Caute zeny, dcera nechodi v skole na obedy a ked ma kruzok, je tam az do stvrtej a v ten den jej potrebujem zbalit aj obed, ktory ale do 13:40 (vtedy koncia vyucko) nema moznost mat v chladnicke. Robila som jej doteraz pizzu, pizzove slimaky, pecene buchty, rozne pirozky a gulky s ovocnou naplnou, ktore si vzala uz rano a pri tychto jedlach som mala viac menej istotu, ze sa do tej pol druhej nepokazia, ked nebudu v chladnicke. T.j. nic masove alebo rychlo sa kaziace som jej nedavala.
Uz mi vsak dochadzaju napady, ako to obmenit, mate nejaky tip na podobne jedlo, ktore by sa jej nepokazilo? Na ohriatie tam maju mikrovlnku, len ta chladnicka je problem. Vdaka
Palacinky, zemiakove placky, langos, sisky
@janinah z hygienickych dovodov asi toto nemozu. Navyse, tych deti s dozami moze byt viac.
Ja by som riesila kvalitny obedar, kde by sa to za cca 6 hodin isto nemalo pokazit
Kúp termosku kde to môžeš dať teplé alebo jej bal rovno z chladničky, za tých pár hodín sa nepokazí ani ryža.
@vikusjk Môžeš jej dať v pohode aj mäsové. Keď tam majú mikrovlnku, môžeš jej to dať zmrazené. Do obeda sa jej to rozmrazí, pritom však nepokazí. Na obed si to už len prihreje. Akékoľvek mäso so šťavou, či omáčkou sa zmrazuje bez problémov. K tomu cestoviny, alebo ryža, tie môžeš ráno spraviť čerstvé, nič sa im do obeda nestane.
@zuzubb007 palacinky tiez robievam, ostatne su fajn tipy, vdaka 😉
@janinah to nemozu presne kvoli hygiene. Dokonca, ked mali kucharky covid a obedy sa brali z inej skoly, decka ani nesmeli ist do jedalne si to jedlo ohriat, vtedy sme im balili len suche obedy. Je to na hlavu, ale zial je to tak
@tinkavvv dik za tipy, to sa urcite nepokazi 🙂 navyse rano to vytiahnem z chladnicky studene, ak to nachystam vecer, cize o to lepsie
Ahoj som kuchárka v SJ bohužiaľ nemôže sa skladovať jedlo pokiaľ nemá dieťa nejakú intoleranciu na potraviny. Bohužiaľ je to kvôli hygiene (to nieje tým ze nemáš čisté všetko ale bohužiaľ kvôli kontrole ) keby prišla kontrola a nájde tam obedar a nemáme k nemu papier ,že dieťa má intoleranciu na jedlo bolo by zle .Skus sa spýtať učiteľky aj oni majú malinke chladničky v kancli.Nasa sekretárka ma dcérku a nie vždy všetko spapa tak jej nosí s domu ale ma to u nej hore v chladničke, vie ,že u nasmaju len deti s lekárskym potvrdením. Ďalšia vec je ,ze u nás je jedalen otvorená do 14 h
Skus zapekané cestoviny,tousty zapekané, rizoto,doručená zelenina a mäsko,zapekané zemiaky,je veľa možností. Skus poprosiť kuchárky aby jej jedlo ohriasli mali by mať mikrovlnu .Ako keby som bola v tvojej situácii tiež by som bola na nervy co stále dávať. Držím palce 😊😉
@vikusjk robievam halusky, rizoto, palacinky, zemiaky/ryzu s masom, zemlovka,ryzovny nakyp, lievance, francuzske zemiaky...V podstate vsetko co nie je velmi stavove (zatial som nenasla obedar, ktory by nebol velky a zaroven netiekol ak tam dam viac stavy).
@vikusjk ja som savala aj kuskus so zeleninou, bulgur, ale v pohode aj rezne, oskvarky s chlebom
@vikusjk Mozes skusit aj ice pack (prepac neviem ako je to po slovensky). Plasty naplnene tekutinou, ktora sa zmrazi a da do obedara. Ak mas obedar tepelne izolovany, vsetko bude ako v chladnicke.
https://www.amazon.ca/Fit-Fresh-Coolers-Lunch-M...
@andreatytler dik, toto vyuzijem mozno v lete, ked bude hic 🙂
@katkine_terapie pozri si tieto misky, su rozne tvary a rozne velkosti. A vobec nic z nich nevytecie. Nizsie je aj video.
@freeze24 dakujem za tip, ale do toho nemozem dat horuce jedlo. Ja varim rano, kvoli histaminu, pretoze si nemoze zohrievat, cize potrebujem aj tepelne izolacnu nadobu.
Dohodla by som chladničku s kuchyňou,jedna krabička by im tam nemala vadiť.