ahooojte.... mate niektora z vas nejaky dobry tip na pripravu vianocneho kapra??? ja ho stale len upeciems koreninou na ryby, raz som aj vyprazila...ale chcela by som vyskusat uz aj nieco nove....
mame doma v mraznicke jedneho kapra, uloveneho v lete z rybnika, ale viete si predstavit ako to maso je citit...poradite nejaku marinadu, aby to prerazilo?????dakujem
my narezeme z kapra podkovy a tie obalujeme vo vajicku v ktorom je rasca, je to supeeeer a nemusi byt k nemu len salat, chuti aj s ryzou, mnam, uz sa tesim 😵 😵 😝
my kapra marinujeme v mlieku cez noc a rano sa nasoli a pred pecenim sa da do hore napisanych ingrediencii 🙂
Ináč aj moja maminka močila cez noc do mlieka. 🙂
aj my močímo do mlieka, to vytiahne pachy, aj pečienku tak isto.
preto je lepší ten kupovaný kapor, že je nejaký čas v kadiach s čistou vodou a sa to vyplavý a zároveň trochu schudnú to mastné.
aj my ho dáme do mlieka. Tento rok budeme mať mrazenéno, tak ako píše anavila chyteného na jezere. No náš si plával v rybníku do minulého týždňa.
ja nemocim do mlieka 😀 , len namacam kapra do mlieka+citron, ale nikdy nie na dlho (max 2 hod), lebo potom by sa maso rozpadalo...a zle vyprazalo...
bud namocit do mlieka, alebo ked je este zivy chyteny, nechat plavat v cistej vode...
inac my sme skusali rozne recepty a ten kapor je podla mna najlepsi vyprazany na podkovicky.
pri experimentoch si treba dat hlavne pozor, aky je kaprik tucny, lebo ak sa potom prezenie este s dalsim tukom, slaninkou a pod, je to skoro nekonzumovatelne...
ja tiez namacam do mlieka, ked je mrazeny, tak ho v nom necham cez noc rozmrazit a ziveho nechavam minimalne 24 hodin plavat vo vani. A zatial som nezbadala, ze by sa potom rozpadaval...asi mam inu sortu 😉
kisska 😀 😉
no my davame do mlieka a celu noc a nikdy sa nerozpadol 😲 to bol asi nejaky dochodca 😀 😀 😀 😀 myslim ten kapor 😅
jaaaaj no sak viete, co som chcela povedat.... 😀 😀 😀 som si to precitala este raz a som pobavila aj samu seba 😀 😀 to asi preto, lebo sa najviac tesim na 25. rano,ked si dam toho kapra studeneho len s citronom... ja mam az vtedy vianoce 😉
Asi uz neskoro ale predsa ak mozem poradit🙂) Kym som chytaval ryby nechaval som ich par dni zive aby sa v cistej vode precistili. podla mojich skusenosti je uskladnenie v mraznicke ok cca 2-3 mesiace a to z dovodu kvality masa. cim dlhsie zmrazene tym vodnatejsie a tazko odstranitelna pachut. Nie kazdemu je jasne aku chut odstrani mlieko. Pred pripravou je vhodne na odstranenie pachute, no odstrani len pachut po bahne. odporucam mocit max 2hodiny. Ty ktorim je nepriemna cherakteristicka chut ryby odporucam pouzivat kvalitne slovenske a madarske korenia, ale aj kvalitne vino. Ja pouzivam najcastejsie aromaticke cerstve zelene korenia (k rybe ide skoro vsetko).citron, cervene vino, biele vino, vinikajuci je aj smazeny v muke zmiesanej s cervenou sladkou paprikou a rascou. netreba sa bat experimentovat 🙂
Den pred nasolit,ale polku citronu a cesnek, vyprazit v trojobale
@filipa akúkoľvek rybu nikdy pred tepelným spracovaním nenamáčať ani pokvapkávať citrónom, pretože mäso je potom veľmi krehké a rozpadáva sa. Dobré je po tep. spracovaní pokvapkať citrónom.
@anavila určite namočiť do mlieka, vydrží aj 2 dni v tom mlieku sa nepokazí. Mlieko naberie pachy a bahnovitú chuť kapra. Ja od mlieka ešte mäso priemyjem a vysuším utierkou a potom spracujem.
Tiež sme dostali chyteného a zmrazeného, nejaké tipy ešte nemáte, ako odstraniť bahnitú chuť, prípadne nejaké zaujimavé recepty. Mám predtým rešpekt. Ďakujem, ak by sa ešte niekto pridal.
ana, ja delam kapra na cervenem vine se svestkama a orechama a marinuju ho pres noc prave ve vine a vubec neni citit rybinou! Davam tam jeste koreni trochu vegi vegety, olej...a je to moc dobry recept s pecenym bramborem. Jinak jsem ho obslehla od Kluku v akci! 😀 😎