Tipy na bezmäsité jedlá

27. máj 2024

Prosím vás o nejaké tipy o bezmäsité jedlá. Hlavne pre malú 3r ktorá mäso nechce a tak isto ani strukoviny 🤯 ja už neviem čo mám variť

luccija
27. máj 2024

Zapečeny karfiol, brokolica, placky, rybu?nejaké zemiaky zapečené, ryžový nákyp sladké jedlá...
Aj, keď skryjes mäso nájde ho?🙂typ bolognske špagety

babovka2321
27. máj 2024

Moje deti jedia vacsinou cestoviny, granadir, ryzovy nakyp, halusky s cream cheesom... Masa sa vacsinou nedotknu aj ked im ho davam na tanier pravidelne. Zato parene baby mrkvy jedia o zivot.

sun_shine_2020
27. máj 2024

Zemiaky na kyslo
Palacinky
Tvarohove halusky s makom
Spenatove halusky
Sulance na sladko/na slano
Cuketove lodicky
Spenatovy privarok
Granadir
Buchy na pare
Dukatove buchticky

vyrovnanaosoba
27. máj 2024

Granadir, špagety s kečupom, syr. Pirohy na sladko,
Karfiol, špenát
Moji maju radi cuketovy prívarok, volské oko,
Kolienka, kurča na smotane, ale bez mäsa 😂
A rôzne polievky.

vyrovnanaosoba
27. máj 2024

A ináč, mäso nechce ani pomixované? Lebo ja mjim zvyknem napríklad urobiť ako sviečkovú, ale do toho im mixnem aj kúsok mäsa, či morčacie, kralicie, alebo kuracie. A k tomu bud knedlik, alebo kolienka.

simsalabim
27. máj 2024

A keby si do rizota dala cicer? Detim sa tie gulucky pacia aj chutia. Cervenu sosovicu rozvarit na omacku. Falafel s hummusom. Minestrone s drobnou bielou fazulou… nejake bielkoviny by bolo dobre do nej dostat.

amelia89
27. máj 2024

tortila avokado vajicko syr, cestoviny smotana mozzarela hrasok sunka (alebo teda bez), karfiolove placky, quinoa s opecenou paprikou,brokolicou a slaninkou (alebo bez), halloumi, hummus a falafel,k tomu nakrajena zelenina,vajicko na tvrdo, zapeceny toast, zeleninove lasagne, zapecene palacinky na slano s cicerom/kokosovym mliekom,

kulumulu123
27. máj 2024

@vyrovnanaosoba spagety s kecupom 🤦‍♀️ nechcem rypat ale co pre pana vas dievcata dokaze presvedcit dat dietatu spagety s kecupom na tanier??? Fakt ma to zaujima 🙈

mamamasama
27. máj 2024

Moji nechceli maso, kym som im nezacala robit kuracie nugetky v cornflakes zapečené v rúre.

jana_eyre_2
27. máj 2024

Bez mäsa sa dá robiť takmer čokoľvek.. práve sme dovecerali cestoviny s bolonskou omáčkou bez mäsa.. pokiaľ niekto chce recept, pridávam foto.. nedala som papriku, lebo ju deti nemajú radi vo varenom stave..

Dá sa robiť napríklad aj chilli con carne bez mäsa a bez chilli, tak isto aj "guláš" - mäso jednoducho nahradis zeleninou.. samozrejme že to chuti inak, ale je to zdravšie a u nás je to obľúbenejšie..

(U nás sa celkovo mäso je menej, príde mi už varenie bez mäsa celkom bežné a ľahké.. robím veľa zo strukovín, husté polievky, omáčky)

luccija
27. máj 2024

Moja chcela všetko na šťave, tak som robila pyré stavu a do pyré som skryla mäso na malé kúsky, cestoviny a mäso, šošovicový prívarok vajce na tvrdo, špenát.Suche veci len žula a držala v líci🙂

vyrovnanaosoba
27. máj 2024

@kulumulu123 a co zomrelo už nejaké dieťa od kečupu? Ci špagety škodia?

beata_k
27. máj 2024

@kulumulu123 Toto som nejedla ani v najvacsej biede na intraku. Ved to ani jedlo nie je. Ked uz tak, tak aspon babino do tych spagiet

morusha
27. máj 2024

@beata_k babino myslíš syr bambino? Lebo ak áno, tak oproti kečupu to teda nie je žiadna výhra. To už ten kečup je oveľa lepšia a zdravšia varianta. Paradajky pasterizované sú dokonca oveľa výživnejsie ako čerstvé.

sonasin
27. máj 2024

Môj (4roky) tiez štrajkuje s mäsom.ale keď spravím na spôsob faširok tak pýta dupľu. Takto robím kombinácie aj so zeleninou +mäso.

