Baby idem robit prvy krat tiramisu len ma zarazilo ze tam idu surové vajcia bez tepelnej úpravy iba sa vyslahaju do peny
Robievate to doma takto nebojíme sa salmonely ? Alebo ze bude zle niekomu z toho ?
mame len domace vajcia nikdy nikto nic nedostal z vajec
@jabadabadu no...u nas v Lidli mimo chladnicky vajcia 🙄, tak z takych by som nerobila.
@autorka malo by sa spravne slahat nad parou tak, aby si dosiahla teplotu vajecnej zmesi 60 °C, tak, aby si ich sterilizovala tymto a zaroven nespravila prazenicu. Tak by to malo byt idealne.
Ale najbezpecnejsie je robit falosne bez vajec, svagrina robila klasicke s vajciami, to sme jedli my dospeli, lebo vsak tam bol aj alkohol a detom spravila smotanovo mandarinkovu tortu s piskotami, radsej...
Vajcia bez tepelnej upravy neuzivam do nicoho.
Tak sa robi original talianske tiramisu. Robim ho takto roky, jeme ho vsetci. Jedli sme ho mnoho krat aj v taliansku. Moje deti ho zboznuju. Ale ak ti to vadi,urob nejake ine,..len potom to uz nenazyvaj tiramisu ( taliani by sa za hlavu chytali co tu obcas dokazeme vyrobit🙈)
Nejdu tam len žĺtky náhodou? Žĺtky sme bežné ako deti jedli surové s cukrom
@nevenka prečo? Vieš aká je skladova teplota pre vajcia ? Vobec nemusia byť v chladnicke
ja robievam tak ze vajcia preslaham nad parou potom je ten krem neskutocne jemny a lahodny. robim roky. a tak isto aj vajecny konak
@elizabet173 Myslíš vaječný likér ? A nie je to potom moc riedke?
@pralinka25 A ako dlho šlahas až tie vajcia ručný mixérerom ?
podla toho kolko ich je. to uvidis ze uz su, ja neviem par minut. nesmies z nich spravit prazenicu. mrkni nejake video na YT nech vidis ako to ma vyzerat. musia sa skratka prehriat.
@pralinka25 Super ďakujem pekne za tip
nečítala som všetko, ale - vajíčka tam istoiste nejdu surové, šľahajú sa nad parou s cukrom do zhustnutia
Tiež to robím nad parou. Rozohrejem / vyslaham žtka s cukrom na cca 45-50 stupňov
@klarissa25 a aka to bola dobrota - zltka vyslahane s cukrom. Pravda je, ze uz si to 30r nerobim
@roja01 ja to tiež teraz nerobím...ale to preto ze vtedy sme nemali moc peňazí na sladké a podobne a aj toto nám bolo dobre...a áno chutilo to super
Áno robím také tiramisu a vždy je všetko v poriadku
@pralinka25 ja presne tak isto🙂 tiež žĺtka do tiramisu prešľahám nad parou
Mne voľakedy kamarátka poradila, že do tiramisu idú surové vajcia, preto mám robiť z úplne čerstvých, najlepšie z toho dňa. Vajcia máme domáce, takže problém nie je.
@berika práveže vo viem tak úplne čerstvé by sa nemali používať do ničoho 😉
Da sa spravit aj bez vajec.