Teraz asi aktualna tema 🙂
Mna by vsak hlavne zaujimalo, co robite s vnutrom z tekvice, ked ju vydlabete.
no mame strasne velku doma, ktoru si chcu nasi dnes vydlabat na strasidlo...tak rozmyslam, co s tym vnutrom.
neviem, jedine ze tie jadierka ak su tam vysusis 🙂
potom len do kosa 😉
ale inak nasa macka strasne lubi to vnutro, tak ponukni na veceru nejakej🙂 😀 😀 😀
ja som tiez dnes vydlabavala tekvicky 3 a vnutro putovalo do kosa. asi sa s tym nic neda robit 😕
"tekvicove" temy tu uz su:
Neviem ako tekvice, čo sa z nich vydlabávajú strašidlá z tých pečiem len semienka. Ale napr. tekvica Hokkaido sa zužitkuje celá, vnútro aj so semienkami sa dá do vody spolu s koreňovou zeleninou, celým novým a čiernym korením a soľou ako na hovädziu polievku. Je z toho veľmi chutný vývar, môžeme pridať krupicové halušky alebo rezance alebo hocičo. Možno sa dajú takto spraviť aj iné druhy, skúsim pohľadať.
my to vnutro vydlabane davame vyvarit vo vode popripade aj s inou zeleninou, vnatou, ktoru nechcem mat v polievke tak potom precedim a zalejem s tym osmazenu zeleninu na masle a zeleninova polievocka je vyborna
dala si sa na pestovanie? 😀 😀 😀 😀
my mame na zahrade len take tekvice, z ktorych potom vyberame jadierka, tak ked chcem z tekvice urobit napr. privarok, alebo kolac, pouzivam len uplne mlade 😉