Svadobné občerstvenie

15. nov 2024

Ahojte, mimo “oficalnych hostí” by som si chcela pozvať na svadbu par priateľov, známych. Premyslam aké pohostenie im nachystat, rozmýšľala som kúpiť take obložené misky, chlebíčky. Nejaký koláč upiecť, nejaké zákusky. Tak decentne. Ja som na svadbe nebola dlhé roky. Myslite, že by sa tam zjedlo aj ovocie, alebo je to blbosť tam vôbec dávať ? Čo by som tam mohla dať, aby to nestálo zase majland, ale zároveň aby to bolo slušne ?

zojazoja
15. nov 2024

a nemozu jest to iste čo budu jest svadobny hostia? či ako a kde budete mať tu oslavu svadobnu?

saxana000
15. nov 2024

Standartne sa tito ludia pozyvaju az vecer a obcerstvenie maju rovnake ako svadobcania pretoze vecer sa uz nepodava vecera na porcie ale vylozi sa raut a z toho si kazdy naberie co a kolko chce.

bambulka712
15. nov 2024

my sme si zavolali priateľov na myslím 20 hod. a druhý chod sme mali formou bufetových stolov, pričom sme navýšili porcie takže bolo pre všetkých.

autor
15. nov 2024

@zojazoja mohli by teoreticky áno, len to mame nahlásené na počet osob koľko nás je “oficiálne” a muselo by sa to prehlásiť
@saxana000 mame to podľa počtu hostí 🙂
@bambulka712 to by sa dalo spraviť, ale bufetove stoly mame inak až o 21 a ich by som chcela zavolať skôr, večeru mame cca o 17tej. A ich by som rada zavolala tak po večeri, program tam nemáme žiadny

saxana000
15. nov 2024

Podla mna zbytocne spekulujes.vlastne ich tam chces mat pomaly od prichodu do restauracie ale vlastne si lakoma im zaplatit menu.bud posun druhy chod o nieco skor a nech na neho pockaju.ved idu z domu od hladu neumru daju si slane a kolac.alebo posun gratulantov na neskor.aby zase o chviku isiel ten raut.Si predstav ze ttmto objednas chlebicky nastru im to nejak a svadobanom co povies?to nechajte to je pre tych co pridu neskor?

Ved hlavne menu je na pocet osob lebo je tam pripitok a presna porcia ale raut/bufet sa bez problemov da navysit o 5-10 ludi.keby si mala hned zajtra svadbu a dnes im zavolas nebude to problem.prirobit par reznov kuracich stehien a salatu.

januska12323
15. nov 2024

Čo bude na stoloch mimo večere? To im tam daj plus potom z bufetu, ten by som posunula skôr. Inak ja tieto pozývačky na večer nechápem, keď sú pre teba dôležitý pozvi ich normálne k stolu.

mirkam3
15. nov 2024

Píšeš, že na svadbe si dávno nebola, tak snad poradím: Za mna hlúposť s tým tvojim načasovanim, pokiaľ teda nemáš sobáš o 12-13.00. Štandardne kto volá hostí takto na neskôr, tak myslím, že prichádzajú na 9-10h večer (raz sme tak boli pozvaní no nešli sme). Ak by mali prísť skôr, to rovno nech prídu na obrad+celu svadbu. Čo viem, tak mnohí zvycajne dôjdu pozrieť na obrad, potom idú domov a potom sa zastavia na ten večer - to ich chceš poslať domov trebars na 1-1.5h, kým sa “celodenný hosť” navečeria? 🤷‍♀️
My sme teda hostí neskupinkovali, obrad sme mali o 15.30, potom gratulácie atd atd, a reálne o 17.00 sme určite ešte sami večerali. Si predstav, že ti do toho začne chodiť druha várka hostí pre ktorú ta večera určená nie je. Trapas.
K občerstveniu - ako ti tu píšu baby, riešila by som to tym navýšený rautom (to v pohode ochotná restika/hotel upraví aj deň vopred). Zvyšok (koláče, alko, nealko) by mali k dispozícii rovnaké ako “celodenný hosť”, nevidím dovod separátne vypekat pre 20 ľudí. Alebo punčáky a dobošky budú len pre vyvolených a títo dostanú domácu bublaninu a babovku? No neviem… ovocie sa dáva myslím na ten bufet, ak by niekto chcel len niečo svieže, tak ak si planovala pre zvyšných hosti daj, ale za mna to tam je skôr na ozdobu.

margotka17
15. nov 2024

Veď nech ti restika nachysta bohaté švédske stoly, kde si budú môcť vybrať čo komu chuti. Mali sme teraz rodinnú svadbu, bolo aj ovocie aj rôzne iné dobrotky v pohárikoch, kysnuté koláčiky, zákusky....

lucylaw
15. nov 2024

Ja som to asi celé nejako nepochopila,týchto ľudí si chceš pozvať na svadobnú hostinu neskôr a plánuješ im dať iné občerstvenie ako ostatným svadobným hosťom? To mi príde extrémne divné,veď ich zavolaj nech prídu cca.pol hodinu pred tým,ako sa budú podávať švédske stoly a najedia sa z toho..V reštauráciách sa úplne bežne nahlasuje iný počet ľudí na večeru a iný počet ľudí na neskorší bufet,keď prídu ďalší hostia..Vôbec by som s týmto nešpekulovala..

betulinka1
16. nov 2024

O aky pocet by islo? Lebo ak mas 10 ludi na viac, tak to ti uplne stacia švédske stoly ako uz mas objednane. A ak viac ludi, tak proste oznamis o par kusov ludi viac. Neboj nebude im to robit problem. Viac objednas viac zarobia. Kludne vyhod švédske stoly skor a nech dokladajú. Lebo nemozes vyhodit občerstvenie a povedat, ze to je len pre tych a tych. Budu ti aj tak na to chodit vsetci.

mantilka
16. nov 2024

Nech prídu priatelia o 20:00 ponúknes zákusky a dopredu im povieš, že bufetove stoly budú o 21:00. Prídu čiastočne najedeni. Samozrejme navýšis porcie. Aj švagriná tak mala.

nelka93
16. nov 2024

Tiež sa prikláňam k švédskym stolom. Za mňa by to bolo trápne z oboch strán, keby som na svadbe kde je jedlo rozdelené pre klasických hostí a tých večerných. Ale chápem, chceš ušetriť, no takto sa to nerobí