Ahojte baby, o mesiac ma moja mala narodeninky a rozhodla som sa urobiť tortu sama doma. Nikdy som nerobila ešte ale mam v pláne nejakú sviežu ovocnú , napríklad s mascarpone a tak.. tie orechové klasiky vôbec. Chcem sa spýtať ba nejaké typy, recepty, na nete je toho moc.. ťažko vybrať ktoré su dobré.. nejaké cukrárky dajte prosím typ,ako to nepokazít 🙂
pisem spravu
klasicka piškota trošku poliat ovocnou štavou nato trochu kremu pollitrova rastlinna šlahačka z jednoty + biely jogurt velky cukor podla chuti vanilka napučana želatina do kremu zjednoty urobit podla navodu pridat do kremu poriadne zamiešat na krem ovocie jahody mandarinky možno aj zavarane potom ostatny krem nechat stuhnut a vrch trošku ozdobit
Pridaj sa do skupiny Tortickarky, tam najdes kopec inšpirácii a pod ### plnka najdes recepty na plnku. Su tam aj krásne fotky
https://www.coolinari.sk/jahodova-torta/
Toto Bola najviac mega torta aku som jedla. Peciem Raz za rok tortu dcere na narodeniny a zvladla som. Je krasna ruzova, neni presladena ani tazka. Takto vyzerala samozrejme zdobena pre skolkarku 😂
@heidy222 robím si záložku🙂
@makakova s tvarohom,msscarpone a ovocim ak chces poslem recept
@makakova ahoj ziadne zelatiny, stuzovace a hluposti nepotrebujes. Skus tento recept, splna to co pises. Korpus je jednoduchy piskotovy a plnka bez masla a svieza 🙂
Plnka: 500g mascarpone, 250g tvaroh (bez hrudiek, nizkotucny), 250ml slahacka, 200-300g biela cokolada (ak chces mozes vymenit za mliecnu), cukor na dosladenie podla chuti (ja uz nedavam). Vsetko supni do misky a vyslahaj, postupne pridavaj roztopenu coko a zaslahaj aby ti tam nevznikli ztuhnute coko hrudky. Daj krem tak na hodku do chladnicky a mozes plnit 🙂
Korpus: 6 vajec, 200g cukru, 1 vanilk cukor, 220g hladkej muky, 1 čl kypriaceho prasku, 6 pl vody.
Pecies na 170 stupnov 35-40 minut podla rury.
Cokolada do kremu je super, lebo ked ztuhne tak aj krem ti bude pekne drzat bez zbytocnych stuzovacov a zelatin. Tortu pln den dopredu nech to pekne stuhne a korpus nasiakne vlhkost z plnky.
Korpusy mozes potriet podla chuti nutelou alebo dzemom potom krem a na krem davam mrazene ovocie napr maliny+mango/lesna zmes, hocico co vam chuti (super je pouzit mrazene napr z Lidla, pred plnenim torty ho nerozmrazuj)
Prikladam aj inspiraciu na zdobenie ale pre deticky kludne daj hore aj nejake oblubene sladkosticky, postavicky, proste hocico co ta napadne 🙂
@monika2605 môžem poprosiť recept? 🙂
Dakujem krásne, chcem skusit skor niečo bez stužovačov, želatín. Ďakujem všetkým z typy, určite si zapíšem a vyberiem ❤️
@makakova mate v IP ❤
@monika2605 prosim poslete mi recept? O tyzden ma syn narodky tak taketo nieco by som chcela spravit. Vyzeraju uzasne. Dakujem
@duduska25 posielam v IP
Ahojte baby môžem sa spýtať niečo ohľadom krému s mascarpone??? Lebo fakt neviem už ako
@makakova pozri... piškótove cesto zvládneš, máš veľa rôznych na internete, formu asi máš, len pri pečeni nezabudni obaliť formu z vonku mokrou utierkou ( inak budeš nízke tvrdšie kraje a vysoký nafuknutejsi stred)
Plnka je vacsi problém, tam by bolo dobre vedieť čo planujes za ovocie použiť, totiž na mliecnych produktoch (mascarpone, šľahačka, smotana, tvaroh) založené plnky sa moc nemusia s niektorým ovocím a zrážajú sa v kontakte (neovplyvní chuť, ale ak oči radi jedia...)
Teda so sladsim ovocím (jahody, ananás a podobne) zvyknem mascarpone, šľahačka a stuzovac, s ananásom skôr tmavú s horkou čokoládou ešte zmiešanú.
S kiwi, alebo citrusmi, používam kyslú smotanu+ šľahačku+stuzovac
S kyslím ovocím, ako ríbezle a maliny a pod používam - s múkou a mliekom uvarim kasu, vniesam maslo a je hotovo.len je trosku kalorický náročnejšia...