Prosiiiiim súrne, snažím sa urobiť ten swiss krém , no nemám teplomer taký , tak neviem či som to zohriala na správnu teplotu , no ostal mi ten krém aj po vmiešani masla taký redší 😳 čo stym?
@saska00 aj mne sa tak pokazil krém,zachrániš,pridáš do krému teplý olej pomaličky a mixérom vyšľaháš
@saska00 ono ti uplne staci,ked nebudes citit cukor,tam ide o to,abybsa cukor rozpustil. Potom mixujes asi 10-15min,bielka a maslo musia mat rovnaku,izbovu,teplotu. Potom sa nezrazi. Podla mna chyba v teplote. Urob novy krem a potri este raz
@saska00 ja to uprimne ani nikdy nesledujem ale nahrievam asi 10 min (len to capnem do vodného kupela, sem tam zamiesam) a potom to preložím do mixéra tak šľahám asi 15 min nech sú bielka studené a po pridaní masla ďalších asi 15 min nech je správne naslahany.
Nedávaj do neho ďalší olej ako ti radia vyššie, úplná zbytočnosť. Stačí ho nahriat a preslahat a on sa krásne spojí.
@petulda333 mixujem akurát tie bielka iba s cukrom a stále sa mi to zdá riedke, prečo ?
@saska00 mala si cukor dobre rozpusteny? Nad parou myslim. A ako dlho mixujes?
@petulda333 ako dlho treba? 🙈 zabudla som sa kuknut na hodinky 🙄
@saska00 no aspon tych 15min
A ak mas v izbe teplo,tak aj dlhsie
Nepotrebujes teplomer ani casovac, nad parou to miesas metlickou dovtedy, kym sa rozpusti vsetkom cukor. To lahko vyskusas tak, ze tam strcis prst. Ked necitis krystaliky, mozes dat dole z pary. Prelejes to do misky na slahanie a slahas mixerom na max otackach kym to nie je UPLNE studene a tuhe, to trva kludne aj 10 min, ale cas nie je podstatny, dolezite je aby to bolo studene a tuhe (btw to ci je to studene sa super skusa na perach, prilozis lyzicku so snehom k peram). Potom vymiesas makke maslo a po troske! pridavas vyslahany sneh.
@saska00 zdravím, môžem sa spýtať, aký krém si robila pri tejto torte, mám robiť známej, ktorá je tiež bezmliečna, tak rozmýšľam akú plnku spraviť, prípadne suroviny, ktoré používaš, ďakujem
@saska00 nevadí ze nemáš teplomer, ja skúšam tak ze keď tam strcim prst tak je to fakt sakra horúce (som cukrarka tak už viem ze kedy je ta teplota ok). Riedky si ho mala preto lebo si zrejme dala maslo do teplejších bielok. Stačilo dat na chvíľu zachladit. Ak sa to zrazí nič sa nedeje, mierne nahriať a prešlahat až kým nebude úplne hladký 🙂 kľudne sa pýtaj, rada poradim