Tekvica hokkaido - zvláštne sfarbenie

nevenka
9. aug 2022

Ahojte,

dostala som takuto tekvicu od maminy, je to hokkaido, semienko bolo urcite kupene v obchode, okrasne tekvice nepestuju a po ine roky boli vzdy krasne oranzove.
Docitala som sa, ze to moze byt nejakou virusovou chorobou, ktora u tekvic postihuje aj plody, nielen listy, ale nie som si ista.
Este som ju nerozkrojila, neviem, aka je vo vnutri.
Kto sa vyzna, poradite? Da sa jest? Dakujem za odpovede.

turga
9. aug 2022

tiez sme mali takuto a bola v pohode, isla do polievky

lilly2303
9. aug 2022

@nevenka ahoj mala by byť v pohode, ak ho vo vnútri pekná oranžová je to OK. Ja som raz mala a tá bola asi chorá, keď som ju rozkrojila tak v tom oranžovom boli miestami také zelené škvrny, dala som ju upiecť a tie zelené škvrny zbeleli a boli úplne tvrdé, keď som do toho zahryzla tak tie biele škvrny boli úplne ako skalky keby v nej boli.

jaga18
9. aug 2022

Ahoj, aj ja mam pár takýchto. Ked dom ich nechala dlhšie zrieť, viac sa sfarbili do oranzova, kedze je ich velmi vela a nestíhame to oberať. Ale na margo, nikdy som hokaido nesiala, netuším kde sa mi to vzalo, myslela som si, že sa mi vysemenili vlanajsie cukety a ono asi 8 rastliniek hokaida mi krásne narástlo a rodia jedna radosť.

loliki
9. aug 2022

@nevenka Rozkroj a uvidíš. Ak chceš mať oranžovú polievku, tak ju najprv ošúp. Táto zelená farba by ti zafarbila polievku do zelenkava.