Tipy na zdravú tortu k 1. narodeninám

aiana24
29. júl 2023

Ahojte, chcem dieťaťu urobiť zdravú tortu, nie klasickú. Aby si bez (mojich) výčitiek mohlo z nej zjesť aj ono 🙂 máte nejaké tipy? Robili ste niekto z piškót, strúhaných jabĺk alebo niečo také?

petamich
29. júl 2023

cheesecake som mu robila na prve narodeniny, na spodok piskoty

sejbipi
29. júl 2023

Jogurtová s piškótami, taká tá komunistická😃 alebo ja som robila palacinkovú, medzi to biely jogurt s rozmixovaným ovocím. Neviem či je to zrovna zdravé pre teba ale takto som to riešila ja

kp7333
29. júl 2023

@aiana24 klasicka piskotova s kyslou smotanou a ovocim. Alebo uvar husty puding, nalej do tortovej formy s piskotami a ovocim a nechaj vytuhnut. Pripadne z uvarenych nastruhanych jablk so zlatym klasom a piskotami.

lenuska9999
29. júl 2023

@aiana24 ja robím mrkvovú podľa tohto receptu a je top https://blondieishatkitchen.com/sk_SK/mrkvova-t...

queen_mary
29. júl 2023
tramtada31
29. júl 2023

Ja som robila nejaké cesto z ovsenych vlociek, banánu, jogurtu a pod. Určite najdes taký recept na nete. Prerezala som ju a medzi to dala biely jogurt s ovocím. Inak teraz vieš spravit aj melonovu tortu, keď je sezóna. Orezes spodok a vrch a prejdes cez melón kruhovou formou. Ozdobia ovocím. Je to úplne najzdravšia varianta a vyzeralo to super.

majlo1234
29. júl 2023

Kludne akukolvek, ono znej vela aj tak nezje 🙂 nejaku lahku smotanovo ovocnu s piskotom napriklad

aiana24
autor
29. júl 2023

@tramtada31 super tipy!

janka1011
29. júl 2023

@aiana24 tak ja neviem, ale vážne musí mať zrovna na narodeniny zdravú tortu? Má sviatok, veď mu dopraj. Zdravé môže jesť každý deň.
Navyše, tá torta je hlavne pre hostí, dieťa z nej zje omrvinku. Mňa by teda ako hosťa mrkvovou tortou neohúrili 🙄

viestta
29. júl 2023

@aiana24 my sme mali smotanovu s piskotami a cucoriedkami, zjedol z nej, presne dve lyzicky. Torta prezila ani nie 20 sekund pri foteni, potom do nej siel oboma rukami a bolo po parade.

ivangeline
29. júl 2023

My ties piskotkovu na 1. rok. xD

aiana24
autor
29. júl 2023

@janka1011 haha, ano, bude mat zdravu. My sme doma ini "podivini" co sa stravovania tyka ;) sme tym trosku posadnuti.

valandra26
29. júl 2023

skus nejaku tvarohovu, s ovocim, ja napriklad som krstnatku robila s takych zdravsich kokosovych piskot s tvarohom, osladene cakankovym sirupom a ovocie pomedzi to 🙂

mirabelia
29. júl 2023

Ja iba podotknem, že by som vynechala kyslú smotanu....pre mňa je na žalúdok ťažká a niekedy z nej mám aj kŕče a to už mám vek viac ako 1 rok 🙂)) ale odhliadnúc od smotany ti ženy vyššie dali zaujímavé typy 🙂