Ahojte 🙂 prosím vás nejaká rada ako spraviť korpus tak aby bol mäkký hneď po vybratí z chladničky? Robím vždy pečený a tak ze dávam celé balenie hobbits sušienok (250g)a 115g masla... Peciem to cca 10min a potom Celý zhruba do Hodinky.. Ale vždy z chladničky je ten korpus tvrdý keď postoji dlhšie tak maslo akoby zmaklo a je ôk... Ale dá sa tak aby to bolo mäkké hneď??
@niki9807 robim podľa tohto receptu vyskúšaj 🙂 ale javorový sirup ako je v recepte nedavam.
https://recepty.aktuality.sk/recept/6583/vanilk...
A davas pod plech horucu vodu?
@niki9807
Ja preferujem robiť nepečený cheescake lebo je lacnejší, rýchlejší a ľahší na prípravu. Na korpus používam tieto maslové sušienky z Lidl.
24 ks + 4 polievkové lyžice roztopeného masla.
@22abigail22 vyskúšam. Len s rozdielom upiecť teda😁
@niki9807
Za mňa sú maslové sušienky ideálne na cheescake nakoľko majú "neutralnu" chuť a bývajú mäkšie ako iné sušienky. 🙂
Pečený cheescake som robila iba raz a to z Lotus sušienok a ak ma pamäť neklame, ten korpus bol tiež relevantné mäkký. 🤔
@niki9807 ja maslo čiastočne/úplne nahradzam, dávam napr. lieskoorieskove maslo (100% oriešková pasta, olej z tých orieškov spraví svoje), oleje, tekuté ochucovadla (napr. vanilkový sirup Monin), proste aby to malo čo spojiť trosku. Korpus je aj takto pekný pevný a presne sa mi nestane že by bol tvrdý ako kameň 🙂
Ahojte, ja osobne davam masla do susienok malo, kludne je spodok aj stale sypky, pretoze ak jemne nalejem plnku, tak sa nic neposunie a susienky trochu vypiju z plnky, susienky su vlacne a plnka nie je sucha, peciem 40min 150°C, netreba sa bat, ze je surovy, dotuhne v chladnicke 🙂
Pripnem sa :D