Ahojte chystam sa varit prave talianske lasagne. Mate niekto nieco odskusane nejaky receptik alebo tak 😵 😵 😵 😵 😵 .........na internete pozeram kadejake recepty ale chcela by som nieco odskusane..........pozeram aj videa od gordona ramsayho a nevem ci to mam podla neho vyskusat..... 😕 😕 😕 😕 😕 ...je to profik tak si myslim ze by to bolo super........varili ste niekto podla toho??????
ja robim orig. ako v taliansku... co ma naucili taliani..
Omacka ragú: pomliete maso, 1 velku cibulu a mrkvu.... das na oliv. olej ,cesnak pridas cely, orestujes to, zalejes veeela omackou pomodoro ( taliansky pretlak v skle ), ja davam aj 2 balenia po asi 0,5 litri, mam rada stavnate lasagne s vela omackou...
pridas bazalku, cierne korenie..... varis, aby sa to trochu zredukovalo, aleodporucam prekryt, lebo to frka...obcas miesať
POotm si uvazis bešamel : maslo, mlieko , muka, tak aspon z 0,5 litra mlieka...
a do naolejovanej zapek. misy davas normalne suche lasagne, potries ich lyzicou s bešamelom poriadne, na to ragu a takto vrstvis po vrch, na konci len besamel a znova trochu omacky a das zapiect .. mozes dat aj syr na vrch ale potom je lepsie to prekryt alobalom... v rure na 220st to peciem min. 45-50min...
@katrin21 original talianske? to znie super 🙂 vyskusam cez tyzden 🙂
@christina_petrikova hej, nam chutia. ono kazdy region si to robi trochu inak..takaze mas viacej druhov receptov....aj na to iste 😀 .. ale su mnam, ja ich mam rada...
takto vyzeraju a pochvalil mi ich jeden taliansky sefkuchar 🙂 ked som mu poslala foto 🙂
vidis, este pomedzi davam syr, zabudla som.... alebo niekeedy len na ten vrch. je to speci mozarela, nie ta vo vode, ale ina, taka tuha.. predavaju napr. aj v tescu, ze slovenska mozarella, da sa krajat ako klasicky syr, aj struhať.. ako na pizzu sa dava
@katrin21 mnaaaaaaaaaaam toto nerob!!! 😀
Chvalim temu,tiez nad lasagnami.rozmyslam v poslednej dobe, zeby sa mi zisiel.odskusany receptik 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36701 ja robievam tieto. Fakt odporucam 🙂