Syr Niva a jeho papanie 2 ročnou dcérou

sisiska
16. feb 2012

Mamicky, nedavno som sa tu pytala ohladom papania syru Niva u dvojrocneho dietatka a odpoved znela jednoznacne nie, ale predsa sa este chcem spytat, ci nemozem dat takemuto malemu drobcovi syr Niva, ked je napr. zapeceny s cestovinami, v takto upravenom by hadam uz listerioza alebo ine pliagy nemali byt, ci ano? nejde o to, ze ho chcem do malej silou mocou dostat, ale skor, ked jeme taketo cestoviny my a chce aj ona, ci jej mozem dat...dakujem za nazor

emogeon
16. feb 2012

chapem, ale daj do cestovin malej iny syr , naco tu nivu..moja dcera ma viac a casto jej robim ine jedlo ak nam..

katka1981
16. feb 2012

@sisiska, plesnove syry neplanujem malej davat mozno aj do 6 rokov, jedine ze by mi pediatricka povedala, ze su nevyhnutne. My neodolame len encianu. Nevidim v tom ziadny prinos pre dieta, ale ak by som vedela, tak to zvazim najskor po tretom roku. Ak niekto vie o nejakych pozitivach plesnovych syrov pre deti, tak prosim piste. (nezjedla som vsetku mudrost sveta, mozno su zdrave....)

dana33
16. feb 2012

@sisiska nechcem strašiť,ale ja mavam z tohoto syru,aj ked ho zbožnujem...vaginalne mykozy, ☹ neviem,čo to može uobit u maleho dievčatka,ja by som ho takym malym detom vobec nedavala,ved skuste jej spravit zvlast porciu s obyčajnym eidamom,alebo inym syrom,ktory neobsahuje plesen.

anjelicek26
16. feb 2012

@sisiska - mozno sa vyhnes listerioze, ale stale tam bude kopa soli a plesne, proste nic dobreho. Proste vyluc z jedalnicka alebo sprav dietatu alternativu. Urobit dietatu omeletu a uvarit dva zemiaky k tomu trva 15 minut a da sa to aj paralelne pri pozerani zapekanych cestovin v rure 😝

emogeon
16. feb 2012

tak absolutne nevhodny syr do detskeho jedalnicku, ani ja osobne ho nemam rada a to syry ine hej...

raffaella
16. feb 2012

@sisiska ved daj trosku na vlastnu intuiciu. Ak sama citis, ze ak jej to das v takej tepelnej podobe tak to bude dobre, tak to tak urob. Ako co robili nase mamy ked nemali internet a nemohli sa teda radit s kazdym napadom, co im prisiel na um? Ja by som to na tvojom mieste vobec tak velmi neriesila. Zo zaciatku by som jej dala trosku v tych zapekanych cestovinach a uvidis. Ako ved sa nebavime o rocnom babatku, ale o dvojrocnom dievcatku. Moja mala chodi do jasliciek a stravu tam maju uplne normalnu, napr. aj tu hribikovu polievku. 😉

jasminet
16. feb 2012

prave som dnes citala jedalny listok skolky kde chceme dat malu. zajtra maju nivovu pomazanku na olovrant, pred par tyzdnami mali bravcove na sampionoch na obed... baby klud, ak je to z casu na cas a nie kazdy den a v rozumnom mnozstve, tak preco nie 😀 😉 teda, moj nazor 😉

emogeon
16. feb 2012

@jasminet ano v st.skolke ked je na jedalnicku s tym nic neurobis, ale moj nazor este aj doma vyhladavat nivu , naco a jasne ze z casu nac neuskodi nic, ale naco provokovat 😉

jasminet
16. feb 2012

@emogeon no neviem, statne skolky pokial viem maju schvalovane jedalnicky, takze nie ze teta kucharka nasla v akcii nivu, tak uvari detom na obed volaco z nej 😀

moja dostala ochutnat, nechutila jej, tak ju neje, rovnako ako hermelin a podobne druhy syrov.
huby dostala ochutnat, miluje ich a ide sa za nimi utlct, tak ked z nich varim, dostane aj ona

emogeon
16. feb 2012

@jasminet ano st. varia podla pravidiel a noriem a preto je ten jedalnicek taky aky je ☹

petkave
16. feb 2012

@jasminet štátne škôlky majú sakra prísny režim na toto. Moja mama riaditeľuje v jednej škôlke a nivu deti nemávajú. Ale napr. hríbiky áno. A každý týždeň rybu. Mama sa už sťažuje, lebo rybacinu moc nemusí, ale keď je to tak dané, no čo už. Ale celkovo skonštatovala, že nové normy sú úplne odlišné od tých, čo platili ešte pred nedávnom.

miskax2
17. feb 2012

@sisiska ja si myslim ze ak sa s nim nenapchavate denne 😀 alebo nejak casto kludne by som jej dala ked nezbadas ziadne problemy( napr.ze by ju brusko potom bolelo ) a az jej bude chutit tak jej daj 😉 skus sa na tot opytat v teme NETABULKOVE MAMICKY myslim ze ich odpovede ta uspokoja :D

danielakmeckova1
18. feb 2012

no ja by som radsej este neadavala,ja ho sama ani nekupujem a ano ho nemam rada,lebo to ako keby som nieco plesnive jedla,a to ani podla mna neni zdrave a zvlast pre deticky,radsej karicku,bambino 😉

zuzana84
18. feb 2012

@sisiska mna tu mozno ukamenuju za moj prispevok, napriek tomu ti poviem ako to chodi u nas. Nivu uz malá raz papala vo forme cestovin ako vravis a to je mladsia ako tvoja, nevravim, ze spapala vela, ale trocha hej. Na druhej strane moja dcera miluje syry, a veru ich casto aj papa, od ementalu, eidamu az po hermelin. Nic jej z toho nie je, Hermelin nepapa kazdy den, ale raz za cas urcite. Takze riad sa vlastnou intuiciou ako to tu uz bolo raz pisane. 🙂