Potrebujes:
svieckovicu,5ks mrkvy, 1ks petrzlenu, kusok zeleru, smotanu na varenie, sol, bobkovy list a cele cierne korenie
Postup:
Maso umyt, osolit a opiect na oleji zo vsetkych stran. Pridat celu ocistenu zeleninu, 2-3 ks bobkoveho listu, 2-3 ks cierneho korenia zaliat vodou a nechat varit. Makku zeleninu vyberieme a maso varime az do zmaknutia. Makke maso vyberieme, vyvar precedime a rozmixujeme v nom zeleninu. Dalej varime. Pridame smotenu zahustime mukou, vlozime spat maso, ktore sme predtym nakrajali na platky a dochutime.
mnam, aj ja tak robim, skusim nabuduce aj s horcicou, predpokladam ze s plnotucnou 😝
mnaaaaaam!!!
ja miesto horcice davam ocot, aby sa nezrazil, treba ho liat pomali a miesat a miesat....vtedy je to ta prava svieckova.
smotanu i ocot mozno vlievat do jedla tak, ze najprv vlejete naberacku jedla do smota/octu, dobre premiesate a az potom vlejete do jedla... vzdy sa mi to podarilo... 🙂
to nepoznam, ja len to ze miesat a miesat do aleluja 🙂 tiez sa vzdy podarilo.
ja tam davam kyslu smotanu a nemusim ani zahustovat mukou ani kyslit octom 😉
Lyžičku horčice, lyžičku cukru a citrónovú šťavu - mňam -🙂
Ja robim sviečkovu takto isto ale do tej smotany pridavam aj horčicu a vtedy je super. vyskušajte