Dievčatá prechádzam záhradkou, skúmam ci bude dajaké ovocie tento rok ☺️a tak mi napadla otázka sušeného ovocia! Doteraz som ovocie mrazila, zavarala alebo robila pečený čaj! Chcela by som vyskúšať aj niečo iné! Tak vás chcem skúsené poprosiť o rady a to
1.susite v sušičke alebo rúre
2.ake ovocie susite
3.v akych nádobách následne uskladnujete a kde? V špajzi??
Ďakujem
My sušíme tiež naše jablká, hrušky a slivky. Používam elektrickú sušičku. Prípadne robíme aj ovocné kože. Ovocie uskladňujem v 5 litrových sklenených pohároch a pravidelne kontrolujem. Hrušky som mala aj v mrazáku a boli v pohode. Maliny, jahody a ríbezle používame skôr na džemy.
Mam aj susicku aj ruru a do rury rosty na susenie a susim podla toho kolko toho je. Do rury vojde viac. Susim hlavne jablka a paradajky. Niekedy vyrabam ovocne koze. Skladujem to v dvojlitrovych zavaracich poharoch.
Zienky a teraz z iného súdka, pre skočím z ovocia na zeleninu 😁🙈 mrazite cuketu?? Ci je to blbosť?
Preskočím 🙄
Ovocne koze v susicke. A este paradajky susene
Ovocné kože sú mňaam, určite vyskúšaj 🙂 a ja som vlani zamrazila cuketu pre syna na príkrmy a podľa mňa bola v pohode :D akože mal to mixnuté, ale chuťovo bola dobrá. A svokra mi raz dala zaváranú postrúhanú cuketu - použila som ju na slaný cuketový koláč a bolo to síce iné ako z čerstvej ale tiež v pohode.
Cuketu tiez mrazime a potom pouzijem do sote alebo do kremovej polievky. Tiez sa aj predava mrazena zmes, ktora obsahuje cuketu. Sestra cuketu zavara na sposob leca.
Susite v sušičke aj slivky?
Zatial sme susili len v rure,hlavne figy,ale robievam aj ovocne kože.
Tento rok sme na vianoce kupili velku nerezovu susicku,tak uvidime,ako to bude fungovat.
Plastovu som nechcela.
Ale ja kym je miesto v mrazaku zasadne najprv mrazim.
Marhule idu aj na lekvar,
Kompoty robim malo...
A susim fakt len prebytky ovocia ak su,
a tie figy...tych je vzdy mrte
Mam to vo velkych sklennych poharoch na polici v spajzi,v tme/je tam chladnejsie,a sucho/
Cuketu môžeš aj usušiť 🙂
@lenka2710z ovocia suším iba to čo sa urodí v záhrade väčšinou jablká, slivky alebo hrušky suším väčšinou v doma vyrobenej sušičke za pomoci slnka, v prípade nepriaznivého počasia mám staršiu jednoduchú malú sušičku