Ťahaná štrúdľa - cena

11. nov 2022

Žienky, chceme si dat spraviť domácu strudlu na oslavu, pani, ktorá nám bola odporúčaná si pýta 1,60e za kus. Viem, že ceny všetkého isli hore, ale 1,60 sa mi zdá veľa. Aké máte skúsenosti?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
11. nov 2022

Za aký kus? S čím plnená?

viestta
11. nov 2022

U nás v pekárni je kus za 1,80. Asi 5 cm kusok

34katka34
11. nov 2022

U nás v jednom farmárskom obchode predávajú štrúdľu makovú a orechovú po 2,20 e.

autor
11. nov 2022

Boli by to 2 druhy: orechy, tvaroh, jablko a makova s visnami

autor
11. nov 2022

@34katka34 2,20 to už riadne 🙈

dskjhfdlkdjhl
11. nov 2022

Tu mas recept:
https://www.korunnycukor.sk/sladky-magazin/3-pr...
Upec si a nemusis nikomu platit a frflat na cenu.

dilino
11. nov 2022

u nás kúsok stoji 2,30 eur. Za cenu 1,60 eur je super cena. Ked nechceš platiť urob si sama máš lacnejšie ale zabiješ čas a kopec surovín musíš kúpiť. Lebo musíš urobiť to čo ona nakúpiť suroviny pripraviť umyť riad piecť elektrika čas poupratovať . Tak že 1,60 za ks je dobré bez roboty. Ved to tak teraz pečú všetko drahé suroviny energie riad takže za toľko by som si nešla robiť bordel ale dala urobiť.

autor
11. nov 2022

@dskjhfdlkdjhl strudlu si pečiem aj doma, ale kopec surovín do strudli mam domácich, neviem to odhadnúť, koľko to stojí v obchode. A pečiem tak 1 strudlu pre nás (neviem, na koľko kúskov sa nareze) teraz potrebujem okolo 150kuskov a to pri mojich deťoch nedám

autor
11. nov 2022

@dilino ano, to máš pravdu, len ako som písala vyššie, zvládnem urobiť aj doma, lenže suroviny -orechy,jablká, mak, tvaroh... to mam domáce, neviem, ako sa to pohybuje v obchodoch. A pri deťoch nemám toľko času, že by som toľko veľa urobila

dskjhfdlkdjhl
11. nov 2022

Tak sa vyber do obchodu a pozri si ceny a nezabudni zapocitat cas a energie (svoju, aj elektricku). A potom uvidis, ci sa Ti to oplati.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
34katka34
12. nov 2022

To je už fakt vysoká cena, ale aspoň to človeka motivuje urobiť štrúdľu doma. Dnes som vstala a spravila jablkovo-orechovú, ale samozrejme len jednu.
Úplne Ťa chápem, že pri deťoch sa nedá, také veľké množstvo napiecť. Ja keď potrebujem niečo spraviť, upiecť, musím vstať o 4-5 ráno 😄🤭, aj to chodím počúvať, či sa niekto nezobudil 😄. Máme 4 deti 😆😄

anicka176
12. nov 2022

Podľa mňa je cena v poriadku, u nás 1 kus v reštike okolo 3€ závisí aj od rezu aspoň 4 - 5 cm a bohato plnená

tosomja
12. nov 2022

Tak 150ks za 1,6€ je dosť teda. To kúp radšej mix koláčov v krabici, vyjde ťa to lacnejšie. Ale zase neujde sa každému zo všetkého. Alebo urob iný koláč narež a máš lacnejší. Neviem prečo musí byť práve štrúdľa.

onedaynick
12. nov 2022

Mas naozaj aj domaci mak, tvaroh? Mate kravu a polia?

dilino
12. nov 2022

no to už tak stojí.Ved ak to vieš upeč si sama.

autor
12. nov 2022

@onedaynick ano, mame... mlieko, maslo ,tvaroh, robím sama

autor
12. nov 2022

@dilino viem, ale časovo to nedám, mam dosť toho na práci a deti mi nemá kto strážiť... dosť mam roboty.

autor
12. nov 2022

@tosomja koláče majú zabezpečené, namiesto daru chcú radšej strudlu🤷‍♀️

silvi70
12. nov 2022

ak by si bola z NZ a okolia, poradila by som. Dávam si piecť domácu tahanu štrúdľu, plech za 20 eur, je tam 30 kusov

onedaynick
12. nov 2022

@silvi70 porad mne, prosim, nie som z okolia NZ, ale byva mi tam svokra.

silvi70
12. nov 2022

@onedaynick píšem ss

aduskatt
12. nov 2022

a o tom to je, ty to vieš, ale nemáš čas, tak zaplatíš za čas tej osoby, ktorá ho má na to, aby Ti upiekla...jednoduché ako facka....

sovica
12. nov 2022

U nás v pekárni robia na objednávku. Štrúdľa je dlhá cca 35-40 cm, šírka cca 8 cm a výška cca 3 cm, platí sa však za váhu, nie za kus. Plnená je mak/jablká alebo orechy/jablká. Nie je síce taká pekná - veľká, ťahaná, akú spraví moja mama. Skôr mi príde ako taký závin (ale volajú to štrúdľa). Mne však chutí. Zväčša platím za jednu štrúdľu 4,50 - 5€. Myslím, že je to adekvátna cena za prácu, čas a suroviny.
Však sa opýtaj, aký veľký (dĺžka/šírka/výška) je ten kus za 1,60 €.

natall113
12. nov 2022

U nás stojí 1kg 8€ aj keď chcem len pár kusov cena závisi od váhy