Svokra mi dala 2 vedrá arónie. Čo s tým? Urobiť džús? Ako skladovať? Zamraziť? Nejaké tipy? Ďakujem.
Ja som časť zamrazila a dávam do pudingu a muffiniek, a časť kompot. Len som dala malo cukru... Ale tak kompot, to je asi dosť znehodnotene... No co už. Je to zdravé, ale u nás to veľmi nejde, ani deti, ani manžel. Jedine ja to jem.
výborný sirup. receptov na nete je vela
Až tak neporadím, ale hneď mi napadlo aróniové vínko, mňam to bolo dobré 😃😊
Dá sa dat do prepraviek niekam kde je chladnejšie a postupne jest. Vydrží sa takto skladovať dlho a keď uschne aj čaj je fajn. Pridať do jablkové výživy trochu alebo aj do džúsu.
Arónia vydrží ozaj dlho. Ja ju mrazím, pridávam do jogurtov, pudingových pohárov, odšťavujem, robila som i likér a džem.
Ja slepá, čítam že 2 vedrá irónie 🤦🏻♀️ … (ale to by musel byt príspevok o tej mojej…)
Dzus, sirup...skvela na problemy so stitnou zlazou. Svokra 👍
Odporúčam likér, vylúhovať v koňaku. Presný recept neviem, bude na nete. Ale je to úžasná mňamka.
@martinkatinka mozem poprosit recept? 🤗
@willy185 no od oka, mixla som aroniu, jablka, vyzmykala citron, sypla cukru, prepasirovala a doliala vodu a prevarila
@martinkatinka dakujem velmj pekne...a len taka otazka,musi sa to aj prevarat?
My robíme džem, sirup, pálenku a aróniu v mede. Máme toho každý rok veľa - tak vymýšlame. Pre mňa je top ten lekvár a muž zase miluje sirup 🙂
Pripojim sa 😉 mam este jablka, tak premyslam nad dzusom