Surové veterníky

mischel12
3. okt 2024

Ahojte baby. Prosím poraďte ,dnes som piekla veterníky,no hneď prvá dávka bola z vnútra surová aj napriek tomu,že sa piekli podľa receptu. Tak som teda nechala dlhšie ,a stále bolí z vnútra surové. Piekli sa dokopy asi 45min. Nechápem tak som to nechala tak a nepiekla som ďalšie . Prosím poraďte. Kde robím chybu? Ďakujem

katarinkalilly
3. okt 2024

@mischel12 teplota rúry bola koľko?

mischel12
autor
3. okt 2024

@katarinkalilly vyhriata na 200°

veselo_neveselo
4. okt 2024

A z vonka boli ake? Lebo pri 200 na tak dlho z toho musi byt uhol, a nie ze surove.
Neodislo ti vykurovacie teleso?

mischel12
autor
4. okt 2024

@veselo_neveselo z vonku boli svetlo hnedé

simca06022011
4. okt 2024

a mas horucu tu ruru, lebo 45minut pri 200°nemozu byt surove... zapla si tu ruru (ano pytam sa takuto blbost, lebo ja som raz cakala ze sa mi upecie obed, a rura sice svietila a tavrila sa ze ide, ale nazapla som ju :DDD a cela prekvapena som bola o hodinu ze nic..)

katka700
4. okt 2024

@mischel12 Možno ti odišla špirála v rúre alebo havarijný termostat. Ak si robila to cesto čo sa najprv trochu varí potom pečie mali by sa upiecť.

mischel12
autor
4. okt 2024

Ani ja tomu nerozumiem,rúra bola zapnutá,hriala. Možno je ozaj ta chýba v rúre. Ďakujem

veselo_neveselo
4. okt 2024

@mischel12 To bude rurou, pri 200 za 20 minut svetlo hnede take cesto nebude. Tam urcite 200 stupnov nebolo.

Skus upiect nieco, co mas vyskusane a vies cas pecenia. Ak bude nedopecene, tak hladat chybu v rure.

carduelis
4. okt 2024

Kup si teplomer do rury a budes vediet ako ti hreje

luciahromadkova
5. okt 2024

Teplomer do rúry je dobrý tip. Potom ešte pozrieť recept, či je pomer surovín v poriadku. Používaním sa rúra opotrebuje a už nemusí mať pri pečení nastavenú teplotu alebo pečie nerovnomerne. Nech sa podaria nabudúce.

margotka17
8. okt 2024

@mischel12 možno piekla len vrchná špirála a spodná nie. Moja rúra má aj samostatne vrch a samostatné spodok, plus obe súčasne.

sandrasofia
9. okt 2024

Ja peciem veterniky často a vždy sú z vnútra také akokeby surové mazľavá, no keď ich rozkrojim a nechám vychladnúť oni doschnu, aspoň ja mám takú skúsenosť