Švajčiarsky maslový krém na tortu

noemilee
8. aug 2023

Ahojte gazdinky chcela by som vyskúšať obaliť tortu týmto krémom, pozerala som videa a nezdá sa mi to moc náročné , som taká cukrarka ala freestyle domáci , torty robievam len nám a preto by som sa chcela opýtať, ci do toho ist alebo to tu niekto skúšal a nevydalo alebo potesi aj váš know how v tejto oblasti 😎😂
Dakujem !

pinkgirl
8. aug 2023

Ahoj, netreba na to žiadne extra zručnosti. Stačí dodržať recept, držať sa surovín a naozaj dlho šľahať. Preto je na to naj kuchynský robot.
Tu som ho použila.

ada510
8. aug 2023

@noemilee mne sa podaril hneď a bola som s ním spokojná je dobrý a ľahký a viete si ho dochutiť dofarbit ako chcete v lete dobre drží teda vydržal cestu do reštaurácie aj keď bola dieťa vonku na terase neroztekal sa nič dám foto

anavixy
8. aug 2023

Ja robim na 1 bielok 55g krystaloveho cukru a 80g masla. Dam nad paru (samozrejme pocet vajec a material podla toho aka velka je torta) kym sa krystaliky rozpustia, obcas premiesam metlickou, trva to par minut, skusam prstom, normalne ponorim a ked necitim krystaliky vypinam. 😄 Prelejem do misky kde sa bude slahat a slaham, ja slaham najradsej rucne, aj ked to trva dlho, ale kludne do robota. Slaham do vychladnutia, potom bielkovy sneh po troske pridavam do vyslahaneho! masla. Ak by sa zrazil, treba vyslahat dalsi kus cisteho masla (cca 150g, aby bolo co slahat) a opatovne po troche pridavat zrazeny krem do masla, tym sa napravi.

laurikalalinka
8. aug 2023

@ada510 a prečo keď som do krému pridala farbivo,sa mi zrazil?

petulda333
8. aug 2023

@laurikalalinka farbivo daj do snehu. Ak je tam uz maslo,moze sa zrazit a zle farbit. Nato treba ine farbivo,kt sa dobre miesa v tuku,cize napr farbivo na cokoladu

laurikalalinka
8. aug 2023

@petulda333 ďakujem

petulda333
8. aug 2023

Tiez ho pouzivam. Len zvykne praskat na miestach,kde je plnka z torty (hlavne slahackove) a teda prvykrat ,ked som s nim robila,bola zabava 🙈 natrela som jednu vrstvu a dala zachladit. Potom druhu ale to sa uz nedalo,smykal sa krem a nedrzal. Cize teraz uz len naraz jedne vrstu. Moja posledna s tymto kremom

laurikalalinka
8. aug 2023

@anavixy ja som čítala,že aj teplý olej zachráni zrazený krém,tak som skúsila a pomohlo.

anavixy
8. aug 2023

@laurikalalinka aj ja som to citala ale neskusala 🙂 dobre vediet

laurikalalinka
8. aug 2023

@anavixy len nesmie byť veľmi horúci a po troške pridávať, totiž nemala som maslo, čas tlačil a bol večer 22h

araavdva
8. aug 2023

@petulda333 praská keď je tenká podložka. Ja dávam iba hrubú podložku a nepraská vôbec. A tortu naplnim, obtrem malinkou vrstvou krému čo je v torte dám na pár hodín zachladiť aby si torta sadla. Potom už obtrem tortu finálnym krémom rovno na hrubej podložke.

petulda333
8. aug 2023

@araavdva ja tiez davam hrubu podlozku,nepraskne vzdy,ale obcas ak mi plnka vysla viac po krajoch

taja567
8. aug 2023

@pinkgirl je milión receptov, každý má iný grif pri tomto kreme. Ja som robila z nemenovaného kulin. časopisu, kde písali, že treba vyslahat bielka s cukrom nad parou a do tejto ešte teplej zmesi zamiešať maslo. Mala som nervy, lebo som to musela vyhodiť a začať odznova po svojom alias možnosť B. Ale ten krem je super, "neprevalcuje" chuť torty a pritom je príjemný chuťou. Aký máš recept ty, ak môžem vedieť.

ada510
8. aug 2023

@laurikalalinka farbu o som dávala keď bol krém hotový a bolo to praškove klasické a nič sa mi nezrazilo tam sa ani nemá čo neviem aké ste dala ...no všetko aj maslo aj bielky keď sa to spája dokopy musí mať izbovú teplotu ...

petulda333
8. aug 2023

@ada510 ak da tekute farbivo,moze sa zrazit uplne lahko

noemilee
autor
8. aug 2023

@pinkgirl ta je dokonala ❤️
@ada510 krasna😎❤️
@petulda333 tak táto je ale uz profi 😌
Baby dakujem prečítala som si 🙏🏼
Takze skúsim a neskôr pridam výsledok. Idem to robit až začiatkom septembra. Ale chcem sa pripraviť co najlepšie teoreticky 😂
Takze trosku dat náter aj ten co je v torte, ja používam mascarpone slahacka klasika , nechat schladiť a potom až robit final.

petulda333
9. aug 2023

@noemilee nie,nedavaj vobec ten z torty. Len ten maslovy. A dakujem,ale to vobec nieje profi. Ja som uplny zaciatocnik a stala ma ta torta kopu nervov 😄

laurikalalinka
9. aug 2023

@ada510 práveže som dala práškový, keď som dávala tekutý bolo super,dalo sa melirovať,no trebalo mi čiernu a farby na oranžovú ani jednu nemali.

sashenocka007
9. aug 2023

@noemilee ja som robila v sobotu tortu a teda prva vrstva super len ked som ju prekladala mi praskla tak som chcela dat este jednu vrstvu a cela mi zliezala z torty dole uplne som bola nestastna este mi aj ozltol a nechapem preco, na tento piatok mam robit svadobnú a mám strach.

petulda333
9. aug 2023

@sashenocka007 on ked obschne trochu,tak zozltne. A to zliezanie som tiez vyssie pisala. Treba davat len v jednej vrstve. Maslo je mastne a smyka sa. Tiez sa mi tk stalo

noemilee
autor
10. aug 2023

@petulda333 tak na začiatočníka klobuk dole vyzerá super ja by som aj poschodovú nevedela 😂
A ani na vrch vôbec nedávať ten z torty?

petulda333
10. aug 2023

@noemilee nie,tortu potri len tym maslovym

noemilee
autor
15. sep 2023

Tak dievcata dakujem za rady torta hotová krém super bála som sa ale podaril sa snáď uvidíme ked ochutname
Stekance nič moc a ani uhladenie chce to cvik

petulda333
15. sep 2023

@noemilee perfektna je. Uplne.

noemilee
autor
15. sep 2023

@petulda333 dakujem 🙃❤️popri 5 mesačnej a 2.5 ročnom krpcovi snáď postačí 😌