to mali jednoduche-nevedeli, nechapali, neriesili🙄
1 - kratko podusit papriky, paradajky...okorenit a potom s tofu este povarit do zhustnutia celeho sote.
2 - kratko podusit baklazan, paradajky...okorenit a potom s tofu povarit, aby omacka zhustla.
3 - sampiony tofu podusit, zaliat smotanou, okorenit (zahustit omacku).
Vsetko podavam s ryzou, cestovinou, opecenymi zemiakmi...a da sa aj na druhy den.
Tofu sa da aj vyprazit na sposob klasiky rezna alebo v cesticku. Asi nie kocky ale platky. To som este ale neskusala.
@0silvia0 jasne, uplne s tebou suhlasim, u nas detto-nove, zdrave jedla a vela zeleniny. Len to bolo take konstatovanie, povzdych, ze ake to mali nase mamy jednoduche, sladka nevedomost. Ja som ako dieta z tych mastnych mucnych tazkych jedal pravidelne v noci vracala (rañajky puding s piskotami, obed halusky a vecera palacinky🙄), pamatam si to dodnes. Kupovala som si na tajnasa ryby v konzerve, lebo ma mama hresila, ze to smrdi, tak som zjedla, nez prisla z prace a isla som aj vyhodit obal.
Ja keď už neviem čo z tofu, namrvim ho ako mrvenku na koláč, opražím na panvici cibuľku, dam to tofu, keď treba dochutím a podávam ako super náhradu praženice 🤤🤤 a ak pridáte čiernu sol, dodá tomu "vajcovu vôňu" 🤭
@tenerifka mne sladke chutilo, ale nemala som rada tie kapustnice, gulase, mliecne polievky, fazulovice a tie naberackove jedla... Ano, kedysi sa vyvazenost jedla neriesila, islo len o plne brucho. Co sa zas necudujem, ked nas vychovavala povojnova generacia, teda aspon mna. Boli zvyknuti na ine pomery co sa jedla tyka.
@0silvia0 presne, kedysi ludia makali v zahrade/na poli a potrebovali hlavne zaplnit prazdy zaludok, ale pri tom to tazke jedlo popri praci aj spalili. Dnes uz vacsina z nas ma sedavu pracu, byva v cinziaku a nenamaka sa fyzicky tak ako vtedy. A treba tomu prisposobit aj jedalnicek.
Inak autorka, tiez som ho dnes vybrala z chladnicky a rozmyslala co s nim 😅 nikdy predtym som ho nepripravovala
@0silvia0 tempeh su dva druhy ja mam radšej ten tmavy, marinovany 🙂 samozrejme kazdemu chuti nieco ine, ale ja sa nim neviem dojesť 😀 este ked ten tempeh nasucho na panvicke opražím a dám so šalatom... normálne sa mi sliny zbehli 🙂
@banderaska29 prave ten tmavy som mala doma, jednoducho mne ta chut vadila. Skoda...
Ahoj, ja si tofu pripravujem na olivovom oleji na panvičke ho sprudka opečiem z jednej aj druhej strany, potom opečiem slnečnicové semiačka osobite a dávam si ho na šalát. plus odporučam pokvickať sojovou omáčkou tofu po dopečeni 🙂
A ešte jedna užasna vec je vola sa Tempeh. to je bomba 🙂 Tiež sója ale je to ina chut. 🙂 odporučam.