Ahojte, idem si po radu. Plánujeme svadbu a dostali sme cenovú ponuku. A som z toho dosť v rozpakoch najmä z tej ceny 😅
Mame na vyber:
3 - vchodové svadobné menu - 1375€/25 osôb
druhu večeru - 1125€/25 osôb
a popolnočná kapustnica - 250€/ 25 osôb
Plánujeme obrad na 16:00 a rozmýšľame že by sme dali iba svadobné menu a poplnocnu kapustnicu. Ale zas neviem či to nebude malo aby potom nehundrali že sú hladní 😅. Vy by ste ako riešili jedlo alebo ako ste to mali Vy? Ale najmä ak máte obrad neskôr, nie o 12:00. Ďakujem 😎
110e na hlavu sa mi zda riadna palka. Mnozstvo jedla ok, ale cena sialena.
budu hladnycak date len kapistnicu. cena je ok .... za to som nerobila klasicku svadbu ale chatu 😅
druha vecera sa ma podavat kedy? my sme mali klasicke trojchodove menu, to bolo myslim okolo 17tej, medzitym bol k dispozicii candy bar a nejake korbace atd, vecer okolo osmej sa krajala torta a od desiatej alebo tak nejak sme mali svedske stoly.. hladny nebol nikto :D
Ponoilnoci Len kapustnica? To sa mi zdá malo. My sme mali aj malé prasiatko s chlebíkom a šalátom a zeleninou
Nie každý chce jesť kapustnicu, malo by byt na vyber
Jooj, asi odveci, ale ja by som kapustnicu na svadbe nejedla, zeby ma zdulo ako balon 🙈
Mne sa veľmi ma svadbe minulý rok páčilo, že bi v podstate švédske stoly... To bolo úplne super. Kto bol kedy hladný, tak sa najedol. Vybral si podľa chute...
PS. Boli sme ako svadobní hostia...
Jedna večera a švédske stoly. Raz som bola na svadbe kde po polnoci vytiahli pečené prasa a keď sme odchádzali okolo druhej tam ešte väčšina prasaťa bola, za mňa vyhodené peniaze.
Dala by som normálne večeru a neskôr švédske stoly. Nie "povinnú" druhú večeru ani kapustnicu.
Namiesto druhej večere a kapustnice by som dala švédske stoly. Začínate neskôr, kapustnicu nemusí chcieť každý a zo švédskych si vyberie koľko, čoho a či vôbec.
Druhú večeru by som nedávala. 3 chodové menu budú hostia jesť reálne okolo 18-19. Potom zábava, krájanie torty atď. Okolo 23.00 by som dala švédske stoly alebo po polnoci kaputnicu
Prosím ťa to z čoho sa to menu skladá keď sú to také neskutočné pálky? Pri tomto cenovom rozpočte by som skôr rozmýšľala, že zmením miesto nie počet chodov. 110 eur na osobu len za jedlo je strašne veľa
@matullienka no vybrali sme si vinárstvo takze tie ceny tomu prislúchajú 😅
@patka06 ta druha večera je asi myslená ako švédske stoly
To čo je nejaký losos v Tom menu a hostina na zámku ? 😀 Inak je tá cena dosť premŕštená.
Máme mať svadbu v rodine. Aj s tým nočným jedlom a prenájmom miestnosti ich to vyjde 45€/osoba v kúpeľoch vo veľkej reštaurácii s halou a jarnou záhradou.
Zalezi aj od lokality, za posledny rok tie cena rapidne stupli, a veru aj na 100e a viac. Alternativou je nejaka sala a katering.
@lenkakravcova tak to majú fajn nás iba prenájom má stáť 2500 €, čakali sme vysoké ceny ale nie až takto 😄
@slovenka753 presne toto riesi kamoska. Ze nejaku chatu, idealne aj s bazenom. Ze jej z restiky donesu jedlo a dostane nejake dve baby, co to tam den dopredu pripravia, budu aj obsluhovať a potom aj upracú. Ale neviem si to predstavit. Bola som iba na klasických svadbach.
9-chodové menu v Michelinskej reštaurácii v kapitalistickom zahraničí stojí 130€ / osoba... kde to máte? Fakt Michelin?
Fuu teda toľko by som za svadbu nedala. 😀 Hosťom to asi aj bude jedno či dáš k 2500€ viac alebo menej, keď je obsah rovnaky. Za mňa sú to vyhodené peniaze.
My sme mali obrad presne o 16:00 a mali sme všetky tri veci - resp večera, švédske stoly a kapustnica 🙂 a zjedlo sa fakt skoro všetko.. pár porcií poostávalo, čo nám potom zabalili 😁 a dokonca sme mali po obrade ešte aj taký koktejl - jednohubky, krájanie talianskych šuniek atď
Tak keď ste pre 25 osôb počítali s prenájmom 2500 eur neviem čo ťa rozhodilo z ceny menu. Ja osobne by som nebola ochotná zaplatiť 5000 eur iba podniku, v ktorom bude hostina za 25 ľudí iba prenájom a jedlo. Keď si tam pripočítam alko, nealko, zákusky a podobne svadba pre 25 ľudí 8000? Ani náhodou
Cena sa mi zdá tiež dosť vysoká. Netuším, ake to je menu, ale na druhej strane, len jedno jedlo a po polnoci kapustnica je málo.
Ahoj,my sme mali "iba" 3 chodovú večeru a pred polnocou bufet-jedno teplé jedlo a studené švédske stoly. Záleží aj akí ste jedaci a v ktorom ročnom období je svadba. U nás v septembri stačilo to,čo som písala, ešte aj ostalo a najviac išla minerálka a nealko,lebo bolo veeelmi teplé počasie. Ešte dodám,že sobáš sme mali o 15-tej.
Boli sme v sobotu na svadbe. Obrad začínal o 15h. Boli tri chody. Ten posledný si dávali ľudia už pol na pol a veľa z hostí už v tej dobe na svadbe ani nebolo. Ja ani manžel sme už posledné jedlo nezvládali jesť. Je to na zváženie. Ale osobne by som dala aj tretí chod, pre ten pocit aby toho nebolo málo.
Ak Vám ide o financie dala by som predjedlo a polievku servírované a zvyšok radšej investovať do švédskych stolov
Obrad o 16.30 a bolo trojchodové menu a švédske stoly, bez kapustnice. Ak chceš mať oslavu do polnoci a dlhšie, tak len tá kapustnica nestačí. K tomu boli na stole koláče a mali sme napačené všelijaké pochutiny. Zjedlo sa skoro všetko.
fuha. To je riadne drahy prenajom. Dala by som len to 3 chodove menu a tie svedske stoly ako uz bolo vyssie spomenute.
My budeme mat obrad o 16 hod. a hostina sa zacne o 18 hod. Jedlo bude bufet, holandsky fastfood (bittergarnituur) a klobasovo syrove taniere. Za samotne jedlo v NL zaplatime cca 2000€. Na Slovensku este netusim. Tam chceme mat 3 chodove menu a svedske stoly.
Ja by som dala urcite vsetky 3, na svadbe ma byt hojno. A tych vyse 1000e zase nie je az tak vela. Uz ak chcete svadbu, tak fajnu. Ale to je moj nazor.