Ahojte baby. Prosím poraďte ,dnes som piekla veterníky,no hneď prvá dávka bola z vnútra surová aj napriek tomu,že sa piekli podľa receptu. Tak som teda nechala dlhšie ,a stále bolí z vnútra surové. Piekli sa dokopy asi 45min. Nechápem tak som to nechala tak a nepiekla som ďalšie . Prosím poraďte. Kde robím chybu? Ďakujem
@katarinkalilly vyhriata na 200°
A z vonka boli ake? Lebo pri 200 na tak dlho z toho musi byt uhol, a nie ze surove.
Neodislo ti vykurovacie teleso?
@veselo_neveselo z vonku boli svetlo hnedé
a mas horucu tu ruru, lebo 45minut pri 200°nemozu byt surove... zapla si tu ruru (ano pytam sa takuto blbost, lebo ja som raz cakala ze sa mi upecie obed, a rura sice svietila a tavrila sa ze ide, ale nazapla som ju :DDD a cela prekvapena som bola o hodinu ze nic..)
Ani ja tomu nerozumiem,rúra bola zapnutá,hriala. Možno je ozaj ta chýba v rúre. Ďakujem
@mischel12 To bude rurou, pri 200 za 20 minut svetlo hnede take cesto nebude. Tam urcite 200 stupnov nebolo.
Skus upiect nieco, co mas vyskusane a vies cas pecenia. Ak bude nedopecene, tak hladat chybu v rure.
Kup si teplomer do rury a budes vediet ako ti hreje
Teplomer do rúry je dobrý tip. Potom ešte pozrieť recept, či je pomer surovín v poriadku. Používaním sa rúra opotrebuje a už nemusí mať pri pečení nastavenú teplotu alebo pečie nerovnomerne. Nech sa podaria nabudúce.
@mischel12 možno piekla len vrchná špirála a spodná nie. Moja rúra má aj samostatne vrch a samostatné spodok, plus obe súčasne.
Ja peciem veterniky často a vždy sú z vnútra také akokeby surové mazľavá, no keď ich rozkrojim a nechám vychladnúť oni doschnu, aspoň ja mám takú skúsenosť
@mischel12 teplota rúry bola koľko?