Sušienkový korpus na cheescake

niki9807
27. aug 2024

Ahojte 🙂 prosím vás nejaká rada ako spraviť korpus tak aby bol mäkký hneď po vybratí z chladničky? Robím vždy pečený a tak ze dávam celé balenie hobbits sušienok (250g)a 115g masla... Peciem to cca 10min a potom Celý zhruba do Hodinky.. Ale vždy z chladničky je ten korpus tvrdý keď postoji dlhšie tak maslo akoby zmaklo a je ôk... Ale dá sa tak aby to bolo mäkké hneď??

bert22
27. aug 2024

Pripnem sa :D

ina2405
27. aug 2024

@niki9807 s týmto neporadím, len ti napíšem, že som zistila, že je pečenie samotného korpusu zbytočné. Ja len rozmixujem sušienky a zmiešam s roztopeným maslom, utlačím do formy a nechám v chladničke, kým robím plnku. Robím to tak s pečeným cheesecakeom aj s nepečeným.

ella1234
27. aug 2024

@niki9807 robim podľa tohto receptu vyskúšaj 🙂 ale javorový sirup ako je v recepte nedavam.
https://recepty.aktuality.sk/recept/6583/vanilk...

A davas pod plech horucu vodu?

22abigail22
27. aug 2024

@niki9807
Ja preferujem robiť nepečený cheescake lebo je lacnejší, rýchlejší a ľahší na prípravu. Na korpus používam tieto maslové sušienky z Lidl.
24 ks + 4 polievkové lyžice roztopeného masla.

niki9807
autor
27. aug 2024

@ina2405 a potom nie je Tvrdy z chladničky ci?

niki9807
autor
27. aug 2024

@22abigail22 vyskúšam. Len s rozdielom upiecť teda😁

22abigail22
27. aug 2024

@niki9807
Za mňa sú maslové sušienky ideálne na cheescake nakoľko majú "neutralnu" chuť a bývajú mäkšie ako iné sušienky. 🙂
Pečený cheescake som robila iba raz a to z Lotus sušienok a ak ma pamäť neklame, ten korpus bol tiež relevantné mäkký. 🤔

ina2405
27. aug 2024

@niki9807 je, ale mne to nevadí, teda neviem čo je podľa teba tvrdé. To maslo tam podľa mňa vždy logicky stuhne a potom je to tvrdšie. Možno skús dať menej masla do korpusu.

niki9807
autor
27. aug 2024

@ina2405 neviem keď som jedla cheescake niekde inde prišlo mi to také jemne mäkké. Lepšie ako moje😁

nikolani
27. aug 2024

@niki9807 ja maslo čiastočne/úplne nahradzam, dávam napr. lieskoorieskove maslo (100% oriešková pasta, olej z tých orieškov spraví svoje), oleje, tekuté ochucovadla (napr. vanilkový sirup Monin), proste aby to malo čo spojiť trosku. Korpus je aj takto pekný pevný a presne sa mi nestane že by bol tvrdý ako kameň 🙂

nikolani
27. aug 2024

@niki9807 prípadne už som robila spodok aj z akoby lineckeho cesta, tiež to bolo zaujímavé

ina2405
27. aug 2024

@nikolani ja zas občas pomixujem vločky a na panvici opečiem, pridám maslo a vanilkový cukor, občas pridám trochu kokosu. Chutí to super.

jahoda34
27. aug 2024

Ahojte, ja osobne davam masla do susienok malo, kludne je spodok aj stale sypky, pretoze ak jemne nalejem plnku, tak sa nic neposunie a susienky trochu vypiju z plnky, susienky su vlacne a plnka nie je sucha, peciem 40min 150°C, netreba sa bat, ze je surovy, dotuhne v chladnicke 🙂