jumama
27. máj 2024

Nasa je vyberavy jedak a to je uz pubetiacka. Zeleniny ziadne neje doteraz. Iba paradajky mozu byt v jedle ale same malokedy zje. Na nu posobili vzdy nejake rozpravky. Bol taky serial Margytka, co bolo podla Astrid Lindgrenovej knizky Gretka a Betka, a oni stale jedli masove gulocky. Ci ked sli na vylet, ci doma... take tie svedske masove gulky. A nasa, hoc nejedla maso, tak povedala, ze strasne by chcela take masove gulocky. A odvtedy ich robime. Ja to robim z kuracieho, lebo ine nechce, a zmiesam s postruhanym syrom, bylinkami - oregano, bazalka, mata alebo koriander, co mam doma. RObim take mensie ako orech gulocky. Niekto to robi aj s paradajkovou omackou a cestovinami, ale ja vacsinou s ryzou. A bud na panvici oprazim alebo v rure, s troskou masla aj sem tam kuskom paradajky zapeciem.

jarnajar
27. máj 2024

Tie strukoviny v plackovej forme? Alebo mäsové guľky? To u nás ako tak prejde.

bora0123
27. máj 2024

@kulumulu123 mam pocit ze by si odpadla keby vidis co varime doma 😂😂 a predsa je to vyvazena a zdrava strava aj napriek obcasnym lasagnam ci kecupom

beata_k
27. máj 2024

@morusha Ale prosim ta. Ved to je ochucovadlo a nie jedlo. Zase sa tu nehrajme na eko bio raw ked mi dieta zje bambino.

morusha
27. máj 2024

@beata_k Neviem kto sa tu hrá na bio eko raw a nepovažuje kečup za jedlo, zato bambino s milion éčkami,mimochodom taviacimi soľami je ok. Ty nepoužívaš ani paradajkové štavy, omáčky, pretlaky? Všetko vyrábaš doma z čerstvých paradajok? Tým kečupom urobiš oveľa viac pre zdravie ako nejakým taveným syrom,ale každý ako uzná za vhodné.

beata_k
27. máj 2024

@morusha Ano, presne to som mala na mysli, co si tu popisala..eko, bio, raw. Radsej mu dam raz za rok ecka ako ochucovadlo. Ja pre zmenu nepoznam dieta, co by umrelo od tavneho syra. Ale mne v podstate jedno. Nemusis ma tu o nicom presviedcat. Pre mna za mna im davajte cestoviny s horcicou.

slavomira236
27. máj 2024

Hlasim ze moje deti maju spagety tiez najradsej s kecupom a syrom a ja tiez. Inu cestovinu zjedia aj s masom alebo inou omackou ale spagety len kecup. Ake im chuti take im spravim. Vzdy lepsie ako sladke obedy

morusha
27. máj 2024

@beata_k Asi také isté ochucovadlo ako tá tvoja syrová omáčka keď už chceš byť korektná...ale oveľa, oveľa zdravšie.

beata_k
27. máj 2024

@morusha ok, dik za tip

kulumulu123
27. máj 2024

@bora0123 ja nemam nic proti spagetam ani kecupu ako takemu ale zaliat spagety kecupom a dat komukolvek zjest aku ma prosim toto vyzivnu hodnotu??
Ano tiez varim spagety a ano tiez pouzivam kecup ale to co je medzi spagetami a kecupom je zelenina a maso, nie iba spagety zaliate kecupom... 🙈🙈🙈
@vyrovnanaosoba

bora0123
27. máj 2024

@kulumulu123 ja som to napriklad jedla cele detstvo lebo nebolo na ine peniaze a zijem, pripadne dalsie go to boli rozky 😂
Zas v tom komente boli aj ine jedla co mali vyzivovu hodnotu, kludne moze dat spagety s kecupom na veceru ked na obed bolo nieco vyzivne, nemusi byt kazde jedlo top strop 🤷‍♀️

lusyc
27. máj 2024

Rizoto, na obmenu ryže: bulgur, pseno, pohanka, tarhona, jačmeň, do toho rôzne zeleniny, u nás letia "gulickove": hrasok, fazulky, kukurica. Mäso zomleté alebo tuniak, stratí sa.

kp7333
27. máj 2024

ked nechce maso, davaj strukoviny, aby mala bielkoviny, zelezo a vitamin b. strukovinove polievky, privarky, kari zo sosovice, ciceru a zeleniny... alebo vajicko na rozne sposoby - omeleta, ryza s vajcom, cestoviny s vajcom... ked varis dusene maso, aspon ryzu/zemiaky polej stavou z masa.

annm81
27. máj 2024

Ak nechceš ostať pri buchtách na pare a kečupových špagetách, existuje nekonečné množstvo chutných a zdravých jedál. Deti všeobecne zbožňujú cestoviny - môžeš ich spraviť s hráškom, paprikou, spargľou, brokolicou, paradajkou. Ryža je tiež u detí obľúbená - tekvicové, hubové, cviklové rizoto. Naši majú v obľúbe aj indickú kuchyňu - masala, curry, napr. dahl. Husté zeleninové polievky sú vďačné - karfiolová, tekvicová, minestrone. Veľmi chutné sa dajú uvariť vegetariánske obdoby chilli con carne alebo bolonskej omáčky.

prasiatko30
27. máj 2024

Spanielsku omeletu a ten cicer takymto detom dost chuti - skus si pohladat recepty, niektore su velmi chutne.